آخرین وضعیت تامین زمین پروژه‌های نهضت ملی مسکن-راهبرد معاصر

آخرین وضعیت تامین زمین پروژه‌های نهضت ملی مسکن

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در طول سال های گذشته زمین به شکل کامل در کشور تامین نشده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۱ - ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 15
کد خبر: ۲۰۸۶۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت تامین زمین برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن با حضور نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی و عسگری عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم مجلس پرداخت .

در این برنامه عسگری عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با بیان اینکه ریشه این بحث مسکن به الگوی ساخت مسکن برمیگردد گفت: بلند مرتبه سازی از ده هفتاد در کشور پیشرفته است و ما اکنون در حال دیدن آسیب های آن هستیم.

وی افزود: هزار و دویست شهر ما بخشی از جمعیت کشور را در برگرفته اند. تاکیدی که در این حکم شده است با هدف مهاجرت معکوس به روستا ها است و باید بحث معیشت و اشتغال در آن دیده شود و متراژ خانه ها باید به گونه ای دیده شود تا امکان اشتغال خانگی در آنها وجود داشته باشد.

عسگری بیان کرد: در صورتی که ما امروز می‌گوییم که اولویت به سمت روستا ها باشد متراژ خانه های روستا ها هم باید مناسب باشد. همه جمعیتی که در شهر مستقر می‌شوند تقریبا مصرف کننده هستند. در خانه هایی که ساخته می‌شود کارشناسان به مسائل اقتصادی هم نگاه داشته اند.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با بیان اینکه بنا بر این بود که یک سری مسائل اولویت دار دولت بررسی شود و وقتی ما مسکن را تجزیه تحلیل می‌کنیم به مسائل احتکار زمین برخورد می‌کنیم افزود: بیشترین کالایی که در کشور گران شده است زمین بوده است. حداقل باید ۳۳۰ هزار هکتار به ظرفیت سکونتگاهی اضافه شود.

وی بیان کرد؛ موضوع مهم بعدی چگالی جمعیت است که باعث ناترازی هایی در هوا و آب و... و آسیب های اجتماعی و پرونده های قضایی شده است.

او گفت: یکی از هدف‌ها کاهش تراکم و توزیع جمعیت است. ما باید یک توزیع جغرافیایی مناسب با جمعیت را انجام دهیم. ما باید بین فعالیت و جمعیت و طبیعت تعادل برقرار کنیم. این میزان تامین زمین باید تا پایان برنامه هفتم انجام شود.

در ادامه این برنامه نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که تامین این مقدار زمین برای وزارت راه و شهرسازی به که صورت خواهد بود گفت: این مصوبه مجلس است و در حال تبدیل به قانون خواهد شد و ما موظف هستیم که آن را انجام دهیم.

وی اظهارکرد: تامین زمین در کشور ما سال‌های گذشته به میزان نیاز صورت نگرفته است. با توجه به پیشنهاد مجلس این کار کاری است که با دشواری های زیادی روبرو شده است و سختی‌های زیادی دارد و اجرای آن دشوار خواهد بود ولی امکان‌پذیر هست.

او گفت: همه دستگاه‌ها باید کمک کنند و از اراضی سایر دستگاه ها باید استفاده شود. اراضی منابع طبیعی و بخش خصوصی هم باید به کار گرفته شود و از چند محل مثل الحاق به شهر و روستا ها تامین میشود. مناطق ساحلی و مرزی هم در دستور کار ما هستند.

نوروزی توضیح داد: شیوه های مختلف ساخت در این موضوع هم تامین اراضی به سایر شیوه‌ها انجام می‌شود. در مسکن معیشت محور یک الگوهایی از اشتغال در آنها باید شکل بگیرد.

او گفت: ما در همدان یک حوزه داریم که تامین جوراب را انجام می‌دهد. درحالی که صنعت معدن تجارت و... هم باید کمک کنند. اکنون در چین در کار شکل گرفته است که تمامی دستگاه‌ها همکاری می کنند.

همچنین عابدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این برنامه گفت:مسکن حمایتی باید مورد توجه دولت باشد. مسکن حمایتی شهری سیصد هزار واحد و بافت فرسوده صد هزار واحد به صورت حمایتی از طرف دولت هستند و اگر هر سال دولت یک میلیون مسکن را حمایت کند کار تا دوازده سال پایان می یابد.

وی افزود: در کمیسیون کارشناس بخش خصوصی هم حضور داشتند و در انجام نکاتی گفته شد که وزارت راه و شهرسازی ارائه خواهد شد.زمین به تنهایی کفایت نمیکند اکنون دولت زمین را می‌دهد و مشکل به طور کامل هنوز حل نمی‌شود.

او گفت: شیوه های مختلف تامین مالی باید مد نظر قرار داده شود که یکی از آنها مربوط به مصالح ساختمانی است. ما تولید مصالح زیاد داریم و آنها باید در ساخت این مسکن ها همکاری داشته باشند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار