تاکید پاریس بر تقویت همکاری نظامی با ارمنستان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

تاکید پاریس بر تقویت همکاری نظامی با ارمنستان

وزیر خارجه فرانسه ضمن اشاره به انتصاب وابسته نظامی در سفارتخانه این کشور در ایروان، گفت که پاریس همکاری‌های نظامی و دفاعی با ارمنستان را تقویت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 28
کد خبر: ۲۰۶۰۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه تلاش‌های کشورهای غربی برای وارد شدن به منازعه ارمنستان و جمهوری آذربایجان با هدف به حاشیه راندن میانجی‌گری روسیه در این اختلافات، پاریس از تصمیم خود برای کمک به ایروان خبر داد.

 

« کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه شامگاه چهارشنبه گفت پاریس قصد دارد یک وابسته نظامی در ایروان منصوب کرده و یک کنسولگری در منطقه سیونیک در ارمنستان افتتاح کند.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، کولونا طی سخنرانی در پارلمان فرانسه توضیح داد: «ما همکاری خود را با ارمنستان در زمینه دفاعی تقویت خواهیم کرد. وابسته نظامی به سفارت فرانسه در ایروان اعزام می‌شود. همچنین به زودی کنسولگری خود را در منطقه سیونیک افتتاح خواهیم کرد».

 

پیش از این نیز «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، گفته بود که پاریس به دقت موضوع حفظ تمامیت ارضی ارمنستان را زیر نظر دارد.

 

شامگاه چهارشنبه نیز «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان به‌صورت تلفنی درباره اوضاع قره باغ کوهستانی و خروج ارامنه از این منطقه با رئیس جمهور فرانسه گفتگو کرد.

 

ماکرون گفته بود که در صورت به‌خطر افتادن تمامیت ارضی ارمنستان، فرانسه مطابق با قوانین بین‌المللی در کنار مردم این کشور خواهد ایستاد.

 

در تاریخ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) تنش‌ها در قره‌باغ شدت گرفت و باکو اعلام کرد آنچه «اقدامات محلی ضدتروریستی» خواند را آغاز می‌کند و خواستار خروج نیروهای ارمنستانی از منطقه قره‌باغ شد. ایروان در طرف دیگر اعلام کرد نیروی ارمنستانی در این منطقه وجود ندارد و اقدام باکو را تجاوز بزرگ خواند.

 

ارامنه قره‌باغ ، قلمرویی که جامعه بین‌الملل بعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد اما از زمان فروپاشی جماهیر شوروی از کنترل باکو خارج شده بود، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور ماه)، یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، اعلام آتش‌بس کنند./ فارس

ارسال نظر