اعلام میزان رضایت شغلی معلمان و فرهنگیان-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

اعلام میزان رضایت شغلی معلمان و فرهنگیان

معلمان ایرانی به شغلشان علاقه دارند و جزء ۳ کشور اول در این شاخص هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 04
کد خبر: ۲۰۶۹۷۴
تعداد نظرات: ۱۰ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: نقطه منفی یا ضعف کشور ما در آزمون تیمز و پرلز مربوط به شاخص‌های علمی است و در حوزه سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان به تلاش بیشتری نیاز داریم.

دکتر محبی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و نماینده ایران در مجمع عمومی انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در چهارمین جلسه کمیسیون تخصصی ستاد تعلیم و تربیت با موضوع بررسی وضعیت دانش‌آموزان ایرانی در مطالعات تیمز و پرلز که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، به ارائه گزارش در خصوص مطالعات تیمز و پرلز پرداخت و تشریح کرد که از حیث قانونی، اسناد بالادستی ما را مکلف می‌کند که در آزمون‌های بین‌المللی شرکت کنیم.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: در سیاست‌های کلی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است نیز بر ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان تاکید شده است؛ مصوبات متعددی در شورای عالی آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی به این موضوع اشاره دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر تکلیف قانونی، به‌منظور شناسایی و بهبود جایگاه خود در سطح بین‌المللی ضروری است که در آزمون‌های بین‌المللی نظیر تمیز و پرلز شرکت کنیم. برخی به این آزمون‌ها شبهاتی وارد می‌کنند، مثلا می‌گویند که تعداد کمی از کشور‌ها در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند. در حالی که آزمون‌های استاندارد تنها تیمز و پرلز نیستند و آزمون‌های مختلفی وجود دارد که کشور‌ها آن‌ها را انتخاب می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که به تناوب ۱۰۰ کشور در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند و تقریبا همه کشور‌هایی که برای علم و آموزش ارزش قائل هستند در این آزمون‌ها حضور دارند.

محبی با اشاره به نتایج و دستاورد‌های آزمون تیمز و پرلز ادامه داد: گاهی از نتایج این آزمون‌ها علیه نظام آموزشی یا علیه خود آزمون‌ها استفاده می‌شود، در حالی که این آزمون‌ها ظرفیت بسیار خوبی هستند که از طریق آن‌ها می‌تواند نقاط قوت و ضعف شناسایی شود.

وی افزود: یکی از یافته‌های خوب این آزمون‌ها، علاقه معلمان ایرانی به شغلشان است و جزء ۳ کشور اول در این شاخص هستیم. از نتایج دیگر آزمون‌های تیمز و پرلز این که دانش‌آموزان ایرانی در اعتماد به نفس و علاقه به مطالعه وضعیت خوبی دارند.

در سواد خواندن، ریاضی و علوم نیاز به تلاش بیشتر داریم

محبی گفت: همچنین، ایران در عدالت جنسیتی وضعیت خوبی دارد چراکه در برخی از موارد دختران جلوتر از پسران هستند. نقطه منفی یا ضعف کشور ما مربوط به شاخص‌های علمی است که در سواد خواندن، ریاضی و علوم نیاز به تلاش بیشتر داریم.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ادامه داد: برای بهبود عملکرد علمی کشور به برنامه مداخله‌ای نیاز داریم تا هر سال آزمون داخلی داشته باشیم و برای هر سال برنامه‌ریزی کنیم. این آزمون‌ها نشان می‌­دهد درصد بالایی از دانش‌آموزان سواد خواندن ضعیفی دارند در حالی که سواد خواندن پایه بسیاری از مهارت‌هاست.

