سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت نیروهای پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی کشور، توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۱۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، عباس عبادی، در برنامه سلام تهران، گفت: طبق سه فرمول، نسبت پرستار به تخت، نسبت به جمعیت و تعداد پرستار به پزشک، در کشورمان بیشترین استفاده‌ای که از پرستار می‌شود در حوزه درمان است. در حالی که در سایر کشورها از پرستاران در حوزه پیشگیری و بهداشت هم استفاده می‌شود.

 

وی افزود: عموماً محاسبات بر اساس نسبت پرستار به تخت است، پرستاری حرفه‌ای ما به تخت ۹ دهم است. یعنی به ازای هر یک تخت بیمارستانی، ۹ دهم پرستار و گروه پرستاری ما ۱.۲ دهم، استاندارد کشوری ما ۱.۸ دهم است اگر ۱.۲ دهم را با ۱.۸ دهم مقایسه کنیم، کمبود پرستار یا کمبود گروه پرستاری مشخص خواهد شد.

 

عبادی ادامه داد: در سه مرحله باید این پدیده را بررسی کنیم بخش اول بحث تربیت است که ما سالانه با توجه به کمبودی که گفتم سال گذشته ۸ هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجوی رشته پرستاری داشتیم با احتساب اتاق عمل و هوشبری تقریباً ۱۱ هزار نفر، در سال جاری بالغ بر ۱۰ هزار نفر رشته پرستاری با احتساب اتاق عمل و هوشبری نزدیک به ۱۴ هزار نفر جذب دانشجو در گروه پرستاری داشتیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که همه فارغ التحصیلان وارد بازار کار می‌شوند، گفت: بازار آمادگی جذب همکاران ما را دارد ماهیت حرفه‌ای، چون عموماً بانوان از این رشته بیشتر استقبال می‌کنند در حال حاضر شاغلین ما ۷۵ تا ۷۶ درصد خانم‌ها که طبیعتاً در جذب دانشگاهی هم استقبال بانوان بیشتر است.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت در همین زمینه افزود: منتهی آیا اینکه بانوان همه مایل به اشتغال و ادامه کار بعد از فارغ التحصیلی هستند در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر این تمایل به لحاظ چه ذهنی و چه به لحاظ فرهنگی در بانوان کم است. دوم اینکه خیلی از فارغ التحصیلان ممکن است در محل زندگی اگر کار پیدا نکنند نیاز باشد در شهر دیگری جذب و استخدام باشند این تمایل از طرف بانوان کمتر است ترجیح شان این است که در محل زندگی شان شغل داشته باشند.

 

عبادی با عنوان این مطلب که جنس کار در حرفه پرستاری سخت و طاقت فرسا است، ادامه داد: پرستاران، بیشترین حضور در بیمارستان‌ها را دارند./ مهر

ارسال نظر