ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

کرملین: جهان تک قطبی با محوریت آمریکا به پایان رسیده است

کرملین: جهان تک قطبی با محوریت آمریکا به پایان رسیده است سخنگوی کرملین تاکید کرد جهان تک قطبی با محوریت آمریکا به پایان رسیده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 02
کد خبر: ۲۱۶۲۸۳

به گزارش راهبرد معاصر. «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در نشستی خبری اعلام کرد، جهان تک قطبی با محوریت آمریکا در حال به پایان رسیدن و دوران تنوع قدرت‌ها و روابط در جهان در حال شروع شدن است.

 

به نوشته خبرگزاری «تاس»، پسکوف خطاب به خبرنگاران خاطر نشان کرد: «جهان آمریکا محور دارد به پایان می‌رسد و دوران تنوع از جمله در حوزه روابط اقتصادی بین‌المللی دارد نزدیک می‌شود.»

 

پسکوف متذکر شد: «آمریکا شاید بزرگترین اقتصاد جهان باشد اما تنها اقتصاد بزرگ جهان نیست و اقتصاد جهانی محدود به اقتصاد آمریکا نیست.»

 

او تاکید کرد: «یک اقتصاد در جهان که به آمریکا نزدیک شده، اقتصاد چین است. اقتصاد‌هایی نوظهور که منابع انرژی را مطالبه می‌کنند سر بر آورده‌اند. جهان متنوع تر از ایالات متحده آمریکا شده است.»

 

پیش از این اظهارات پسکوف، «جفری پیات» دستیار منابع انرژی وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای به نشریه «فایننشال تایمز» گفت، واشنگتن به دنبال این است که درآمد‌های نفت و گاز روسیه را تا پایان این دهه به نصف برساند.

 

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه گذشته در یک سخنرانی خاطر نشان کرد،‌ آمریکا مدتهاست که از دلار همچون یک سلاح استفاده کرده و «اقدامات مخرب» کشورهای غربی تاثیری معکوس را بر ضد اعمال کنندگان آنها در پی داشته‌اند.

 

به گفته این دیپلمات ارشد دولت روسیه، تحریم‌هایی که تحت رهبری آمریکا در راستای منزوی کردن روسیه و فلج کردن اقتصاد آن اعمال شدند در واقعیت منجر به «تقویت نظام چند قطبی در روابط بین‌المللی» شدند.

 

لاوروف تاکید کرد،‌ غربی ها در جهان این احساس فزاینده را به وجود آورده‌اند که «هیچ کس از مواجهه با اقدامات تجاوزگرانه واشنگتن و بروکسل مصون نیست.»

 

او بیان داشت، نه فقط روسیه بلکه بسیاری از کشورهای دیگر نیز هم اکنون «به شکلی منسجم» در حال کاستن از وابستگی خود به ارزهای غربی با جایگزین کردن ارزهای دیگر برای توافقات تجاری خارجی هستند.

 

در سال گذشته میلادی پس از آنکه تحریم‌های ضد روسی غرب به بهانه جنگ اوکراین به کنار گذاشتن مسکو از نظام‌های مالی غربی و توقیف ذخایر خارجی آن منجر شد، جریان جهانی جایگزین کردن ارز های ملی به جای دلار آمریکا در تجارت بیش از پیش شتاب گرفته و رشد پیدا کرد.

 

با تقویت نظام چند قطبی در سطح جهانی، کشورهای بیشتری به دنبال ایجاد زنجیره‌های تامینی و کریدور‌های جدید حمل‌ونقل هستند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار