به گزارش راهبرد معاصر؛ در این نامه که یک نسخه آن روز سه شنبه در رسانههای ایرلندی منتشر شد آمده است: «ما امروز به عنوان یک گروه فراحزبی متشکل از بیش از ۶۰ نماینده و سناتور این نامه را مینویسیم و از شما میخواهیم که اطمینان حاصل کنید ایرلند در تسلیح اسرائیل شریک نیست.»
نویسندگان این نامه میافزایند: «بمباران غزه شامل حمله به روزنامهنگاران، بیمارستانها، کارکنان سازمان ملل متحد و کارکنان مراقبتهای بهداشتی، نقض قوانین بینالمللی به شمار میرود. علاوه بر این، دستکم ۸۰۰ فلسطینی در کرانه باختری طی ماه گذشته توسط شهرک نشینان غیرقانونی اسرائیلی، از خانههای خود بیرون رانده شدهاند.»
قانونگذاران ایرلندی بر همین اساس تصریح کردهاند که دولت این کشور نباید «در هیچ سطحی در تامین یا اجازه دادن به تامین تسلیحات اسرائیل شریک یاشد.»
گفتنی است که بر اساس قوانین ایرلند، پروازهای حامل مهمات در حریم هوایی این کشور ممنوع است، اما وزیر حمل و نقل، این اختیار را دارد که بر اساس تبصرههای قانون ناوبری هوایی (حمل مهمات جنگی، سلاح و کالاهای خطرناک)، معافیتهایی را در این زمینه صادر کند.
نمایندگان پارلمان ایرلند بر همین اساس از آقای «ریان» خواستهاند که بدون فوت وقت نسبت به استفاده نکردن از این اختیارات متعهد شود.
چندی پیش هم شماری از حامیان فلسطین در اعتراض به ارسال تسلیحات جنگی برای رژیم صهیونیستی مقابل وزارت ساختمان حملونقل ایرلند تجمع اعتراضی برپا کردند.
شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی با سردادن شعارهایی مخالفت خود را با استفاده از فرودگاه بینالمللی «شانون» دوبلین برای انتقال سلاح به تلآویو اعلام کردند. آنها در همین پیوند پارچهنوشتههایی را حمل میکردند که روی آنها نوشته بود «نه به ارسال تسلیحات برای اسرائیل» و «شانون را از نسل کشی دور نگه دارید».
این تجمع از سوی گروهی به نام دوبلین برای غزه سازمان دهی شده بود. گروه یادشده با صدور بیانیهای اعلام کرد: «فرودگاه شانون به عنوان توقفگاهی برای ارتش ایالات متحده استفاده میشود که از خطوط هوایی غیرنظامی برای انتقال سربازان و سلاحهای آمریکایی بهرهبرداری میکند.»
این بیانیه که یک نسخه آن در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، میافزاید: «خطوط هوایی که توسط ارتش آمریکا اجاره شده اند باید از وزیر حمل و نقل معافیت دریافت کنند که به آنها اجازه دهد از طریق فرودگاههای ما سلاح حمل کنند. بر اساس آمارهای دولت، تا کنون بیش از ۵۰۰ مورد معافیت از این قبیل صادر شده است.»
معترضان در این بیانیه از وزیر حمل ونقل ایرلند درخواست کردند که صدور معافیت برای ارسال تسلیحات جنگی به فلسطین اشغالی را متوقف و اطمینان حاصل کند که فرودگاههای ایرلند برای این منظور استفاده نمیشود.
حامیان فلسطین طی یک ماه گذشته چندین تظاهرات اعتراضی در پایتخت و شهرهای مختلف ایرلند برپا کرده و با مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین اعلام همبستگی کردهاند.
شنبه گذشته هزاران تن از معترضان ایرلندی ضمن محکومیت جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، خواستار اخراج سفیر این رژیم از دوبلین شدند.
دولت ایرلند در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، موضع تندتری را نسبت به رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده و همسو با سازمان ملل متحد خواستار برقراری آتشبس کامل در غزه است.
رئیس جمهور ایرلند طی بیانیهای خواستار تحقیقات مستقل بینالمللی درباره جنایات جنگی در این منطقه شد و وزیر امور خارجه این کشور نیز هفته پیش در نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا، تصریح کرد که جنگ غزه باید در اسرع متوقف شود.
حمله بیسابقه رژیم صهیونیستی به نوار غزه که از ۱۵ مهرماه آغاز شده، تاکنون بیش از ۱۳ هزار شهید برجای گذاشته که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند. / ایرنا