به گزارش راهبرد معاصر؛ در اینجلسه ۱۸ گزارش و شکایت واصله از طریق وبگاه کمیته ویژه منتخب رئیس جمهور در زمینه بررسی و جبران خسارت شهروندان آسیب دیده در اغتشاشات و رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان و جان باختگان در ناآرامی های سال گذشته ارائه و مورد بحث و بررسی اعضای کمیته قرار گرفت.
در اینگزارش ها تصمیمات لازم اتخاد شد و در زمینه هایی که نیاز به اطلاعات و مدارک بیشتر بود، پرونده برای تکمیل به دستگاه های زیربط ارجاع داده شد. همچنین؛ اینکمیته موظف است گزارشات خود را مرتباً برای رئیس جمهور ارسال کند.
گفتنی است؛ کمیته ویژه بررسی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ با حکم رئیسجمهور، اردیبهشتماه امسال برای بررسی ابعاد حوادث سال گذشته تشکیل شد.
بر اساس حکم رئیس جمهور، حسین مظفر به عنوان رئیس و کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر، سکینه سادات پاد مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی، زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای کمیته ویژه بررسی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ منصوب شدهاند.
بررسی جامع و متقن ابعاد مختلف ناآرامیهای پاییز سال ۱۴۰۱ از طریق دریافت گزارشهای دستگاههای مسئول و گزارشهای مردمی و اصحاب رسانه، بررسی شکایات آسیبدیدگان و مصدومان حوادث یا خانوادههای آنان و پیگیری جبران خسارت شهروندانی که در جریان این حوادث و ناآرامیها دچار خسارتهای مادی یا آسیبهای معنوی شدهاند، پیگیری حقوق خانواده شهدا و جانباختگان در جریان حوادث و ناآرامیها در مراجع ذیصلاح داخلی و قضایی، بررسی ادعاهای مطرح درباره نقض حقوق افراد در حوادث یادشده و پیگیری آن در مراجع ذیصلاح، کمک به پیگیریهای حقوقی در عرصههای خارجی و بینالمللی و ارائه مستندات متقن و دقیق برای طرح در مجامع حقوق بشری و بینالمللی، ارائه پیشنهاد جهت رفع نقایص یا خلأهای قانونی و یا ارتقای قوانین و مقررات ناظر بر آزادی تجمعات مسالمتآمیز و ارائه روایت صحیح و منصفانه از حوادث و ناآرامیهای پاییز ۱۴۰۱ مبتنی بر واقعیتها، مستندات و شهادت شهود بدون هرگونه جانبداری و با هدف ممانعت از تکرار مجدد آن با استفاده از ظرفیت اساتید، اندیشمندان و نخبگان کشور، از مهمترین وظایف تعیین شده از سوی رئیس جمهور برای این کمیته است.
رئیسجمهور همچنین این کمیته ویژه را موظف کرده است تا گزارشات خود را به طور منظم برای شخص وی ارسال کنند./فارس