به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار امروز با کاهش ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومانی با رقم ۵۰ هزار و ۳۰۰ تا ۳۵۰ تومان معامله شد. در حالی که امروز عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار داشت اما بسیاری از معاملهگران با رصد بازار در دو روز گذشته انتظار روند صعودی برای دلار داشتند. بازیگران بازار با تکیه بر اخبار سیاسی پیشبینی میکردند دلار محدوده مقاومت ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومانی را بشکند.
افسار دلار در دست دولت است
در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با تاکید بر رفتار خنثی دلار طی هفته گذشته به تجارتنیوز گفت: «با انتخاباتی که در پیش رو است و رکودی که از سوی دولت بر بازارها برای مهار تورم وجود دارد، نهاد تصمیمگیر توانسته دلار را در منطقه ۵۰ هزار تومانی مهار کند.»
وی با اشاره به سقف و کف حمایت و مقاومت اسکناس آمریکایی در کوتاهمدت خاطرنشان کرد: «منطقه ۵۰ هزار تومانی محدوده تعادلی دلار است. با مفروضات فعلی گمان میرود کف ۴۷ هزار تومان و سقف ۵۴ هزار و ۷۰۰ تومان برای این اسکناس حفظ شود. این در حالی است که شرایط بحرانی نظیر رخدادهای منطقه که دلار را در کریدور جدید نشاند، اتفاق نیفتد.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به فنر فشرده دلار به دست سیاستگذار تاکید کرد: «باید دید ریتم بعدی سرمایهگذاری از جانب دولتمردان چگونه خواهد بود و اجازه تحرکات قیمت را میدهند. اما در مجموع در شرایط فعلی سایه رکود تورمی مهمترین عامل تحلیلی بازار است.»
وی روند قیمت دلار در بلندمدت را صعودی پیشبینی کرد و اظهار داشت: «رشد خروج سرمایه از کشور دلیل اصلی روند افزایشی این اسکناس است. هر چند این خروج سرمایه به خاطر رکود بازارهای مولد و سرمایه، مسکن و سهام مقداری افت کرده اما نسبت به افزایش قیمت دلار آلارم میدهد.»
دیبا به متغیر فروش نفت بهعنوان یکی از محسنات رفتار دلار در سال جاری اشاره کرد و گفت: «از فروش نفت میتوان بهعنوان یک تبادل غیررسمی یاد کرد. هر چند که ورودیها و منابع پولی آن همچنان هویدا نیست، اما دولت فعلا توانسته به این واسطه، دلار در در منطقه مشخصی مهار کند.»
در روزهای پایانی هفته گذشته آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی در حاشیه اجلاس ناتو در بروکسل مدعی شد که اکثر پهپادهای استفاده شده در بزرگترین حمله پهپادی روسیه علیه کییف، پایتخت اوکراین در هفته گذشته، ساخت ایران بودند. این موضوع بهانهای شد تا مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کند که دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلار از داراییهای آزاد شده در کرهجنوبی را که به قطر منتقل شده، محدود کند. این در حالی است که مقامات ارشد ایران همواره تاکید کردهاند که داراییهای جمهوری اسلامی در قطر قابل مسدودشدن نیستند و انسداد آنها از کنترل دولتهای خارجی از جمله آمریکا خارج است.
این سیگنالها در روزهای پایانی هفته و در زمان بسته بودن بازارها، معاملات پشت خطی را فعال کرد. برخی معاملهگران با این تصور که روند قیمتها صعودی است اقدام به خریدهای سنگین کردند؛ اما بازار ارز در شروع هفته با روند کاهشی عدهای را نقرهداغ کرد.
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز کاهش داشت. قیمت دلار هرات با افت ۲۲۰ تومانی با قیمت ۵۰ هزار و ۱۶۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه کاهش ۲۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۱۷۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با کاهش ۳۰ تومانی با رقم ۱۳ هزار ۸۵۰ تومان معامله شد./تجارت نیوز