غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

نخست‌وزیر ارمنستان حاکمیت جمهوری آذربایجان بر قره‌باغ را به رسمیت شناخت

شورای اتحادیه اروپا گزارش داد که نخست‌وزیر ارمنستان در نشست گرانادا بیانیه‌ای را امضا کرد که در آن مساحت آذربایجان را ۸۶.۶ هزار کیلومتر مربع که شامل قره‌باغ می‌شود، به رسمیت شناخته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۹ - ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 05
کد خبر: ۲۰۷۱۱۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «شارل میشل» رئیس شورای اروپا، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در شهر گرانادا اسپانیا با «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان دیدار و بر «حمایت بی دریغ خود از استقلال، حاکمیت، تمامیت ارضی ارمنستان» تاکید کردند.

آن‌ها همچنین حمایت خود را از تقویت روابط اتحادیه اروپا و ارمنستان در همه ابعاد آن بر اساس نیاز‌های جمهوری ارمنستان اعلام و بر لزوم ارائه کمک‌های بشردوستانه بیشتر به ارمنستان به دلیل مواجهه با پیامد‌های آوارگی گسترده اخیر ارامنه قره باغ توافق کردند.

آن‌ها تاکید کردند که این پناهندگان باید آزادانه از حق خود برای بازگشت به خانه و محل زندگی خود، بدون هیچ قید و شرطی، با نظارت بین‌المللی و با احترام به تاریخ، فرهنگ و حقوق بشر استفاده کنند.

بر اساس بیانیه میشل، آن‌ها متعهد به تمام تلاش‌هایی هستند که در جهت عادی سازی روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان مبتنی بر به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت، نقض ناپذیری مرز‌ها و تمامیت ارضی ارمنستان (۲۹.۸۰۰ کیلومتر مربع) و جمهوری آذربایجان (۸۶.۶۰۰ کیلومتر مربع) است.

آن‌ها همچنین خواستار رعایت دقیق اصل عدم استفاده از زور و تهدید به استفاده از زور شده و بر نیاز فوری برای تعیین حدود مرز‌ها بر اساس آخرین نقشه‌های ستاد کل اتحاد جماهیر شوروی که در اختیار طرفین قرار گرفته است، تأکید کردند، که همچنین باید مبنایی برای فاصله انداختن نیرو‌ها و نهایی کردن پیمان صلح و رسیدگی به همه مسائل بشردوستانه باشد.

آن‌ها در پایان خواستار همکاری‌های منطقه‌ای بیشتر و بازگشایی همه مرز‌ها از جمله مرز بین ارمنستان و ترکیه و همچنین گشایش پیوند‌های ارتباطی منطقه‌ای بر اساس احترام کامل به حاکمیت و صلاحیت کشور‌ها شده و همچنین بر اساس اصول برابری و احترام متقابل، از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواستند تا همه بازداشت‌شدگان را آزاد کنند و برای رسیدگی به سرنوشت افراد ناپدید شده و تسهیل کار مین‌زدایی همکاری کنند. / ایسنا

ارسال نظر