عملکرد دانش‌آموزان ایرانی پایین‌تر از مقیاس متوسط آزمون تیمز و پرلز است

در ادامه، دکتر مسعود کبیری مدیر مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز و هماهنگ‌کننده ملی مطالعات تیمز و پرلز ایران به ارائه گزارش تفصیلی در خصوص این مطالعات پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه عملکرد دانش آموزان ایرانی پایین‌تر از مقیاس متوسط آزمون تیمز و پرلز است. آزمون تیمز روی علوم و ریاضی و آزمون پرلز روی موضوع خواندن تمرکز دارد. رتبه‌بندی کشور‌ها در این آزمون‌ها بر اساس نمره است، رتبه نخست متعلق به کشور سنگاپور است و در دوره اخیر کشور‌های منطقه عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند.

در حوزه یادگیری دروس علوم و ریاضی وضعیت ما مناسب نیست

وی افزود: وضعیت ایران در توزیع شاخص‌ها نامتناسب است، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که در حوزه یادگیری دروس علوم و ریاضی وضعیت ما مناسب نیست که در مدارس عشایر و مدارس چند پایه مشکل بیشتر است که البته در مدارس شاهد، شاهد وضعیت بهاری هستیم.

رو به رشد بودن سواد ریاضی و علاقه به مطالعه

مدیر مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز گفت: این عملکرد دوره‌های مختلف نشان می‌دهد که تغییراتی که ما در نظام آموزشی ایجاد کرده‌ایم به رتبه ایران صدمه زده است و کرونا نیز وضعیت علمی کشور را مانند سایر کشور‌ها بدتر کرده است. نقطه امیدواری بررسی اخیر این است که سواد ریاضی وضعیت رو به رشد را نشان می‌­دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ایران زمان اختصاص یافته برای آموزش در سطح پایینی قرار دارد، با این حال در ایران علاقه به مطالعه برعکس بسیاری از کشور‌ها در حال افزایش است.

لزوم تقویت سواد خواندن در مناطق غیر فارسی‌زبان و تقویت پیش‌دبستانی در مناطق محروم

وی اظهار کرد: به طور کلی برای بهبود وضعیت، باید سیاست‌گذاری‌ها مبتنی بر شواهد صورت گیرد. ما در مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز برنامه جامعی آماده کرده‌ایم تا سال به سال آزمون گرفته شود و بر این مبنا رشد مورد انتظار ایجاد شود. شورای عالی آموزش و پرورش مصوبه‌ای در زمینه آزمون‌های تیمز و پرلز داشته که بعد از ۲ سال هنوز اجرایی نشده است. تقویت سواد خواندن در مناطق غیرفارسی‌زبان و تقویت پیش دبستانی در مناطق محروم باید در اولویت قرار گیرد. اگر می‌خواهیم اتفاقی در سواد خواندن بیفتد، باید از قبل از دبستان شروع کرد. با اینکه ساعت آموزشی ایران نسبت به سایر کشور‌ها کمتر است، اما مطالب درسی پیچیده در زمان کم ارائه می‌شود در حالی که در کشور‌هایی که وضعیت علمی خوبی دارند مطالب ساده‌تر در زمانی طولانی‌تر ارائه می‌شود.

در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون به اظهار نظر پیرامون موضوع جلسه پرداختند. ارتقای سطح کیفی آموزش در مدارس، فاصله گرفتن از حافظه­ محوری صرف در امر تربیت و گرایش به آموزش مهارت­ محور و مساله­ محور، توجه به اهمیت بالای آموزش مهارت­‌های زندگی، آشنایی دانش آموزان و معلمان با آزمون‌­های تیمز و پرلز و سوالات این آزمون­‌ها، تاکید بر مقایسه ایران با عملکرد خودش و ارائه راهکار برای بهبود وضعیت، تدوین برنامه درسی متناسب با زیست بوم تربیتی مدارس، توجه عمیق به مدارس عادی دولتی و افزایش میزان سرانه آنها، برنامه‌ریزی به منظور توسعه علوم پایه در سطح مدارس، استفاده از ظرفیت سازمان­‌های مردم نهاد برای بهبود وضعیت در این حوزه، لزوم توجه عمیق به تغییرات در اهداف تربیتی خانواده‌ها و. از اهم نکات ارائه شده توسط اعضای کمیسیون بوده است. / روزنو

