چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت نیروهای پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی کشور، توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۱۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، عباس عبادی، در برنامه سلام تهران، گفت: طبق سه فرمول، نسبت پرستار به تخت، نسبت به جمعیت و تعداد پرستار به پزشک، در کشورمان بیشترین استفاده‌ای که از پرستار می‌شود در حوزه درمان است. در حالی که در سایر کشورها از پرستاران در حوزه پیشگیری و بهداشت هم استفاده می‌شود.

 

وی افزود: عموماً محاسبات بر اساس نسبت پرستار به تخت است، پرستاری حرفه‌ای ما به تخت ۹ دهم است. یعنی به ازای هر یک تخت بیمارستانی، ۹ دهم پرستار و گروه پرستاری ما ۱.۲ دهم، استاندارد کشوری ما ۱.۸ دهم است اگر ۱.۲ دهم را با ۱.۸ دهم مقایسه کنیم، کمبود پرستار یا کمبود گروه پرستاری مشخص خواهد شد.

 

عبادی ادامه داد: در سه مرحله باید این پدیده را بررسی کنیم بخش اول بحث تربیت است که ما سالانه با توجه به کمبودی که گفتم سال گذشته ۸ هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجوی رشته پرستاری داشتیم با احتساب اتاق عمل و هوشبری تقریباً ۱۱ هزار نفر، در سال جاری بالغ بر ۱۰ هزار نفر رشته پرستاری با احتساب اتاق عمل و هوشبری نزدیک به ۱۴ هزار نفر جذب دانشجو در گروه پرستاری داشتیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که همه فارغ التحصیلان وارد بازار کار می‌شوند، گفت: بازار آمادگی جذب همکاران ما را دارد ماهیت حرفه‌ای، چون عموماً بانوان از این رشته بیشتر استقبال می‌کنند در حال حاضر شاغلین ما ۷۵ تا ۷۶ درصد خانم‌ها که طبیعتاً در جذب دانشگاهی هم استقبال بانوان بیشتر است.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت در همین زمینه افزود: منتهی آیا اینکه بانوان همه مایل به اشتغال و ادامه کار بعد از فارغ التحصیلی هستند در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر این تمایل به لحاظ چه ذهنی و چه به لحاظ فرهنگی در بانوان کم است. دوم اینکه خیلی از فارغ التحصیلان ممکن است در محل زندگی اگر کار پیدا نکنند نیاز باشد در شهر دیگری جذب و استخدام باشند این تمایل از طرف بانوان کمتر است ترجیح شان این است که در محل زندگی شان شغل داشته باشند.

 

عبادی با عنوان این مطلب که جنس کار در حرفه پرستاری سخت و طاقت فرسا است، ادامه داد: پرستاران، بیشترین حضور در بیمارستان‌ها را دارند./ مهر

ارسال نظر