بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

جوزپ بورل: راه حل مسئله فلسطین را به آمریکا واگذار کرده‌ایم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اروپایی‌ها مدت‌هاست راه حل مسئله فلسطین را به آمریکا واگذار کرده‌اند خواستار مشارکت بیشتر اروپایی‌ها در این زمینه شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 13
کد خبر: ۲۱۳۴۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی روز دوشنبه با انتقاد از کشور‌های اروپایی بابت واگذار کردن راه حل مسئله فلسطین به آمریکا خواستار مشارکت بیشتر اروپایی‌ها در این زمینه شد.

بورل در یک کنفرانس خبری در بروکسل در جمع خبرنگاران گفت: «ما مدت زیادی است که غایب بوده‌ایم. ما راه حل‌ها را به آمریکا سپرده‌ایم، اما اتحادیه اروپا بایستی فعال‌تر باشد، زیرا اگر راه حل پیدا نکنیم شاهد چرخه بی‌پایان خشونت از نسلی به نسلی دیگر خواهیم بود.»

مسئول سیاست خارجی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد به توضیح درباره نقشه‌راهی پرداخت که به گفته او برای ایجاد یک طرح صلح ماندگار در غزه ضروری است.

جورپ بورل گفت که چنین طرحی بایستی ۶ شرط داشته باشد: ۱- به هیچ وجه باعث کوچاندن مردم فلسطین از غزه نشود ۲- بایستی با مشارکت کشور‌های عربی باشد و به این صورت نباشد که فقط پول آن‌ها را برای بازسازی هزینه کند بلکه بایستی «تعهد قوی» آن‌ها را نیز در بر داشته باشد ۳- نبایستی با کاهش سرزمین‌ها در غزه همراه شود ۴- بایستی شاهد مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطینی باشد ۵- بایستی شامل مشارکت بیشتر اتحادیه اروپا در این راه حل باشد و ۶- بایستی مشتمل بر حذف حماس باشد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرده و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داده است. حملات رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۱۱ هزار نفر منجر شده است.

کشور‌های اروپایی و آمریکا از حملات رژیم صهیونیستی حمایت کرده و علی‌رغم تظاهرات‌های مردمی با ایجاد آتش‌بس در غزه مخالفت کرده‌اند. / فارس

ارسال نظر