رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

پیش بینی بورس شنبه 6 آبان 1402

هفته گذشته، اهالی بازار سرمایه شاهد عقبگرد بیش از یک درصدی بازار سهام بودند. کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط حال حاضر بازار سرمایه، رخدادهای سیاسی بیشترین وزنه را در اثرگذاری بر تصمیمات معامله‌گران و سرمایه‌گذاران خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 27
کد خبر: ۲۱۰۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، بازار سهام در هفته‌‌ای که گذشت، طی روندی منفی، رفت و برگشتی به محدوده دو میلیون واحد داشت. در آنالیز رفتار شاخص در هفته گذشته که تحت تاثیر پارامترهای مهمی نیز قرار داشت، می‌توان عامل مهم بی‌تصمیمی را به عنوان رفتار غالب اهالی بازار سهام مطرح کرد.

کارشناسان عقیده دارند بازار در حالتی قرار دارد که جذابیتی برای سرمایه‌های جدید و حتی سرمایه‌های بزرگ که معمولا لیدر و کاتالیزور مهم حرکت بازار هستند، وجود ندارد. در حال حاضر بازار پول و یا صندوق‌های با درآمد ثابت، پناهگاه امن‌تری برای این بازارها به شمار می‌آیند.

از این رو با وجود تمام رویکردهایی که حول موضوع ارزندگی بازار می‌چرخند، با توجه به ابهامات ژئوپلتیکی موجود، درایور اصلی حرکتی بازار که وجود جذابیت برای سرمایه‌های خرد و کلان به شمار می‌آید، هنوز در بازار دیده نمی‌شود.

فارغ از آشفتگی‌های ژئوپلتیکی که بر بازار سهام سایه افکنده است، نوع نگاه دولت به اقتصاد که در حال حاضر حول سیاست‌های انقباضی اتخاذ شده می‌گردد، مفسر خوبی برای شرایط فعلی بازار است. از این رو رکود حال حاضر بر تمام بازارهای دارایی توجیح می‌شود.

در پایان معاملات روز چهارشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد اندک 0.09 درصدی، معادل هزار و 734 واحد از ارتفاع این شاخص، کمی بالاتر از مرز دو میلیون واحدی قرار گرفت. رشد ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی را به ثبت رساند و با رشد 0.09 درصدی معادل 580 واحد، در ارتفاع 676 هزار واحدی قرار گرفت.

 شاخص‌ کل فرابورس که منعکس‌‌کننده سطح عمومی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است نیز با رشد اندک 0.03 درصدی معادل 6 واحد از ارتفاع این شاخص، در محدوده 24 هزار و 575 واحدی قرار گرفت.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) بورس در روز آخرین روز معاملاتی هفته، سه هزار و 247 میلیارد تومان نشان می‌داد. ارزش معاملات نسبت به روز سه‌شنبه کاهش اندکی را تجربه کرد. قرارگیری ارزش معاملات در کانال سه هزار میلیارد تومانی، همچنان برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست. به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را 5.7 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

قدرت خرید در بازار آخرین روز معاملاتی هفته رقم منفی 1.1 را به ثبت رساند که حاکی از زور بیشتر فروشندگان در بازار داشت. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز چهارشنبه، خبر از خروج 285 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

صبح روز پنجشنبه، وزیر امور خارجه در ادامۀ سفرهایش برای رایزنی بین‌المللی دربارۀ غزه وارد نیویورک شد. امیرعبداللهیان طی این نشست اعلام کرد: «رهبران حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی اسرائیلی به ما اعلام آمادگی کردند. آماده ایفا نقش خود برای صلح و ثبات در منطقه هستیم. ایران به‌همراه قطر و ترکیه آماده نقش‌آفرینی است. حماس آمادگی لازم برای آزادی اسرا اسرائیلی در برابر آزادی ۶ هزار اسیر فلسطینی در بند اسرائیل را دارد.»

زمزمه‌های آتش‌بس موقت در جنگ غزه، ممکن است طی هفته آتی باعث شود تا بازار جان تازه‌ای گیرد. اهالی بازارها به دقت تحولات منطقه را زیر نظر دارند تا در صورت وقوع هر کدام از دو سناریو آتش‌بس موقت یا افزوده شدن شعله جنگ، تصمیمات مقتضی را اعمال کنند. کارشناسان اعتقاد دارند در صورتی که ریسک‌های خارجی بازار را تهدید نکند، شرکت‌هایی که طی 6 ماهه ابتدایی سال عملکرد مناسبی از خود به جای گذاشتند، با افزایش تقاضا روبه‌رو شوند.

از سوی دیگر با توجه به آنچه بررسی شد، نمی‌توان انتظار آغاز موج بعدی صعود را در هفته پیش رو داشت. بنابراین به نظر می‌رسد مانند آنچه هفته گذشته تجربه شد، سنتیمنت بازار با توجه به تحولات ژئوپلتیک تعادلی از روزهای منفی و مثبت را در هفته آتی رقم زند./تجارت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر