لوموند: آمریکا و اسرائیل در سازمان ملل منزوی شدند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

لوموند: آمریکا و اسرائیل در سازمان ملل منزوی شدند

به نوشته لوموند، ۱۲۰ کشور به قطعنامه‌ای رای دادند که خواستار «آتش‌بس فوری بشردوستانه» در منطقه محصور فلسطین بود از جمله فرانسه که نشان از اختلاف نظر کشور‌های اروپایی بر سر این موضوع است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۰۹۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ این روزنامه چاپ فرانسه نوشته است: در حالی که ارتش اسرائیل تهاجم خود به غزه را تشدید می‌کرد، در همان زمان، جمعه ۲۷ اکتبر، نشست جامعه بین‌المللی در مجمع عمومی سازمان ملل به طور گسترده خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» شد که خشم این رژیم منزوی را با وجود حمایت آمریکا برانگیخت.

صد و بیست کشور بدون اشاره یا محکوم کردن عملیات طوفان الاقصی حماس در ۷ اکتبر، به «آتش بس فوری، پایدار و انسانی که منجر به توقف خصومت‌ها می‌شود» در غزه، رای مثبت دادند.

در کنار رژیم صهیونیستی، سیزده کشور دیگر - از جمله ایالات متحده - رای منفی دادند و چهل و پنج کشور رای ممتنع دادند. این رای گیری شکاف‌هایی متفاوت از اختلافاتی که جامعه بین‌المللی بر سر جنگ در اوکراین نشان می‌دهد و اختلافات بیشتری از آنچه در جناح غربی تصور می‌شد، آشکار می‌کند.

محمود ضیف‌الله حمود، سفیر اردن در سازمان ملل اعلام کرد: «همانطور که ما شاهد تهاجم زمینی اسرائیل هستیم، در غیاب اقدام قاطع شورای امنیت، این متن یک هدف ساده، اما حیاتی را در راستای دلیل وجودی سازمان ملل متحد انجام می‌دهد: صلح.»

لوموند نوشته است: پس از چهار ناکامی در تعیین موضع شورای امنیت، به ویژه به دلیل سه وتوی واشنگتن، مسکو و پکن، گروه بیست و دو کشور عربی از مجمع عمومی خواست تا این موضوع را در دست بگیرد. حتی اگر قطعنامه‌هایی که در این چارچوب به آن‌ها رأی داده شده، الزام آور نباشد، به ما این امکان را می‌دهد که نبض جامعه بین‌المللی را در زمانی که شورا به دلیل تنش یک یا چند عضو دائمش فلج می‌شود، در دست بگیریم.

روز جمعه، قطعنامه مجمع عمومی بر وضعیت بشردوستانه در غزه تمرکز داشت و خواستار تامین فوری آب، غذا، سوخت، برق و دسترسی «بدون مانع» به کمک‌های بشردوستانه شد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشتر هشدار داده بود: «سیستم بشردوستانه در غزه با فروپاشی کامل مواجه است و عواقب غیرقابل تصوری برای بیش از ۲ میلیون غیرنظامی به همراه دارد».

جای تعجب نیست که رژیم صهیونیستی توانست روی متحد خود، ایالات متحده حساب کند. ایالات متحده روز جمعه خود را در کنار رژیم صهیونیستی منزوی دید، تقریباً در همان وضعیتی که روسیه پس از عملیات نظامی‌اش به اوکراین داشت.

اختلافات در کشور‌های غربی بسیار به چشم می‌خورد - به ویژه در اعضای اتحادیه اروپا. نیمی از بیست و هفت کشور اتحادیه اروپا رأی ممتنع، هشت رأی موافق (فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ، اسپانیا، پرتغال، مالت، اسلوونی و ایرلند) و پنج رأی مخالف (اتریش، کرواسی، جمهوری چک، رومانی و مجارستان) به این قطعنامه داده شد.

کشور‌هایی که به درخواست آتش بس رای مثبت دادند، این کار را برای جلوگیری از گرفتار شدن در تله «استاندارد‌های دوگانه» انجام دادند که اغلب در مورد غربی‌ها به دلیل تفاوت در موضع آن‌ها بین عملیات نظامی روسیه در اوکراین و جنگ غزه صدق می‌کرد.

ریچارد گووان، دیپلمات سازمان ملل و محقق می‌گوید: در کل، انزوای آمریکا و شکاف‌های اروپا ممکن است یک پیروزی برای مسکو باشد». / ایسنا

ارسال نظر