رئیس آرامکو: در بحران جنگ علیه ایران، ذخایر نفتی پایین‌تر از سطح مورد نیاز قرار دارند افزایش حق‌العمل جایگاه‌های سوخت ابلاغ شد طرح مقابله با نفوذ بیگانگان و سوال از وزیر اقتصاد در دستور کار مجلس «برق من» هک نشده است؛ اختلال دسترسی ناشی از ارتقای زیرساخت‌هاست یارانه نقدی مهرماه واریز شد ادامه روند کاهشی قیمت طلای جهانی سکه ۲۷۳ میلیون تومان شد دلار وارد کانال ۲۶۹ هزار تومان شد قیمت طلا از ۲۷ میلیون تومان عبور کرد خبر خوش برای بازنشستگان / تاریخ دقیق واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان اعلام شد + جزییات  آخرین قیمت طلا چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ متوسط قیمت مسکن در تهران به متری ۲۲۰ میلیون تومان رسید/ خرید خانه ۵۰ متری در پایتخت حدود ۱۱ میلیارد تومان آب می‌خورد فوق‌العاده ویژه فرهنگیان چقدر است؟ جزئیات پرداخت و برنامه افزایش آغاز واریز حقوق بازنشستگان مهرماه ۱۴۰۵ + جزییات  جزییات ثبت نام متقاضیان افزایش مبلغ کالابرگ آبان ۱۴۰۵ قیمت دلار، یورو امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ یورو ۲۹۷ هزار تومان قیمت خورد

مشارکت ۳۰۰ هزار نفر در معاملات شمش طلای بورس کالا

مشارکت ۳۰۰ هزار نفر در معاملات شمش طلای بورس کالا مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: در پی استقبال مردم از معاملات شمش طلا در بورس کالا، حجم این معاملات از ۲ تن عبور کرده و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم یا از طریق صندوق های طلا وارد این بازار شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۶ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 05
کد خبر: ۲۱۷۰۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید جواد جهرمی در آیین افتتاح خزانه شمش طلای بانک سپه گفت: از ابتدای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا تاکنون بیش از ۲ تن شمش مورد معامله قرار گرفته و تنها ۱۷ کیلوگرم شمش طلا از انبارهای پذیرفته شده نزد بورس کالا طبق درخواست خریداران تحویل آنها شده است؛ این موضوع در وهله نخست اعتماد مردم به سازوکار بازار سرمایه و امنیت سرمایه گذاری آن ها را نشان می دهد.

جهرمی افزود: روند معاملات گواهی شمش طلا بیانگر آن است که عموما مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود در بازار طلا سرمایه گذاری می کنند و به پشتوانه قوانین و کارکردهای مطلوب بازار سرمایه به معاملات گواهی شمش طلا اعتماد کرده اند و بدون تحمل ریسک های سنتی بازار طلا، وارد بازار گواهی شده اند.

 مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: بازار گواهی سپرده شمش طلا برای آنکه راه اندازی شود، دو سال پشتوانه علمی و مطالعاتی دارد به طوری فرآیند های انبارداری در بازارهای بین المللی از جمله بورس فلزات لندن به طور دقیق مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و این موارد متناسب با شرایط و نیازهای کشور بومی سازی شد.

جهرمی ادامه داد: کلیه سامانه های فعال در حوزه معاملات، پس از معاملات، تسویه و تحویل و ارتباط آن با سیستم بانکی، بومی‌سازی و توسط بورس کالای ایران راه اندازی شده است که این موضوع یکی از مزیت های بزرگ اجرای این طرح محسوب می شود.

وی با بیان اینکه همه مردم با سرمایه های خُرد و در حدود ۳۲۰ هزار تومان می توانند وارد بازار گواهی شمش طلا شوند، عنوان کرد: امروز بیش از ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم یا از طریق صندوق های طلا وارد معاملات گواهی شمش طلا شده اند که نشان می دهد این بازار در حال رشد است و در آینده افراد بیشتری به این معاملات می پیوندند.

جهرمی گفت: ظرفیت خزانه های شمش طلا در بورس کالا با افتتاح خزانه بانک سپه به بیش از ۵.۳ تن رسید و باید با حضور بخش های مختلف اعم از معادن طلای دولتی و بخش خصوصی، واردکنندگان، تجار و همه ذی نفعان بازار طلا نسبت به تامین شمش طلا در این خزانه ها اقدام کنیم تا عرضه مناسب و مستمری داشته باشیم.


وی اظهار کرد: در حوزه معاملات طلا در بورس کالای ایران، طرح های توسعه ای دیگری نیز در دست اقدام است به گونه ای که در گام های بعدی، ابزارهای جدید دیگری رونمایی خواهد شد.

 مدیر عامل بورس کالای ایران در خصوص‌ عبور حجم معاملات شمش طلا از ۲ تن گفت: این میزان طلای معامله شده در بورس کالا معادل ۲۷۷ هزار قطعه سکه بهار آزادی است که با توجه به ارزش ۶.۷ همتی ارزش این معاملات، این حجم نقدینگی سرگردان جذب گواهی شمش طلا شده و این فرآیند کمک شایانی به تعادل و آرامش بازار سکه طلا کرده است.

جهرمی اظهار داشت: این پتانسیل وجود دارد که نقدینگی جذب شده به این بازار تا پایان سال به ۲۰ همت برسد؛ لذا اگر زیرساخت ها به شکل مناسب فراهم شود و بتوانیم عرضه ها را به صورت مستمر ادامه دهیم، می توانیم تا آخر سال این بازار را توسعه دهیم و ۲۰ همت نقدینگی از بازار جذب کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از اولویت های مهم بورس کالا، بازار طلا و توسعه این معاملات است تا به شکل مطلوب پاسخگوی نیاز قدیمی همه مردم و سرمایه گذاران در بستری امن، شفاف، آسان و جذاب باشیم./ کالاخبر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده