سهم باشگاه‌ها از حق پخش مسابقات قانونی شد-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

سهم باشگاه‌ها از حق پخش مسابقات قانونی شد

نمایندگان مجلس با تعیین سهم ذی‌نفعان بخش ورزش از حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی از درآمدهای صداوسیما موافقت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 21
کد خبر: ۲۰۹۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان در نشست نوبت عصر امروز شنبه ۲۹ مهر ماه مجلس شورای اسلامی به بررسی موادی از گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه ذیل فصل فرهنگ عمومی و رسانه (فصل ۱۵) پرداختند.

داود منظور در مخالفت با ماده ۷۷ گزارش کمیسیون تلفیق برنامه اظهار کرد: این ماده مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی است و بار مالی آن ۱۷ هزار همت است اگر قرار است صداوسیما کارهای جاری خود را به عنوان احکام برنامه بیاورد که سبب می‌شود تا همه دستگاه‌ها این کار را بکنند؛ تاکنون صداوسما چگونه اقدام به تولید محصولات رسانه ای می‌کرده است؟ آنچه د راین ماده آمده، کار برنامه ای نیست و کار جاری صداوسیماست اینکه بیایم اقدامات جاری خود را در این برنامه فاکتور کنیم و از دولت بگیریم، فقط تحمیل بار مالی بر دولت است.

بیژن نوباوه وطن به نمایندگی از کمیسیون تلفیق برنامه گفت: ما حتی یک شبکه را نمی‌توانیم پوشش بدهیم؛ این تعداد محصولی که گفته شده، همگی کارشناسی شده است امکان خرید کارتون از شبکه های خارجی نیست همگی با ارزش های اسلامی ما منافات دارند اگر نتوانیم خودمان فیلم و سریال تولید کنیم، اندیشه‌های غربی در جامعه شایع می شود؛ برای ساخت فیلم‌ها و سریال‌ها هزینه بالایی است برای ساخت سریال سلمان فارسی فقط ماهی ۳۵ میلیارد تومان هزینه اجاره تأسیسات و ادوات و لوکیشن است؛ باید کشور را از این زمینه آسیب ناپذیر کنیم.

قالیباف: در مجمع تشخیص مصلحت از ۳ دستگاه پیش بینی بودجه مجزا کردیم یکی بخش نظامی با ۳ درصد یکی صداوسیما با ۷ و نیم درصد و دیگری قوه قضائیه با ۳ درصد بود آما رهبر انقلاب با کسر درصدی برای صداوسیما و قوه قضائیه مخالفت کردند و گفتند با این حال باید این دو دستگاه در برنامه پشتیبانی شوند یعنی این ۷ و نیم درصد باز افزایش یابد اما مبنای آن درصدی نباشد. لذا این ماده ۷۷ را به کمیسیون ارجاع بدهیم و مبنای آن را اصلاح کنیم؛ در این جدول مبنای کمیسیون تلفیق این است که تقریبا بودجه صداوسیما نسبت به قبل برنامه ۷۵ درصد افزایش می یابد این رقم زیاد است و حتما کمتر است.

سپس تبصره یک ماده ۷۷ لایحه برنامه مورد بررسی قرار گرفت که محمدتقی نقدعلی در مخالفت با آن گفت: اینکه از تبلیغا صداوسیما کاسته شود کار خوبی است اما محل جبران کاهش درآمد صداوسیما باید در نظر گرفته شود.

قالیباف در این باره گفت: تبصره‌های این ماده (ماده ۷۷) هم باید به کمیسیون تلفیق برنامه ارجاع شود. سپس بند «ب» ماده ۷۷ بررسی شد که به گفته قالیباف این بند تکراری است و در فصل ارتباطات عینا همین متن به تصویب رسید. با این حال بند «ب» ماده ۷۷ لایحه برنامه با موافقت دولت و کمیسیون تلفیق برنامه به رأی گذاشته شد که به تصویب نمایندگان مجلس رسید و به شرح زیر است:

ب- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است پهنای باند و امکانات لازم برای دسترسی عموم مردم به شبکه‌ها و برنامه‌های رسانه ملی در اقصی نقاط کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات و همچنین دسترسی حداکثری در سطح بین المللی را فراهم کند.

در ادامه بند «پ» ماده ۷۷ لایحه برنامه هفتم توسعه بررسی شد.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی در مخالفت با این بند گفت: با اصول ۳۶ و ۸۵ قانون اساسی مغایر است لذا نیاز به ویراش دارد.

حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس در موافقت با بند «پ» ماده ۷۷ لایحه برنامه هفتم گفت: این بند برای این است که چه کسی مسئول پیاده سازی ارزش های اسلامی است؛ این بند پاسخگوی نیاز مردم به کار فرهنگی است یکی از موضوعات کلیدی در کار فرهنگی که وضعیت مردم را روشن می کند، در این بند آمده است.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در موافقت با بند «پ» ماده ۷۷ لایحه برنامه هفتم اظهار کرد: دولت و وزارت ارشاد نگاهشان به حوزه شبکه نمایش خانگی، فرصت محور است و باید این شرایط را تقویت کرد مردم هم از آن استقبال کرده امد اما در چند سال اخیر به دلیل روشن نبودن حوزه تنظیم‌گری، دچار اختلافات شده ایم وزارت ارشاد و صداوسیما بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه تنظیم‌گری در صوت و تصویر فراگیر داشته اند؛ حوزه تنظیم گر اختیارات لازم برای وادار کردن بخش های مختلف به اجرای قانون را باید دارا باشد و اگر از تنظیم گر سلب شود، اختیار لازم را ندارد این موضوع با حمایت از بخش خصوصی بررسی شده است لذا دولت با این موضوع موافق است.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: در اینجا کلمه تخلفات گفته شده نه جرایم لذا مشمول اصل ۳۶ قانون اساسی نمی شود لذا نمایندگان به این بند رأی دهند.