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
0
0
بیشتر معلمان از شغل‌شان ناراضی هستند. چون وزارت آموزش و پرورش تنها وزارتخانه ای است که هیچ وقت به وعده‌های خود عمل نکرده است... از جمله رتبه‌بندی.. تنها شغلی که هیچگاه مزایایی ندارد. از جمله. حق مسکن. ایاب ذهاب. خواربار.. مناسبتها. ودیگر مزایایی که شرکتها و ارگان‌های دیگر دارند...... معلمی در ایران ارزشی ندارد. هر گاه ارزش شغلی پیدا کرد که نمی کند آنموقع خوب است...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
0
0
من یک معلم بازنشسته ام بعلت نیاز شدید مالی کلیه ام را میفروشم قیمت فقط در حد خرید جهيزيه دخترم مجبور شدم. مرا ببخشید که سی سال زحمت کشیده ام در آموزش و پرورش. الان توان خرید وسایل لازم زندگی فرزندان خود را ندارم. از خانواده ام شرمنده ام. آرزوی مرگ می کنم.....
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
چرا بیخود حرف میزنید؟!!
شما کجا دارین زندگی میکنین؟!!
اینجا ایرانه و اکثریت معلمان از وعده و وعیدهایی که به اونا همیشه داده میشه عصبانی و خیلی ناراحت هستن
و رضایتی از کارشون ندارن
محسن
United States of America
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
بعد از ۳۳ سال خدمت الان کاملا‌ نا امید .
ابراهیم
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
کاملاً دروغه
می توانمبااطمینان بگویم بیشتراز۹۰درصدناراضیند
هیچ انگیزه ای درمهلم وجودندارد وبادغدغه سرکلاس حاضر می شودبنابراین نمی تواندکارایی وبهره وری لازم روداشته باشد.
حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
والله ما که ۳۲ سال معلمی کردیم هیچ وقت بخاطر بی عدالتی در پرداخت حقوق ها ورفاهیات و...و..متنفر از این شعله بودیم اما چون از بد حادثه وارد این شعل شدیم بناچار موندیم .معلمی شعله مقدسی هست اما با گشنگی.وشرمنده زن وبچه.. از کلاس درس معلم به مقامی رسیدند ویادشان رفته که این معلمان بودند که به آنها علم آموختند.. هرگز به کسی پیشنهاد نخواهم کرد معلم شوند..هرررررگز
فاصل
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
سلام عاشق معلمی بودم وهستم ولی بعد این همه سابقه از بی عدالتی رنج می برم .
عیسی ربیعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
من واقعا متاسفم، برای آموزش و پرورشی که معلم باز نوشته اش برای تهیه جهیز یه دخترش باید کلیه اش بفروشد، این در صورتی هست که بعد از سی سال زحمت باید استراحت کند و لذت ببرد ، این هم سی سال معلمی که چقدر فشار و استرس روحی و روانی باید تحمل کنی با این بچه‌ها و دانش آموزان
نمی دونم ، بلید حتما یک امتیازاتی برای باز نشستگان در نظر بگیرند ، قسطی وام بدون سود و با قسط کم ، یا راه های دیگر
محمد رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۳
0
0
میشه بگید این نظر سنجی رو چه کسانی به جای معلم‌ها انجام دادن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۴
0
0
من یک معلم هستم.واکنون بازنشسته شده ام وباتوجه به علاقه ای که دارم ونیازآموزش وپرورش دوباره مشغول تدریس شدم.اما حق التدریسی که پرداخت میشود خیلی کم است وبه موقع پرداخت نمیشود که این باعث دلسردی میشود.حداقل ۵۰درصد حقوق شاغلین رابعنوان حق التدریس بایدپرداخت کنند
آخرین اخبار