به گزارش راهبرد معاصر؛ با افت امروز قیمت سهام، ارزش دلاری بورس به ۱۵۰ میلیارد دلار کاهش یافت که کمترین میزان این متغیر در سال جاری به شمار میرود. البته افزایش نرخ دلار طی روزهای اخیر و ریزش بورس را میتوان دو عامل این موضوع دانست.
تحلیلگران بنیادی به گزارشهای 6 ماهه توجه دارند که در روزهای پایانی مهرماه منتشر شد. بسیاری از گزارشها حاکی از بهبود وضعیت بنیادی شرکتها دارد؛ اما قیمت بازاری سهام آنها زیر قیمت ذاتی قرار گرفته است. از این رو، این تحلیلگران معتقدند بازار در نهایت به سوی قیمت های ذاتی حرکت خواهد کرد.
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس گفت: دومسئله اصلی بورس تهران، رکود معاملات و خروج پول حقیقی تداوم دارد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: خبرها و حواشی جنگ از جمله سیگنالهایی بود که بر ریسکهای سیستماتیک بازار اضافه کرد و در سوی دیگر گزارشهای 6 ماهه شرکتها منتشر شد که گزارشهای مثبت نتوانست بر تقاضای بازار بیفزاید.
وی ادامه داد: دولت نتوانسته بحران بی اعتمادی را حل کند و در بعضی مواقع بر شدت آن نیز افزوده است. در مواردی با تصمیمات شتاب زده و تغییرات چندباره آنها و در مواردی نیز با بیتصمیمی و تعلل موجب تعمیق بحران شده است.
شاخص کل بورس تهران امروز شنبه ۶ آبانماه ۲.۵۴ درصد (معادل ۵۰ هزار و ۸۵۶ واحد) کاهش ارتفاع داد و با از دست دادن کانال ۲ میلیون واحدی تا سطح یک میلیون و ۹۵۱ هزار واحد یعنی محدودهای که در نخستین روز شهریورماه از آن عبور کرده بود و در مدت ۱۰ روز خود را به ارتفاع دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحد نیز رسانده بود، عقبنشینی کرد. حالا شاخص کل بورس تا رسیدن به کف یک میلیون و ۹۳۸ هزار واحدی امسال که در ۳۱ مردادماه تجربه شده بود، تنها ۱۳هزار واحد فاصله دارد.
شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش 23 هزار و 548 واحد در رقم 653 هزار و 176 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 3.48 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با افت 672 واحدی به رقم 23 هزار و 903 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با سقوط 5 هزار و 566 واحد به سطح 114 هزار و 604 واحد رسید.
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هشتمین روز متوالی منفی شد و هزار و 136 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد 328 درصدی داشته است.
امروز نماد وبملت (بانک ملت)، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در میان گروهها نیز، بانکها، فلزات اساسی، شیمیاییها و پالایشیها بیشترین خروج سرمایه حقیقی را ثبت کردند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فزر (پویا زرکان آق دره)، حفارس (حمل و نقل بین المللی خلیج فارس) و فاذر (صنایع آذرآب) تعلق داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 9 هزار و 483 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 685 میلیارد تومان بود که 7 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 50 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 780 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۵۳ نماد و تعداد نمادهای منفی ۷۴۵ نماد بوده است. حدود ۹۳ درصد نمادها قرمز بودند.
در جریان معاملات روز شنبه، 15 نماد صف خرید داشتند و 323 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 85 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 20 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 172 درصدی به هزار و 168 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۱۹.۸ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۳۲ میلیون رسید./فارس