قالیباف درباره اظهارات سلیمی مبنی بر مغایرت با اصل ۳۶ قانون اساسی گفت: مشمول این اصل قانون اساسی نمی شود.

در نهایت این بند (بند «پ» ماده ۷۷ لایحه برنامه هفتم به همراه تبصره ذیل آن) به رأی گذاشته شد که با موافقت دولت و کمیسیون تلفیق برنامه به تصویب نمایندگان مجلس رسید و به شرح زیر است:

پ- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلفند در راستای حمایت از فرهنگ و ارزش های اسلامی- ایرانی و توسعه حکمرانی رسانه ای و همچنین با توجه به مسئولیت آن دستگاه ها در تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت بر رسانه های فعال در عرصه صوت و تصویر فراگیر آیین نامه اجرایی و جدول تخلفات مالی نحوه حمایت و رسیدگی به تخلفات اشخاص در موارد فوق را ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسانند.

تبصره- سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حیطه وظایف و اختیارات مصرح (در حوزه تولید، پخش محصولات، صدور مجوز و نحوه نظارت بر آنها) با رعایت مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تابع قوانین و مقررات خاص خود هستند.

سپس نمایندگان مجلس به بررسی ماده ۷۸ گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با موضوع حق پخش تلویزیونی پرداختند.

حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی در مخالفت با این موضوع گفت: صداوسیما را مکلف به حق پخش کرده ایم آن هم بدون اینکه در بودجه صداوسیما، حق پخش را دیده باشیم. درآمد صداوسیما از تبلیغات و آگهی بازرگانی پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی را می خواهیم کسر کنیم و به باشگاه ها و فدراسیون ها بدهیم ضمن اینکه این حکم، برنامه ای نیست.

سید البرز حسینی در موافقت با حکم حق پخش تلویزیونی با اشاره به چالش گسترده صداوسیما با فدراسیون های ورزشی در این سال ها در زمینه حق پخش تلویزیونی مسابقات گفت: در دنیا باشگاه ها از حق پخش تلویزیونی است که ۶۹ درصد در انگلیس ۶۸ درصد درآمد باشگاه های فوتبال اسپانیا ۷۰ درصد در ایتالیا و ۵۲ درصد درآمد باشگاه های فوتبال در فرانسه از این محل است. باید یک تفاهمی میان باشگاه ها یا فدراسیون ها با صداوسیما از این قضیه ایجاد شود.

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه صدر ماده پیشنهاد دولت و موافق آن است گفت: با تبصره های این ماده موافق نیستیم چون روشن نیست منظور از بازی جوانمردانه چیست؟ اصلا چرا باید به تصویب مجمع عمومی فدراسیون ها برسد؟ برنامه ای بودن این حکم مبهم است. در تبصره دو هم که برای سکه هاست، باید دید که برای سایر نخبگان و زبدگان جامعه چه تشویق هایی در نظر گرفته ایم که برای ورزشکاران مدال آور در نظر بگیریم؟ ضمن اینکه در حال حاضر هم این مشوق ها انجام می شود و این تعداد سکه خارج از مشوق های کنونی است. اگر کسی اختراع جدیدی داشت یا در المپیاد علمی رتبه اول شد، با آنها چه کار باید کرد؟ باید مشوق‌های ما غیر تبعیضی باشد و گروه های دیگری که شاید اهمیت آنها بیشتر باشد، فراموش می شوند.

قالیباف در پاسخ به اظهارات قالیباف در خصوص مجمع عمومی فدراسیون ها گفت: این موضع از این نظر آمده که مشکل بین المللی آنها حل شود بنابراین تبصره ۲ را به کمیسیون تلفیق ارجاع می دهیم من معتقدم ماده ۷۸ با تبصره یک به رأی گذاشته شود و تبصره ۲ به کمیسیون تلفیق ارجاع دهیم.

در ادامه ماده ۷۸ لایحه برنامه و تبصره یک آن به رأی گذاشته شد که با موافقت دولت و کمیسیون تلفیق برنامه به تصویب نمایندگان مجلس رسید و به شرح زیر است:

ماده ۷۸- به منظور توسعه ورزش های همگانی و قهرمانی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان، آیین نامه نحوه تعیین میزان حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی و چگونگی تأمین و تسهیم آن بین ذی نفعان را با لحاظ کیفیت و کمیت مسابقات و تعداد مخاطبان ظرف ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه کرده و به تصویب هیأت وزیران برساند.

تبصره ۱- وزارت ورزش و جوانان با همکاری فدراسیون هایی که لیگ حرفه ای دارند مکلفند به منظور ارتقای سلامت اقتصادی، نظام پایش (کنترل) مالی و پیشرفت سرمایه گذاری پایدار در باشگاه ها، آیین نامه مالی بازی جوانمردانه را تهیه کرده و حداکثر ظرف ۶ ماه به تصویب مجمع عمومی فدراسیون های مربوطه برسانند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر