موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

امام جمعه موقت تهران: اقتصاد دولتی ام‌الفساد است / در این مقطع از تاریخ نیازمند بازنگری در همه نظام‌های مدیریتی قوای سه گانه هستیم

خطیب نماز جمعه تهران گفت: اقتصاد دولتی ام الفساد و ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی است. ما در این مقطع از تاریخ انقلاب نیازمند بازنگری در همه حوزه‌ها و نظام‌های مدیریتی در قوای سه گانه هستیم. اهداف بلند تعریف شده در سیاست‌های کلی ابلاغی با این نگاه تحول آفرین محقق خواهد شد. اگر این نظامات اصلاح شد با الهام از سیاست‌های کلی شاهد تحول در عرصه‌ای اقتصادی، فرهنگی و… خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۵ - ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 15
کد خبر: ۲۱۸۵۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت در خطبه‌های این هفته تهران ضمن تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: مفتخریم در مدرسه‌ای حضور داریم که این بانوی بزرگوار و همسر بزرگوار ایسان حضرت علی ابن ابی طالب آن‌را تأسیس کرده‌اند. ما در مدرسه‌ای هستیم که در کتب روایی بزرگان و محدثین اهل سنت آمده است که خداوند با رضای فاطمه راضی و با غضب او غضب می‌کند.

وی با اشاره به حمله تروریستی شب گذشته به مقر انتظامی در راسک استان سیستان و بلوچستان، ادامه داد: تعدادی از بهترین فرزندان و مرزداران غیور توسط مزدوران خائن به شهادت رسیده‌اند. امیدواریم دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور به سرعت با شناسایی افراد خائن آن‌ها را مجازات کنند.

امام جمعه تهران گفت: کشور همسایه دوست در مراقبت از مرز‌های دو کشور از همه توانش استفاده کند.

وی افزود: این حادثه جانکاه را به ملت ایران و خصوص مرزداران سیستان و بلوچستان و خواهران و برادران شیعه و اهل سنت و درجه داران خدوم و شجاع و اقتدار آفرین پلیس عرض تسلیت داشته باشم.

ابوترابی فرد با بیان اینکه هندسه قدرت در حال تغییر است، گفت: دوران تک قطبی به پایان رسیده است. طوفان الاقصی و ایستادگی مردم کرانه باختری آرایش سیاسی متفاوت و راهبرد نوین محور مقاومت را به نمایش گذاشته است.

وی با اشاره به رد کلیات بودجه در مجلس، گفت: دغدغه دولت در راستای سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم و ناترازی بودجه است. نمایندگان مردم در مجلس دولت را از برون رفت از این تنگنا کمک کنند. خلق هزینه بدون درآمد‌های پایدار و دست یافتنی مشکلات کشور را دو چندان می‌کند. ممکن است برای چند ماه برای من و شما دستی بزنند، اما متوجه خواهند شد که تصمیمات، راه را برای کاهش تورم هموار کرد یا ناترازی بودجه و رشد تورم را فراهم خواهد آورد.

خطیب نماز جمعه تصریح کرد: کاری که دولت در رشد نقدینگی و پایه پولی داشته است امروز اساسی‌ترین نیاز کشور است. مهار رشد نقدینگی و پایه پولی کشور در این مقیاس از تورم ضرورت و تصمیمی اجتناب ناپذیر است که در میان مدت و بلند مدت به رشد اقتصادی منجر می‌شود.

اقتصاد دولتی ام الفساد و ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی است

ابوترابی فرد گفت: اقتصاد دولتی ام الفساد و ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی است. امروز حدود ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی و شبه دولتی است که زمینه ناکارآمدی اقتصاد و فساد را فراهم کرده است.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به تحولات غزه، بیان کرد: امروز مردم غزه و کرانه باختری با الهام از پیام اسلام و مدرسه تاریخ‌ساز و تحول آفرین عاشورا برگ زرینی در تاریخ طولانی مجاهدت و ایثار ملت قهرمان فلسطین خلق کردند و نقاب از چهره پلید و سیاه آمریکا و دستیاران اروپایی و صهیونیست‌های خیانت کار و متجاوز برداشتند.

وی با بیان اینکه امروز غزه مرگبارترین کالای صادراتی آمریکا، آزادی، حقوق بشر و دموکراسی غربی را در معرض نگاه و قضاوت جامعه جهانی قرار داده است، اظهار کرد: یک جبهه بزرگ انسانی در مقیاس جغرافیای جهان شرق و غرب و شمال و جنوب در برابر تفکرات ماتریالیستیِ انسان‌ستیزِ حاکمان غرب شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: آنچه بشریت را به سوگ نشانده و دیدگان را اشکبار نموده و اراده‌ها را برای ایستادگی در برابر اردوگاه بی ترحم غرب استوار کرده، شهادت ۴۰ هزار مرد و زن و کودک و جوان فلسطینی نیست تاراج ارزش‌های اخلاقی و لگدمال شدن انسانیت در زیر چکمه‌های آمریکایی است که صهیونیست‌ها به نمایندگی از دول متمدن غرب و مزدوران منطقه‌ای آن‌ها پوشیده‌اند.

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه بدون تردید تغییرات ساختاری بنیادین در حال وقوع است و دوران توزیع قدرت دوقطبی و تک‌قطبی به پایان رسیده است، تصریح کرد: طوفان الاقصی و مقاومت مردم سلحشور غزه و کرانه باختری آرایش نظامی و سیاسی متفاوت و راهبرد نوین محور مقاومت را به نمایش گذاشته است.

ابوترابی‌فرد با تاکید بر اینکه هندسه قدرت در حال تغییر است، عنوان کرد: آن‌هایی که دیروز در جنگ ۶ روزه سرزمین‌های اشغالی را به چند برابر افزایش می‌دادند، امروز بعد از حدود ۶۰ روز بمباران وحشیانه غزه و هجوم تانک‌ها و نفربر‌ها و هواپیما‌ها در برابر عزم و استوار غزه در خاک افتاده‌اند و هر روز در سوگ ده‌ها افسر و نظامی خود می‌نشینند.

وی با اشاره به تخصیص نادرست ارز نیمایی برای برخی کالاها، تصریح کرد: با توجه به گستره ملی و فراملی فساد و اثرات منفی آن در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و… و به ویژه تهدید اعتماد عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی مبارزه با این پدیده شوم همواره در سطح جهان مورد توجه بوده است و در منظومه حکمرانی نظام جمهوری اسلامی بار‌ها از سوی عالی‌ترین مقام کشور و مسؤولان قوا مورد تاکید قرار گرفته است.

خطیب نماز جمعه تهران عنوان کرد: پیشگیری و مبارزه با فساد از مهم‌ترین ویژگی‌های حکمرانی خوب و در تراز قرآن و مدرسه اهل بیت است. اخلال گران در نظام اقتصادی با انگیزه بالای مجرمانه تلاش می‌کنند منافذ قانونی و اجرایی را شناسایی کرده و چند گام جلوتر از قانون گذاران و ناظران می‌باشند، هنر و ابتکار حکمرانی کشور باید بر اصل پیش بینی به مثابه پیشگیری استوار باشد.

ابوترابی فرد با بیان اینکه باید زمینه‌های بروز فساد را شناسایی کرد و از بین برد. اظهار داشت: برای دستیابی به رویه‌ها و راهکار‌های پیشگیرانه و کارآمد با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب برای تحقق آرمان‌های بلند رهبر انقلاب در راستای تحقق دولت اسلامی باید تحول نظامات اداری، قضائی، بانکی، بودجه ریزی، بهداشتی، درمانی و نظام سازی و تحول در همه حوزه‌های حکمرانی در قوای سه گانه را در دستور کار قرار داد.

خطیب نماز جمعه گفت: ما در این مقطع از تاریخ انقلاب نیازمند بازنگری در همه حوزه‌ها و نظام‌های مدیریتی در قوای سه گانه هستیم.

وی خطاب به قوای سه گانه، تصریح کرد: اهداف بلند تعریف شده در سیاست‌های کلی ابلاغی با این نگاه تحول آفرین محقق خواهد شد. اگر این نظامات اصلاح شد با الهام از سیاست‌های کلی شاهد تحول در عرصه‌ای اقتصادی، فرهنگی و… خواهیم بود.

