به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز پنجشنبه در نشست عمومی باشگاه گفتگوی بینالمللی "والدای" تاکید کرد که فدراسیون روسیه هیچ هدفی برای فتح سرزمینهای اوکراین ندارد. به گفته وی، بحران اوکراین یک مناقشه ارضی نیست و حتی برای برقراری تعادل ژئوپلیتیک منطقهای هم نیست.
وی در توضیح دیدگاهش افزود: «روسیه بزرگترین کشور جهان است و به هیچ سرزمین خارجی احتیاجی ندارد، زیرا حتی در داخل کشور خود نیز لازم است مناطقی مانند سیبری، سیبری شرقی و خاور دور را توسعه دهد. مسئله بسیار گسترده تر و اساسی تر است. صحبت بر سر اصولی است که نظم نوین جهانی بر آن استوار خواهد شد.»
پوتین: هدف روسیه پایان دادن به جنگ در اوکراین است
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: «عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس به منظور پایان دادن به جنگی در اوکراین آغاز شد که در سال 2014 به راه افتاده بود و اکنون در دهمین سال خود قرار دارد. من بیش از یک بار گفتهام که ما به اصطلاح "جنگ اوکراین" را شروع نکردیم. برعکس، ما سعی داریم تا آن را به پایان برسانیم. این ما نبودیم که در سال 2014 کودتای سیاسی در کییف انجام دادیم. یک کودتا خونین و خلاف قانون اساسی اوکراین.»
دیدگاه پوتین درباره امتناع ناتو از پذیرش روسیه در این ائتلاف
ولادیمیر پوتین به این نکته اشاره کرد که ناتو از پاسخ به پیشنهاد روسیه برای پیوستن به این ائتلاف خودداری کرد. وی افزود: «ناتو به چنین کشوری چه نیازی دارد؟ قطعاً نه. و ما فکر می کردیم که به قول مردم ارباب خود باشیم؟ چه بهتر از این. در این صورت دیگر تقابل ایدئولوژیکی وجود نخواهد داشت، پس مشکل چیست؟ ظاهراً مشکل منافع ژئوپلیتیک و نگرش استکباری نسبت به دیگران است.»
پوتین معتقد است که تاریخ غرب تاریخچهای از گسترش بی پایان است
رئیس جمهور روسیه یادآور شد که کشورهای غربی دائماً به سوخت و منابع جدید متعلق به دیگران نیاز دارند. وی گفت:«نفوذ به دست آمده توسط غرب یک هرم عظیم نظامی-مالی است، زیرا از طریق گسترشی بی پایان به دست آمده است. شکوفایی غرب عمدتاً با غارت مستعمرات در طول قرنها به دست آمده است. و این یک واقعیت است. در واقع، این سطح از توسعه غرب تا حد زیادی در نتیجه غارت کل سیاره زمین به دست آمد. و آمریکا و اقمارش خط مشی سلطه بر جهان را در پیش گرفتند.»
پوتین: روسیه اکنون با وظیفه "ساختن جهانی نوین" روبروست
ولادیمیر پوتین تاکید کرد که در حال حاضر، روسیه با وظیفه "ساختن جهانی جدید" روبروست. وی گفت: «در آغاز قرن بیست و یکم، همه امیدوار بودند که از رویارویی قرن بیستم درس گرفته شده باشد و "خودخواهی و خودپسندی به بن بست منجر شود و همچنین تلاش قدرتمندان برای تحمیل منافع" این باید برای همه آشکار می شد، اما اینطور نیست.»
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که آمادگی مسکو برای تعامل سازنده توسط برخی مورد سوء تفاهم قرار گرفت. روسیه می تواند سهم بزرگی در نظم نوین جهانی داشته باشد، اما این آمادگی به تسلیم تعبیر شد. وی افزود: «برخی فکر میکردند که روسیه آماده است از رهبری دیگران پیروی کند. ما هشدار دادیم: این رویکرد به بن بست میانجامد و منجر به افزایش درگیری میشود. اما هیچ کس نمی خواست به ما گوش دهد و چنین هم شد.»
پوتین: غرب سعی دارد "قوانین" خود را بر دیگران تحمیل کند
به گفته رئیس جمهور روسیه، تلاش غرب برای به اجرای گذاشتن «قوانین» ابداع شده خود برای همه در جهان اقدامی مزخرف و پوچ است. آنها تلاش میکنند تا قوانین بین المللی را با نظمی بر اساس قوانین خاص خود جایگزین کنند. آنها سعی دارند این مسئله را بر میلیونها نفر از مردم جهان تحمیل کنند.
به عقیده وی، سیاستمداران غربی، به ویژه در ایالات متحده، نه تنها خودسرانه چنین قوانینی را وضع میکنند، بلکه به خود اجازه می دهند نحوه اجرای آنها را تنظیم کنند. پوتین افزود: این کار بهصورت علنی انجام میشود و به شکلی بیادبانه گفته میشود.
به عقیده وی، لازم است که تنوع جهان نه تنها حفظ شود، بلکه پایه توسعه قرار بگیرد.
رئیس جمهور تأکید کرد که آینده نه تنها در برابر چشمان زندگان، بلکه با دستان آنها ساخته میشود. وی گفت: البته ما باید آگاه باشیم که برای چه چیزی تلاش میکنیم. اولاً، ما می خواهیم در جهانی شفاف و به هم پیوسته زندگی کنیم، که در آن هیچ کس سعی نخواهد کرد موانع مصنوعی برای ارتباط بین مردم، تحقق خلاقانه و شکوفایی آنها ایجاد کند. باید محیطی بدون مانع وجود داشته باشد و کسی به دیگران به چشم شهروندان درجه دوم نگاه نکند.
پوتین با اشاره به اینکه تنوع و خودکفایی دو ویژگی اصلی تمدن دولتی است، تاکید کرد: روسیه میخواهد تنوع جهان به زیربنای توسعه تبدیل شود و نماینده حداکثر جهان است.
پاسخ پوتین به سخنان میشل درباره ادعای خیانت روسیه به ارامنه
ولادیمیر پوتین همچنین در بخشی از سخنان خود به ادعای چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، که گفته بود روسیه ظاهرا به ارامنه خیانت کرده، پاسخ داد و یادآور شد که منطقه قره باغ کوهستان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است و خود مقامات ایروان این مسئله را پذیرفتهاند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه فقط حق دارند آتش بس را رعایت کنند و آنها برای دفاع از جان مردم ارامنه حتی جان خود را از دست دادند./ تسنیم