دگرگونی جدید در ارکان قدرت سعودی-راهبرد معاصر
هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم
در راستای تثبیت قدرت محمد بن‌سلمان؛

دگرگونی جدید در ارکان قدرت سعودی

ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی که به دگرگونی سنت‌های حاکم بر این کشور جهت تسهیل قدرت در دستان فرزندش شهره می‌باشد، در جدیدترین اقدام، برخی از ارکان قدرت در این کشور را دگرگون ساخته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 31
کد خبر: ۲۰۷۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ تحولات بنیادین در سعودی جهت قدرت‌گیری فزاینده شاهزاده محمد بن ‌سلمان و تسهیل شرایط برای نشستن وی بر سریر قدرت پس از مرگ ملک سلمان همچنان ادامه دارد.

 

در جدیدترین اقدام پادشاه عربستان شماری از مقام‌های ارشد این کشور را برکنار و افراد جدیدی را منصوب کرده است. عربستان سعودی در طول چند سال اخیر و با قدرت گیری ملک سلمان، تحولات بنیادینی را به خود دیده است. برکناری ولیعهد پشیین و قدرت گیری فزاینده محمد بن ‌سلمان و دیگر فرزندان ملک سلمان مهمترین تحول صورت پذیرفته در دوران پادشاهی ملک سلمان محسوب می‌شده است.

 

به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سعودی شامگاه جمعه 30 اوت طی فرمانی فهد العیسی را به عنوان رئیس دیوان پادشاهی منصوب کرد. وی همچنین در فرمان دیگری دستور ایجاد وزارتخانه صنایع و منابع معدنی و گماردن بندر الخریف در راس آن به عنوان وزیر صنایع و منابع معدنی را صادر کرد.

 

علاوه بر این پادشاه سعودی دستور داد تا سازمان توسعه ریاض به ساختاری سلطنتی تحت عنوان سازمان سلطنتی در ریاض تبدیل شود.

پادشاه سعودی همچنین "بندر بن ابراهیم الخریف" را به عنوان وزیر صنعت و ثروت های زیرزمینی، "عواد بن صالح العواد" به عنوان رئیس ستاد حقوق بشر و  "عقلاء بن علی العقلاء" نیز به سمت معاونت رئیس دربار سلطنتی منصوب شدند. وی همچنین "بندر العیبان" را به سمت مشاور دربار سلطنتی گمارد.

 

همچنین بر اساس فرمان پادشاه عربستان "خالد بن عبدالمحسن المحیسن" از سمت رئیس ستاد مبارزه با مفاسد عزلو "مازن بن ابراهیم الکهموس" جایگزین وی شد.

 

بر اساس این گزارش، به فرمان سلمان بن عبدالعزیز، "تماضر بنت یوسف الرماح" نیز از معاونت وزارت کار و توسعه اجتماعی و "خلیل بن مصلح الثقفی" از ریاست کل سازمان هواشناسی و محیط زیست سعودی برکنار شدند.

 

در این حکم همچنین "سازمان توسعه ریاض" به "سازمان پادشاهی ریاض" تغییر نام یافت و "دیوان نظارت" به "دیوان کل حسابرسی" تغییر نام یافت.

 

بر اساس فرمان سلمان بن عبدالعزیز "سازمان داده و هوش مصنوعی عربستان" که به طور مستقیم زیر نظر رئیس هیأت وزیران قرار دارد، تأسیس شد.

 

بر اساس این حکم حکومتی، همچنین مرکزی به نام "مرکز ملی هوش مصنوعی" و "کتابخانه مدیریت داده ملی" که به لحاظ ساختاری با سازمان داده و هوش مصنوعی عربستان مرتبط است، تأسیس شد.

 

مضافاً اینکه وزارت "انرژی، صنعت و منابع زیرزمینی" منحل و به جای آن دو وزارتخانه "انرژی" و "صنعت و منابع زیرزمینی" تأسیس شد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار