به گزارش راهبرد معاصر؛ فاتح برایی امروز با اشاره به نقش و اهمیت گازمایع و سیانجی در کمک به اقتصاد انرژی، اظهار کرد: با وجود ناترازی بنزین و روند فزاینده آن، LPG میتواند در کنار CNG کمک شایانی به رفع ناترازی بنزین کند. اختصاص سالیانه 3 میلیون تن مازاد گاز مایع کشور که به دلایل مختلف امکان صادر کردن آن یا استفاده بهینه از آن وجود ندارد، به مصرف سوخت خودرو، میتواند موجب کاهش روزانه بیش از 12 میلیون لیتر مصرف بنزین شود.
عضو هیات مدیره انجمن مدیران انجمن گازمایع با بیان اینکه افزودن LPG به سبد سوخت خودرو و در کنار آن توسعه CNG میتواند موجب تنوعبخشی به سبد سوخت کشور شده و به این ترتیب امنیت انرژی کشور را ارتقا دهد، گفت: ظرفیتهای استفاده نشده موجود در CNG هم میتواند؛ روزانه بیش از 12 میلیون لیتر از نیاز مصرف بنزین را کاهش دهد این 2 سوخت ارزشمند میتوانند به کمک همدیگر روزانه تا حدود 24 میلیون لیتر از مصرف بنزین را کاهش دهند.
وی افزود: نرخ هر لیتر بنزین در بازارهای جهانی حدود 55 سنت است که کشور ما میتواند با صادر کردن بنزین مازاد و یا بینیاز شدن از واردات بنزین سالیانه حدود 5 میلیارد دلار درآمد ارزی ایجاد کند. مصرف گازمایع و سیانجی به جای بنزین میتواند کمک شایانی به بهبود کیفیت هوا و محیطزیست کند. آلایندگی این دو سوخت نسبت به بنزین به مراتب کمتر و به عنوان سوخت پاک شناخته میشود.
این کارشناس حوزه اقتصاد انرژی، با بیان اینکه هماکنون در 20 کشور مهم دنیا به طور همزمان از 4 سوخت گازوئیل، بنزین، LPG و CNG استفاده میشود، اظهار داشت: در بیش از 40 کشور دیگر دنیا از جمله ترکیه، روسیه، چین، کرهجنوبی، آمریکا، ژاپن و اغلب کشورهای اتحادیه اروپا نیز از LPG در کنار بنزین و گازوییل و متانول استفاده میشود.
برایی تاکید کرد: بخش خصوصی کشور آمادگی دارد بدون نیاز به منابع و بودجه دولت نسبت به سرمایهگذاری در توسعه اتوگاز و کاهش مصرف بنزین تا 12 میلیون لیتر در روز که ارزش اقتصادی آن بالغ بر 2 میلیارد دلار در سال است اقدام کند./فارس