کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

جمهوری آذربایجان و ارمنستان اسرای جنگی خود را مبادله کردند

باکو و ایروان در گامی مثبت روز چهارشنبه شماری از اسرای خود را مرز بین دو کشور مبادله کردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۵ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۳۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ جمهوری آذربایجان و ارمنستان روز چهارشنبه در گامی به سمت عادی سازی روابط اسیران جنگی را در مرز خود مبادله کردند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» که این مبادله شامل آزادی ۳۲ ارمنی توسط جمهوری آذربایجان بود این افراد اواخر سال ۲۰۲۰ اسیر شده بودند. در مقابل، ارمنستان دو نظامی جمهوری آذربایجان را تحویل داد.

این دو کشور همسایه قفقاز جنوبی در ۳۰ سال گذشته دو جنگ بر سر قره باغ کوهستانی انجام داده اند. جمهوری آذربایجان در ماه سپتامبر قره باغ را در یک حمله برق آسا بازپس گرفت و باعث شد اکثر ۱۲۰۰۰۰ ارمنی به ارمنستان فرار کنند.

باکو و ارمنستان گفته‌اند که قصد دارند برای عادی سازی روابط و دستیابی به یک معاهده صلح بر اساس احترام به اصول حاکمیت و تمامیت ارضی تلاش کنند. این توافق مورد استقبال اتحادیه اروپا و برخی کشور‌ها قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفت که این کشور آماده است به ارائه هرگونه کمک ممکن در زمینه رفع انسداد ارتباطات حمل و نقل، تعیین حدود مرزها، انعقاد توافقنامه صلح ادامه دهد.

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «روسیه از ابتکار مشترک باکو و ایروان برای عادی سازی روابط و امضای توافقنامه صلح استقبال می‌کند.»

وی گفت: «بیانیه مشترک صادر شده توسط باکو و ایروان راه‌های جدیدی را برای نزدیکی باز می‌کند. زمان امضای معاهده صلح توسط خود طرفین تعیین می‌شود. ما نیز به نوبه خود آماده کمک به شرکای خود در دستیابی به یک توافق عادلانه هستیم.»

زاخاروا خاطرنشان کرد که روسیه آماده است به ارائه هرگونه کمک ممکن در زمینه رفع انسداد ارتباطات حمل و نقل، تعیین حدود مرزها، انعقاد توافقنامه صلح ادامه دهد.

«الهام علی‌اف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان اخیرا در گفتگو با شبکه خبری «یورونیوز» اظهار داشت که اینک مانعی در مسیر توافقنامه صلح با ارمنستان وجود ندارد.

علی اف در این گفتگو اظهار داشت: «صادقانه بگویم، در حال حاضر هیچ مانع جدی برای امضای توافقنامه صلح با ارمنستان نمی‌بینم.»/  فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر