4 دلیل اعتراف بایدن به شکست برابر حماس-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
یادداشت حامد ابوالعز، تحلیلگر فلسطینی؛

4 دلیل اعتراف بایدن به شکست برابر حماس

رئیس‌جمهور آمریکا به دلایلی همچون شکست پروژه عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، برهم خوردن نقشه‌های بایدن در انتخابات آینده این کشور و… مجبور به اعتراف تلخ به شکست برابر حماس و مقاومت فلسطین شد.
حامد ابوالعز؛ تحلیلگر فلسطینی
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 30
کد خبر: ۲۱۵۹۴۴

4 دلیل اعتراف بایدن به شکست برابر حماس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در برهه ای مهم و محوری در تاریخ آمریکا، جو بایدن رئیس جمهور این کشور اعلام کرد، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نقشه آمریکا را برای عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان خنثی کرد. 

 

بایدن اعتراف کرد، آن‌ها از دست جنگجویان حماس متحمل خسارت شده‌اند

بایدن در اظهاراتی در مراسم جمع آوری کمک های مالی برای کمپین انتخاباتی اش گفت: یکی از دلایل عملیات حماس علیه رژیم صهیونیستی این بود که می دانستند در آستانه نشست با سعودی ها هستم تا از آن‌ها بخواهم رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند.

 

اگر بخواهیم اظهارات رئیس دولت آمریکا را منطقی تحلیل کنیم، باید بگوییم پس از تهدید به ریشه کن کردن حماس از غزه یک بار برای همیشه، تهدید به پاک‌سازی همه رهبران حماس، اعزام ناوهای هواپیمابر آمریکایی به سواحل فلسطین و ایجاد خط تدارکات هوایی برای صهیونیست‌ها و تأمین مهمات نظامی رژیم صهیونیستی، لحن تهدید و ارعاب به لحن پذیرش شکست تغییر کرده است.

 

بایدن اعتراف کرد، آن‌ها از دست جنگجویان حماس متحمل خسارت شده‌اند. این اظهارات نتیجه بسیار مهمی دارد که می توان آن‌ها را به شرح زیر خلاصه کرد:

 

اول: اعتراف به شکست پروژه عادی سازی روابط به این معناست، سیاست های آمریکا در غرب آسیا محدود به حفظ منافع رژیم صهیونیستی است و هر اقدام آمریکا را باید تنها در این چارچوب خواند. آمریکا به تمام دنیا ثابت کرده فقط به فکر امنیت صهیونیست‌هاست و از این رو تمام توان نظامی، دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی خود را در خدمت رژیم صهیونیستی به کار می گیرد. 

گرچه هدف اصلی حماس در عملیات «طوفان الاقصی» توقف تجاوز به نوار غزه، بیت المقدس و کرانه باختری بود، اما در دستیابی به اهداف ثانویه مانند برهم زدن روند عادی سازی اعراب و رژیم صهیونیستی موفق شد.

 

دوم: اعتراف بایدن به معنای گسترش دایره شکست و بازندگان عملیات «طوفان الاقصی» است. مبارزان قهرمان حماس با انتقادهایی از سوی صهیونیست ها درباره روند تاریخی عملیات مواجه شدند و بیانیه بایدن به آن‌ها نشان می‌دهد دایره بازندگان فقط به رژیم صهیونیستی محدود نمی شود، بلکه شامل آمریکا نیز می شود. اسطوره شکست‌ناپذیری سلاح‌های واشنگتن که از آن به عنوان بزرگترین ابرقدرت جهان یاد می شود، با تفنگ ها و سلاح‌های ساده متعلق به مبارزان قسام در هم شکست.

 

سوم: حماس رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا را تحت تأثیر قرار داد. مشخص است نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا برخی کمپین های انتخاباتی خود را بر اساس حمایت بی قید و شرط از رژیم صهیونیستی استوار می کنند، همان‌گونه که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و سایر نامزدها انجام دادند. 

همچنین مشخص است، رقابت میان حزب جمهوری خواه و دموکرات بر سر حمایت از رژیم صهیونیستی وجود دارد، بنابراین تلاش بایدن برای جبران کاهش محبوبیت خود با دستیابی به توافق تاریخی عادی سازی روابط با عربستان بی نتیجه ماند.

 

چهارم: حماس با عملیات «طوفان الاقصی» نشان داد آمریکا از هیچ تلاش و توطئه‌ای برای حمایت از رژیم صهیونیستی دریغ نمی کند، بنابراین نه تنها در حمایت نظامی، بلکه در بُعد رسانه ای، دیپلماتیک و سیاسی نیز ناکام ماند و ما نیز از این اقدام حمایت کردیم. 

 

اعراب و مسلمانان باید از این حادثه درس بگیرند. به عنوان نمونه، آمریکا در حال اعمال فشار اقتصادی بر عراق است تا آن را از حمایت سیاسی از فلسطین منصرف کند. واشنگتن از درآمدهای عراقی به دست آمده از فروش نفت که در خزانه آمریکاست، به عنوان عامل فشار استفاده می کند؛ زیرا سفیر آمریکا در عراق عرضه دلار به بانک مرکزی عراق را به دلیل تغییر موضع رسمی عراق در قبال این موضوع گروگان گرفته است. 

 

همه ما باید از مکتب حماس در جنگ غزه بیاموزیم که تسلیم سیاه نمایی ها نشویم، به ویژه که موضع نخست وزیر و مقام‌های عراقی در حمایت از آرمان فلسطین قاطعانه و اصولی تلقی می شود.

 

با گذشت روزها جنبه هایی غیر از جنبه نظامی «طوفان الاقصی» نمایان می شود. این عملیات منحصر به فرد، توانایی مردم فلسطین و حماس را نه تنها در شکست رژیم صهیونیستی، بلکه پیروزی بر آمریکا به نمایش گذاشت. این پیروزی به نابودی پروژه عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی محدود نمی شود، بلکه به توانایی تغییر روند انتخابات آمریکا و وارد کردن فشار بر رئیس جمهور آمریکا و شکایت و اعتراف به اینکه حماس نقشه‌هایش را در غرب آسیا نقش بر آب کرده است، گسترش می یابد.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار