مسکو: باج‌خواهی آمریکا کمکی به روند دیپلماسی تهران-واشنگتن نمی‌کند حماس در آستانه معرفی رئیس جدید خود آلن ایر: ایران به هرگونه اقدام نظامی پاسخ سهمگین خواهد داد عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم

باکو: مانع خروج ارامنه قره باغ نمی‌شویم

وزرات خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد خروج ساکنان ارمنی منطقه قره‌باغ کوهستانی تصمیم شخصی آن‌هاست و ارتباطی با جابجایی اجباری ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 28
کد خبر: ۲۰۶۰۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، وزرات خارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به اظهارات امروز نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد پاشینیان به خوبی می‌داند خروج ساکنان ارمنی منطقه قره‌باغ کوهستانی تصمیم شخصی آن‌هاست و هیچ ارتباطی با جابجایی اجباری ندارد.

 

نخست‌وزیر ارمنستان در نشست امروز دولت همزمان با اعلام پایان موجودیت جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی، گفت: مهاجرت ارامنه از قره‌باغ کوهستانی در نتیجه سیاست پاکسازی قومی جمهوری آذربایجان ادامه دارد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد هیچ ارمنی‌ در روزهای آینده در این منطقه باقی نخواهد ماند. این اقدام مستقیم پاکسازی قومی و [سلب مالکیت] است. چیزی که مدتهاست درباره آن به جامعه بین‌المللی هشدار داده‌ایم.

 

به گزارش خبرگزاری «ترند»، باکو اعلام کرد: اگر برخی از ارامنه قره‌باغ مایل به زندگی و پیروی از قوانین (جمهوری) آذربایجان نیستند، نمی‌توانیم آن‌ها را وادار کنیم. برعکس، از ساکنان ارمنی می‌خواهیم محل زندگی خود را ترک نکنند و بخشی از جامعه چند قومیتی (جمهوری) آذربایجان باشند.

 

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان افزود «برای برقراری صلح و امنیت در منطقه، ارمنستان باید موانعی که مانع روند ادغام مجدد ساکنان ارمنی می‌شود را بردارد و بر انجام موفق روند مذاکرات برای دستیابی به توافق صلح‌آمیز مبتنی بر تمامیت ارضی و حاکمیت دو کشور تمرکز کند».

 

به نوشته ترند، در مذاکرات ۲۵ سپتامبر (سوم مهر) در شهر «خوجالی» بین هیأت‌ ارامنه منطقه قره‌باغ با نمایندگان دولت باکو که در فضایی سازنده برگزار شد، از اقدامات برای حل مسائلی که در نشست اول در ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) در «یولاخ» مطرح شد، بخصوص تحویل کمک‌های بشردوستانه و سوخت و احیای برق ابراز رضایت شد.

 

ارامنه قره‌باغ کوهستانی قلمرویی که جامعه بین‌الملل به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسند، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه) یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، آتش‌بس اعلام کنند. بعد از آن دو دور مذاکرات بین دو طرف برای برقراری صلح برگزار شده است.

 

با این حال، روند خروج ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی که تعداد کلی آن‌ها ۱۲۰ هزار نفر است، ادامه دارد. بر اساس جدیدترین آمار، تاکنون حدود ۷۰ هزار نفر از آن‌ها وارد ارمنستان شده‌اند./ فارس

ارسال نظر