چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟-راهبرد معاصر
بازداشت مدعی نفوذ در دستگاه قضایی اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های کشور مشاهده سیاه‌گوش در یکی از زیستگاه‌های اشنویه آغاز پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ۲۳ آبان ماهواره استارلینک به زمین سقوط کرد شوک به بازنشستگان با عدم پرداخت حقوق‌ها در این ماه تازه‌ترین معافیت‌های سربازی در سال ۱۴۰۳ | خبر مهم درباره مشمولان بالای ۳۵ سال صدور اعلان نارنجی هواشناسی برای ۵ استان | تهران هشدار گرفت یک عضو شورای شهر چرام به اتهام ارتشا بازداشت شد قاضی دیوان عالی کشور: انتقال اموال برای نپرداختن مهریه قابل تعقیب کیفری است خبر خوش صندوق ذخیره فرهنگیان|واریز ۲ هزار میلیارد تومان به حساب فرهنگیان بازنشسته انتصابات جدید در شهرداری تهران + جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان به ایستگاه آخر رسید علی سلامت کیست؟ | جزئیات ماجرای شکایت ده‌ها زن همدانی | زمان و محل اجرای حکم اعلام شد ورود دستگاه قضا به ماجرای رفتار غیرمتعارف در کارخانۀ لبنی

چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت نیروهای پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی کشور، توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۱۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، عباس عبادی، در برنامه سلام تهران، گفت: طبق سه فرمول، نسبت پرستار به تخت، نسبت به جمعیت و تعداد پرستار به پزشک، در کشورمان بیشترین استفاده‌ای که از پرستار می‌شود در حوزه درمان است. در حالی که در سایر کشورها از پرستاران در حوزه پیشگیری و بهداشت هم استفاده می‌شود.

 

وی افزود: عموماً محاسبات بر اساس نسبت پرستار به تخت است، پرستاری حرفه‌ای ما به تخت ۹ دهم است. یعنی به ازای هر یک تخت بیمارستانی، ۹ دهم پرستار و گروه پرستاری ما ۱.۲ دهم، استاندارد کشوری ما ۱.۸ دهم است اگر ۱.۲ دهم را با ۱.۸ دهم مقایسه کنیم، کمبود پرستار یا کمبود گروه پرستاری مشخص خواهد شد.

 

عبادی ادامه داد: در سه مرحله باید این پدیده را بررسی کنیم بخش اول بحث تربیت است که ما سالانه با توجه به کمبودی که گفتم سال گذشته ۸ هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجوی رشته پرستاری داشتیم با احتساب اتاق عمل و هوشبری تقریباً ۱۱ هزار نفر، در سال جاری بالغ بر ۱۰ هزار نفر رشته پرستاری با احتساب اتاق عمل و هوشبری نزدیک به ۱۴ هزار نفر جذب دانشجو در گروه پرستاری داشتیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که همه فارغ التحصیلان وارد بازار کار می‌شوند، گفت: بازار آمادگی جذب همکاران ما را دارد ماهیت حرفه‌ای، چون عموماً بانوان از این رشته بیشتر استقبال می‌کنند در حال حاضر شاغلین ما ۷۵ تا ۷۶ درصد خانم‌ها که طبیعتاً در جذب دانشگاهی هم استقبال بانوان بیشتر است.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت در همین زمینه افزود: منتهی آیا اینکه بانوان همه مایل به اشتغال و ادامه کار بعد از فارغ التحصیلی هستند در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر این تمایل به لحاظ چه ذهنی و چه به لحاظ فرهنگی در بانوان کم است. دوم اینکه خیلی از فارغ التحصیلان ممکن است در محل زندگی اگر کار پیدا نکنند نیاز باشد در شهر دیگری جذب و استخدام باشند این تمایل از طرف بانوان کمتر است ترجیح شان این است که در محل زندگی شان شغل داشته باشند.

 

عبادی با عنوان این مطلب که جنس کار در حرفه پرستاری سخت و طاقت فرسا است، ادامه داد: پرستاران، بیشترین حضور در بیمارستان‌ها را دارند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار