فیدان: ترکیه با ایران و آمریکا در تماس است اسلامی: ما از مرز‌های دانش در حوزه علوم هسته‌ای عبور کرده‌ایم شمخانی: وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان است بقائی: گفت‌و‌گو‌های شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است در پی سقوط یک فروند بالگرد در رودخانه هادسون منهتن هر ۶ سرنشین آن کشته شدند ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است واشنگتن: راه‌های بسیاری درباره موضوع ایران داریم، اما «دیپلماسی» با تهران برای ترامپ بسیار مهم است رئیس حشد الشعبی از ارسال «قانون ساختاری» این نهاد به پارلمان برای تصویب نهایی خبر داد ترامپ پس از دستور لغو محدودیت‌های آبی: می‌خواهم از مو‌های زیبایم مراقبت کنم رهبر انصار الله: مسئله اسرا اهمیتی برای نتانیاهو ندارد رئیس‌جمهور لبنان: حزب‌الله در موضوع سلاح‌های خود، «نرمش و انعطاف‌پذیری بالایی» نشان داده

تاکید پاریس بر تقویت همکاری نظامی با ارمنستان

وزیر خارجه فرانسه ضمن اشاره به انتصاب وابسته نظامی در سفارتخانه این کشور در ایروان، گفت که پاریس همکاری‌های نظامی و دفاعی با ارمنستان را تقویت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 28
کد خبر: ۲۰۶۰۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه تلاش‌های کشورهای غربی برای وارد شدن به منازعه ارمنستان و جمهوری آذربایجان با هدف به حاشیه راندن میانجی‌گری روسیه در این اختلافات، پاریس از تصمیم خود برای کمک به ایروان خبر داد.

 

« کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه شامگاه چهارشنبه گفت پاریس قصد دارد یک وابسته نظامی در ایروان منصوب کرده و یک کنسولگری در منطقه سیونیک در ارمنستان افتتاح کند.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، کولونا طی سخنرانی در پارلمان فرانسه توضیح داد: «ما همکاری خود را با ارمنستان در زمینه دفاعی تقویت خواهیم کرد. وابسته نظامی به سفارت فرانسه در ایروان اعزام می‌شود. همچنین به زودی کنسولگری خود را در منطقه سیونیک افتتاح خواهیم کرد».

 

پیش از این نیز «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، گفته بود که پاریس به دقت موضوع حفظ تمامیت ارضی ارمنستان را زیر نظر دارد.

 

شامگاه چهارشنبه نیز «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان به‌صورت تلفنی درباره اوضاع قره باغ کوهستانی و خروج ارامنه از این منطقه با رئیس جمهور فرانسه گفتگو کرد.

 

ماکرون گفته بود که در صورت به‌خطر افتادن تمامیت ارضی ارمنستان، فرانسه مطابق با قوانین بین‌المللی در کنار مردم این کشور خواهد ایستاد.

 

در تاریخ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) تنش‌ها در قره‌باغ شدت گرفت و باکو اعلام کرد آنچه «اقدامات محلی ضدتروریستی» خواند را آغاز می‌کند و خواستار خروج نیروهای ارمنستانی از منطقه قره‌باغ شد. ایروان در طرف دیگر اعلام کرد نیروی ارمنستانی در این منطقه وجود ندارد و اقدام باکو را تجاوز بزرگ خواند.

 

ارامنه قره‌باغ ، قلمرویی که جامعه بین‌الملل بعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد اما از زمان فروپاشی جماهیر شوروی از کنترل باکو خارج شده بود، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور ماه)، یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، اعلام آتش‌بس کنند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار