گوترش: تنها راه پایان تهدیدهای اتمی، حذف کامل تسلیحات هسته‌ای است-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

گوترش: تنها راه پایان تهدیدهای اتمی، حذف کامل تسلیحات هسته‌ای است

دبیر کل سازمان ملل با اشاره به اینکه سطح تهدیدهای اتمی به سطح جنگ سرد رسیده است تنها راه پایان دادن به این تهدیدها را حذف کامل تسلیحات اتمی جهان خواند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 26
کد خبر: ۲۰۵۷۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، آنتونیو گوترش در بیانیه‌ای به مناسبت «روز بین‌المللی حذف کامل تسلیحات اتمی» بر لزوم حذف کامل کلاهکهای اتمی در کل جهان تاکید کرد.

 

دبیر کل ساز مان ملل در بیانیه خود گفته: در زمانی که بی اعتمادی ژئوپلتیکی و رقابت فزاینده خطر جنگ اتمی را به سطوح جنگ سرد رسانده است، حذف کامل چنین تسلیحاتی تنها راه دستیابی به صلح در آینده است.

 

گوترش با صدور فراخوان جدید در این زمینه، روز بین المللی حذف کامل سلاحهای اتمی را یک پنجره و فرصت جدید برای نابودی چنین تسلیحاتی خوانده است.

 

آنتونیو گوترش در ادامه هشدار داد که پیشرفتهایی که برای جلوگیری از استفاده و آزمایشهای هسته‌ای به سختی طی چند دهه گذشته به دست آمده است در حال عقب گرد است. وی با اشاره به این موضوع خواستار خلع سلاح هسته‌ای و تقویت رژیم منع اشاعه سلاحهای اتمی در نظام بین الملل شد.

 

دبیرکل سازمان ملل در ادامه تاکید کرد: در دهه‌های پس از حملات اتمی به هیروشیما و ناکازاکی(با تمام ویرانی‌های و عواقب وحشیانه‌ای که به دنبال داشت) پیشرفت‌هایی به ابتکار سازمان ملل به دست آمده است اما اکنون این پیشرفتها در خطر لغو کامل است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اولین قطعنامه خود در سال 1946 خلع سلاح هسته‌ای را به عنوان یک هدف اصلی اعلام کرد. با این حال، امروز حدود 12512 سلاح هسته ای باقی مانده است.

 

در این بیانیه همچنین آمده است؛ کشورهایی که چنین تسلیحاتی در اختیار دارند، برنامه های بلندمدت و با بودجه کافی برای نوسازی زرادخانه‌های هسته‌ای خود در نظر گرفته‌اند!

 

وی با اشاره به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌ای(NPT) و معاهده منع جامع آزمایشهای هسته‌ای(CTBT) خواستار اهتمام کشورهای جهان برای تقویت این معاهدات در راستای خلع سلاح کامل شد.

 

آقای گوترش همچنین خواستار استفاده از ابزارهای گفت‌وگو، دیپلماسی و مذاکره برای کاهش تنش‌ها و پایان دادن به تهدیدهای هسته‌ای شد و یادآور شد و تاکید کرد که خلع سلاح دستور اصلی سیاست وی است.

 

براساس تحقیقات موسسه سیپری در سوئد، تخمین زده می‌شود که ۱۲ هزار و ۵۱۲ کلاهک هسته‌ای در سطح جهان وجود داشته باشد که از این تعداد ۹ هزار و ۵۷۶ کلاهک در انبار‌های نظامی آماده برای استفاده احتمالی هستند.

 

کشورهای هسته‌ای جهان پنج کشور هستند که شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا است که به صورت رسمی در پیمان ان‌پی‌تی به عنوان دارنده تسلیحات هسته‌ای شناخته می‌شوند اما تحت بند ششم پیمان ان‌پی‌تی قرار نیست که این پنج کشور چنین سلاح‌هایی را برای همیشه داشته باشند.

 

روسیه دارای 5977 کلاهک اتمی، ایالات متحده آمریکا 5428 کلاهک اتمی، چین 350 کلاهک، فرانسه 290 کلاهک اتمی و انگلیس 225 کلاهک اتمی هستند.

 

اما پاکستان، هند، کره شمالی و رژیم صهیونیستی نیز کشورهای دارنده کلاهکهای اتمی هستند که پیمان NPT را امضا نکرده اما سلاح اتمی در اختیار دارند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر