آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد

یادداشت رسمی ایران به سازمان همکاری اسلامی برای میزبانی نشست اضطراری درباره فلسطین

یادداشت رسمی ایران به سازمان همکاری اسلامی برای میزبانی نشست اضطراری درباره فلسطین نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده با ارسال یادداشت رسمی به دبیرخانه این سازمان، آمادگی ایران برای میزبانی نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان درباره اوضاع جاری در فلسطین اشغالی را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 11
کد خبر: ۲۰۷۹۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده با ارسال یادداشت رسمی به دبیرخانه این سازمان آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی نشست اضطراری وزرای خارجه این سازمان در تهران را اعلام کرد.

 

حسین امیرعبداللهیان پیش از این در گفت‌وگو با «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی آمادگی ایران را برای میزبانی این نشست اعلام کرده بود.

 

«حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در تماس تلفنی امیرعبداللهیان ضمن محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، بر ضرورت همکاری و هماهنگی کشورهای اسلامی برای اتخاذ یک واکنش مشترک در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی تأکید کرد.وی با اشاره به برنامه برگزاری کمیته اجرایی سازمان درباره تحولات فلسطین، از پیشنهاد امیرعبداللهیان برای برگزاری اجلاس فوق العاده وزرای خارجه استقبال کرد و گفت که پیشنهاد ایران را به اطلاع وزرای خارجه کشورهای عضو خواهد رساند و برای کمک به فلسطین تأکید کرد. (اینجا بخوانید)

 

بر همین اساس نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده روز سه‌شنبه ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۲ در یادداشتی رسمی به دبیرخانه این سازمان، ضمن ابراز مراتب قدردانی امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه از حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درباره تبادل نظر و مذاکره سازنده در خصوص تحولات فلسطین، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی نشست اضطراری شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی را رسما اعلام کرد.

 

در این یادداشت آمده است: پیرو تماس تلفنی روز دوشنبه مورخ ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲ آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با آقای حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درباره جنایات وحشیانه در حال ارتکاب رژیم صهیونیستی علیه شهروندان غیرنظامی فلسطین به ویژه در نوار غزه، مایل است مراتب تشکر امیرعبداللهیان نسبت به فرصت فراهم شده برای تبادل نظر با دبیرکل و مذاکره سازنده انجام شده با وی در این زمینه را اعلام کند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز انزجار و نگرانی عمیق در مورد اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به عنوان مصادیق بارز جنایات جنگی و نسل کشی، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران اقدامات گسترده نظامی و وحشیانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در فلسطین را که تاکنون به شهادت و مجروح شدن صدها تن از فرزندان ملت فلسطین به ویژه نوزادان، کودکان و زنان منجر شده است، قویا محکوم می‌کند. آقای امیرعبداللهیان ضمن تشکر از اقدام به موقع آقای حسین ابراهیم طه در محکومیت این اقدامات رژیم مزبور و تأکید بر مسؤولیت این رژیم آپارتاید و کودک کش در این زمینه، بر ضرورت رسیدگی فوری سازمان همکاری اسلامی به این امر مهم در بالاترین سطح ممکن تأکید کرد.

 

در یادداشت مذکور عنوان شده است: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با توجه به حساسیت بالا و فوریت قابل توجه رسیدگی به این موضوع، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی نشست اضطراری شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در تهران در اولین فرصت مورد توافق را به اطلاع دبیرکل رساند. قرار شد این پیشنهاد به صورت مکتوب به دبیرخانه ارائه شود. براین اساس موجب امتنان خواهد بود چنانچه دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی بلافاصله رایزنی لازم با دولت‌های عضو سازمان در مورد پیشنهاد دولت جمهوری اسلامی ایران را آغاز و نتیجه نهایی را جهت اقدام مقتضی به این نمایندگی اعلام کند.

 

امیرعبداللهیان همچنین در گفت‌وگو با وزرای خارجه قطر، کویت، عمان و عراق درباره برگزاری این نشست گفت‌وگو کرده بود.

 

امیرعبداللهیان و فؤاد حسین در رایزنی تلفنی بر ضرورت هماهنگی و انسجام کشورهای مسلمان در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و درخواست از سازمان همکاری اسلامی برای برگزاری نشست اضطراری این سازمان برای بررسی تحولات جاری فلسطین و حمایت از ملت فلسطین و مسجدالاقصی در برابر اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی تأکید کردند.

 

صبح شنبه ۱۵ مهر ماه و پس از انتشار اخبار حملات موشکی و راکتی از نوار غزه به مناطق مختلف سرزمین‌های اشغالی، «محمد الضیف» فرمانده کل «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تصمیم گرفتیم به تجاوزات اسرائیل پایان دهیم و عملیات طوفان الاقصی را آغاز کنیم». در پی این عملیات تاکنون ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۴۰۰ نیز در این عملیات زخمی شده و ۲۰۰ نفر نیز تا الان جزو مفقودان هستند.پس از آن رژیم صهیونیستی اقدام به حمله به غزه کرد و اخیرا نیز آب و برق این منطقه را قطع کرده است. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین شمار شهدای فلسطینی از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برای پنجمین روز متوالی به ۹۵۰ نفر رسیده و بیش از پنج هزار نفر نیز مجروح شده‌اند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار