دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

چند درصد پرستاران کشور خانم هستند؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت نیروهای پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی کشور، توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۱۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، عباس عبادی، در برنامه سلام تهران، گفت: طبق سه فرمول، نسبت پرستار به تخت، نسبت به جمعیت و تعداد پرستار به پزشک، در کشورمان بیشترین استفاده‌ای که از پرستار می‌شود در حوزه درمان است. در حالی که در سایر کشورها از پرستاران در حوزه پیشگیری و بهداشت هم استفاده می‌شود.

 

وی افزود: عموماً محاسبات بر اساس نسبت پرستار به تخت است، پرستاری حرفه‌ای ما به تخت ۹ دهم است. یعنی به ازای هر یک تخت بیمارستانی، ۹ دهم پرستار و گروه پرستاری ما ۱.۲ دهم، استاندارد کشوری ما ۱.۸ دهم است اگر ۱.۲ دهم را با ۱.۸ دهم مقایسه کنیم، کمبود پرستار یا کمبود گروه پرستاری مشخص خواهد شد.

 

عبادی ادامه داد: در سه مرحله باید این پدیده را بررسی کنیم بخش اول بحث تربیت است که ما سالانه با توجه به کمبودی که گفتم سال گذشته ۸ هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجوی رشته پرستاری داشتیم با احتساب اتاق عمل و هوشبری تقریباً ۱۱ هزار نفر، در سال جاری بالغ بر ۱۰ هزار نفر رشته پرستاری با احتساب اتاق عمل و هوشبری نزدیک به ۱۴ هزار نفر جذب دانشجو در گروه پرستاری داشتیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که همه فارغ التحصیلان وارد بازار کار می‌شوند، گفت: بازار آمادگی جذب همکاران ما را دارد ماهیت حرفه‌ای، چون عموماً بانوان از این رشته بیشتر استقبال می‌کنند در حال حاضر شاغلین ما ۷۵ تا ۷۶ درصد خانم‌ها که طبیعتاً در جذب دانشگاهی هم استقبال بانوان بیشتر است.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت در همین زمینه افزود: منتهی آیا اینکه بانوان همه مایل به اشتغال و ادامه کار بعد از فارغ التحصیلی هستند در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر این تمایل به لحاظ چه ذهنی و چه به لحاظ فرهنگی در بانوان کم است. دوم اینکه خیلی از فارغ التحصیلان ممکن است در محل زندگی اگر کار پیدا نکنند نیاز باشد در شهر دیگری جذب و استخدام باشند این تمایل از طرف بانوان کمتر است ترجیح شان این است که در محل زندگی شان شغل داشته باشند.

 

عبادی با عنوان این مطلب که جنس کار در حرفه پرستاری سخت و طاقت فرسا است، ادامه داد: پرستاران، بیشترین حضور در بیمارستان‌ها را دارند./ مهر

ارسال نظر