به گزارش راهبرد معاصر؛ حمیدرضا طهوری در دوازدهمین نشست تخصصی مدیران و روسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور که امروز (۹ آذرماه) برگزار شد، با تبریک هفته بسیج و با اشاره به حضور مردم اهواز در دوران دفاع مقدس، بیان کرد: در جنگها، شهرهای مرزی بیشترین آسیب را میبینند و مردم این شهرها رشادتهای بیشتری به خرج دادهاند و به ویژه که در اوایل جنگ تنها بودند و هنوز همه کشور بسیج نشده بود. اهواز و دیگر شهرهای مرزی بر گردن همه کشور حق دارند.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری گفت: مدیریت پسماند، حوزهها و آییننامههای مختلفی دارد. در حال حاضر بازنویسی قانون مدیریت پسماند در دستور کار است و آییننامههای ابلاغ شده در رابطه با تفکیک از مبدا و همکاری شرکتهای دانش بنیان در این خصوص پاگرفته است؛ اگر چه انتظار میرود سال به سال ارقام بالاتری در این خصوص داشته باشند و کار تفکیک از مبدا انجام شود تا کار در مقصد راحتتر انجام شود.
وی بیان کرد: شاهد شکلگیری حدود ۱۰ شرکت در زمینه تفکیک از مبدا هستیم و کار رو به پیشرفت است. همچنین دستورالعملهایی در حال تدوین است تا اشکالات اجرایی رفع و کار تسهیل شود. هر چند اختلاف نظرهایی در مورد مالکیت پسماند و مجوزها وجود دارد که باید این موارد به تعادل برسند تا زمینه برای فعالیت بهتر از قبل فراهم شود.
طهوری با بیان اینکه نحوه بهرهبرداری و کیفیت ساخت تجهیزات باید به روز شود، گفت: حوزه مدیریت پسماند هم مانند دیگر حوزهها در طول زمان پیشرفت میکند و بهبود مییابد. در مدیریت پسماند در شهرهای مختلف هفت هشت فناوری اصلی مدنظر که میتوانند تحولآفرین باشند، دنبال میشوند، اما فناوریهای مکملی نیز هستند که شرایط را از وضعیت کنونی بهتر میکنند.
وی عنوان کرد: آنچه که از پسماند دفن میشود باید به سوخت تبدیل و استفاده شود. در حال حاضر این کار در دو سه شهر به تصویب رسیده است و اگر در ایران پا بگیرد به سمتی میرویم که دیگر دفن پسماند نداشته باشیم و شهرداریها نیز از این طریق درآمد پایداری داشته باشند.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری گفت: با توجه به ارزان بودن انرژی ما، این موضوع نکاتی دارد که در حال پیگیری است و شیوهنامه نوشته و تفاهمنامهای منعقد شده است تا از این محصول استفاده و هزینهها جبران شود که آثار زیست محیطی زیادی هم دارد. همچنین صحبتهایی شده است که امکان صادرات این محصول وجود داشته باشد.
وی افزود: فعلا به تدریج تهران و اصفهان کار تبدیل پسماند به سوخت را شروع کردهاند تا نتیجه حاصل شود و این کار در دیگر شهرداریها هم ترویج داده شود.
طهوری گفت: تولید خوراک دام از پسماندهایتر نیز مورد تاکید وزیر بوده است و در این خصوص، پروژههای کوچک و بزرگ در چند شهر فعال هستند و وزارت جهاد کشاورزی هم علاقهمندی استفاده از این ظرفیت را داشته است.
وی عنوان کرد: در مجموع اقدامات کشور در مدیریت پسماند محسوس هستند و این موضوع مورد اهتمام بیشتری قرار گرفته است. این اقدامات به تدریج در حال جواب دادن هستند و سرمایهگذاریهایی در حال انجام است.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری در خصوص وضعیت سگهای بلاصاحب بیان کرد: کشور از این مسأله رنج میبرد و این معضل در حال فراگیر شدن است و انجام اقدامات در مورد این مسأله هم مانند مدیریت پسماند در حال دیر شدن است. آمار گزشها و تعداد سگهای بلاصاحب در حال افزایش است و از تعادل خارج شده است که باید به تعادل برسیم.
وی گفت: عقیمسازی سگها به ویژه سگهای ماده راه حل زودبازدهای است که امیدواریم با تقسیم کار در این زمینه، دستگاههای مختلف ورود کنند تا ساماندهی بهتری شود. البته فناوری هم به کمک آمده است.
طهوری در خصوص تامین مالی پروژهها عنوان کرد: منابع دولتی نسبت به کارهای بر زمین مانده بسیار اندک هستند بنابراین چارهای جز سرمایهگذاری نداریم. باید از ظرفیت سرمایهگذاری استفاده شود تا پروژههای صنعتی بر زمین مانده انجام شود که امیدواریم با همکاری استانداریها تشریک مساعی انجام شود. / ایسنا