ابوترابی فرد با اشاره به مشکلات اقتصاد دولتی، افزود: باید در راستای اجرای سیاست‌های کلی ذیل اصل ۴۴ برای فراهم آوردن زمینه انتقال و واگذاری درست شرکت‌های دولتی و شبه دولتی به بخش واقعی اقتصاد یعنی بخش تعاونی و خصوصی برنامه ریزی و اقدام کرد.

وی بابیان اینکه لازمه ارائه کارآمد و اثربخش خدمات عمومی در حکمرانی سلامت نظام اداری است، ادامه داد: امور اجرایی کشور در یک نظام اداری کارآمد باید به گونه‌ای تنظیم گردد که صحت و سلامت امور تضمین شود.

خطیب نماز جمعه گفت: تحول بنیادین در نظام اداری کشور ضرورتی اجتناب ناپذیر است که علاوه بر کاهش زمینه‌های تخلف و اخلال در نظام اقتصادی به افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی می‌انجامد و هزینه‌های اداره کشور را کاهش می‌دهد.

ابوترابی فرد افزود: با نگاه واسپاری امور به مردم و تعریف دقیق وظایف حاکمیتی و دستیابی به عالی‌ترین سطوح دولت الکترونیک با الهام از سیاست‌های فاخر کلی نظام اداری امور اجرایی کشور را بازطراحی کرد لذا دولت همت خود را معطوف به این مهم بداند.

وی بیان کرد: از آسیب‌های نظام اداری ناکارآمد انتصاب افراد غیر حرفه‌ای در سمت‌های تخصصی است. امضا‌های خاص و ویژه در معرض هجوم افراد متخلف قرار دارند. ضعف و ناتوانی علمی وتخصصی و نداشتن تجارب لازم پدیده فساد را تشدید می‌کند. انتصابات باید از پایین به بالا شکل گیرد. سلسله مراتب سیاسی باید از سلسله مراتب اداری جدا شود.

خطیب نماز جمعه با اشاره به ناترازی اقتصاد، تصریح کرد: این موضوع یکی از مسائل اساسی فساد است و اخلال در نظام اقتصادی است. برخی اقدامات که از نظر ظاهر برای ما خوشایند است، تهدید جدی برای اقتصاد ملی است. هر حوزه اقتصاد که از بازار رقابتی به سمت اقتصاد دستوری حرکت کند پنجره فساد گشوده می‌شود.

وی افزود: تفاوت نرخ ارز دولتی و بازار منجر به فساد می‌شود. اختلاف قیمت کالا‌های سهمیه‌ای و بازار اساس و پایه فساد است. یک اقدام مهم دولت حذف ارز ترجیحی بود که نقش مهمی در کاهش فساد داشت، اما باید مراقب بود که همین ارز نیمایی هم با ارز بازار متفاوت است لذا دوگانگی نرخ راه را برای فساد هموار می‌کند لذا باید این مسائل در کشور حل شود.

ابوترابی فرد گفت: فاصله قیمت انرژی در دو سوی مرز عامل فساد است لذا این مسائل باید در کشور حل شود.

وی تصریح کرد: کاهش کیفیت کالا و خدمات و افزایش قیمت تمام شده کالا از ریشه‌های اساسی عدم تعادل و فساد است. باید هزینه فعالیت‌های رانت جویانه و غیر مولد افزایش یابد. بر اساس آموزه‌های قطعی علم اقتصاد تولید ملی و بهره مندی از رقابت سالم مستلزم سلامت نظام اقتصادی و اصلاح ساختار‌های انگیزشی تولید است. مادامی که از اقتصاد رانتی دولتی فاصله نگرفته، نمی‌توان انتظار رشد ملی و بزرگ شدن اقتصاد کشور و تولید ناخالص داخلی پایدار بود.

خطیب نماز جمعه با بیان اینکه شفاف سازی اعتمادآفرین است، خاطر نشان کرد: باید هر سه قوه هماهنگ در یک همکاری دقیق فساد را رصد و اعلام کنند. دستگاه قضائی کشور اطلاعات دقیق مقدار و اندازه فساد را اعلام کند تا به افزایش اعتماد عمومی کمک کند. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر