پر پتاسیم‌ترین خوراکی‌ها را بشناسید-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

پر پتاسیم‌ترین خوراکی‌ها را بشناسید

پتاسیم یک ماده ی معدنی مفید و لازم برای عملکرد ارگان های بدن است و در سلامت قلب، گوارش و تنظیم عملکرد کلیه ها نقش مهمی دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 19
کد خبر: ۲۱۹۱۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، مواد غذایی مفیدی مانند موز، عدس، بادمجان و غیره جزو منابع مهم پتاسیم هستند. در این مطلب شما را با ٦ منبع فوق العاده ی پتاسیم بیشتر آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.


روزی یک عدد موز میل کنید
نتایج پژوهشی که در British medical journal به چاپ رسیده است نشان می دهد موز یکی از منابع فوق العاده ی پتاسیم است که برای مقابله با سکته ی مغزی مؤثر عمل می کند. بعد از مطالعه ی ۳۳ پژوهش در خصوص ارتباط بین پتاسیم و سکته ی مغزی مشخص شد که مقابله با کمبود این ماده ی معدنی باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود و با کنترل فشار خون، خطر سکته ی مغزی را کاهش می دهد. در واقع متخصصان، موز را یکی از همیاران کنترل کننده ی فشار خون می دانند و زمانی که فشار خون در حد نرمال باشد احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی به مراتب کمتر می شود.

 

روش مصرف
برای جذب میزان پتاسیم مورد نیاز روزانه ی بدن روزانه یک عدد موز میل کنید.

 

برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید.


روزانه ۶ عدد آلو خشک میل کنید
به عقیده ی متخصصان تغذیه، میوه های خشک منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک، زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک پتاسیم بدن بسیار مؤثرند. چون با خشک شدن این میوه ها غلظت مواد معدنی از جمله پتاسیم افزایش چشمگیری پیدا می کند.

 

روش مصرف
برای جذب پتاسیم مورد نیاز روزانه لازم است که حداقل ۶ عدد میوه ی خشک مانند آلوخشک میل کنید.


پوست انگور سرشار از پتاسیم
میوه هایی مانند انگور و سیب که با پوست مصرف می شوند جزو منابع پتاسیم محسوب می شوند. چرا؟ به خاطر اینکه این ماده ی معدنی بیشتر در پوست میوه ها وجود دارد. در واقع میوه ها به واسطه ی گوشت و پوست خود پتاسیم را در اختیار ما می گذارند.

 

روش مصرف
حتماً از میوه هایی استفاده کنید که ارگانیک باشند. یعنی این که به انواع سموم و آفت کش ها آلوده نباشند. این نوع میوه ها حاوی بیشترین میزان ویتامین ها و مواد معدنی هستند. روزانه انگور میل کنید و علاوه بر آن دو واحد میوه ی دیگر حاوی پتاسیم در برنامه ی غذایی تان داشته باشید.


هویج رنده شده قبل از هر وعده ی غذایی
کمبود پتاسیم می تواند باعث بروز کرامپ ها یا همان گرفتگی عضلانی شبانه شود. برای پیشگیری از این مشکل روی سبزیجاتی مانند هویج حساب کنید. هویج خام رنده شده باعث جذب میزان قابل توجهی پتاسیم می شود. توجه داشته باشید که پخت و پز و حرارت باعث از بین رفتن پتاسیم موجود در هویج می شود. بنابراین مصرف خام آن پتاسیم بیشتری را به بدن شما می رساند.

 

روش مصرف
در هر وعده یک بشقاب کوچک سالاد انواع سبزیجات به همراه هویج رنده شده به عنوان پیش غذا میل کنید.

 


بادمجان قهرمان پتاسیم
بادمجان طرفداران پروپا قرصی دارد. گوشت آن سرشار از انواع عناصر مغذی و مواد معدنی مانند پتاسیم است. ۱۰۰ گرم از این سبزی پرطرفدار ۲۲۹ میلی گرم پتاسیم وارد بدن می کند که میزان قابل توجهی است. این ماده ی معدنی برای بهبود گردش مایعات در داخل بدن لازم و ضروری است.

 

روش مصرف
برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید.


لوبیا سبز بخارپز شده
پتاسیم با همکاری مواد معدنی دیگر باعث حفظ تعادل اسید و باز بدن می شود. این ماده ی معدنی ضروری از طریق مصرف مواد غذایی مناسب و به ویژه مصرف سبزیجاتی مانند لوبیا سبز جذب بدن می شود.

 

روش مصرف
بهترین روش برای حفظ پتاسیم موجود در چنین سبزیجاتی بخارپز کردن آن ها است. این روش پخت باعث حفظ ارزش غذایی سبزیجات به خصوص پتاسیم آن ها می شود. توصیه می کنیم لوبیا سبز را با این شیوه ی سالم طبخ کرده و با چاشنی های سالم مورد علاقه تان میل کنید.

 

به عقیده ی متخصصان تغذیه، میوه های خشک منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک، زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک پتاسیم بدن بسیار مؤثرند

 

توجه توجه
درست است که گاهی پیش می آید که دچار کمبود پتاسیم شویم. اما حالت عکس آن نیز وجود دارد که باعث ایجاد مشکلاتی می شود. میزان مورد نیاز این ماده ی معدنی ۲ تا ۳ میلی گرم در روز است. جذب بیش از اندازه ی آن نیز باعث بروز اختلالاتی در عملکرد بدن می شود. توجه داشته باشید که مصرف زیاد پتاسیم برای افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می برند توصیه نمی شود. کلیه ها وظیفه ی فیلتر کردن این ماده ی معدنی را بر عهده دارند. اگر این اعضا به درستی به وظیفه ی خود عمل نکنند میزان پتاسیم خون بیش از حد مجاز می شوند که این مسئله نیز برای قلب مخاطره آمیز است. علاوه بر این، پتاسیم باعث افزایش ضربان قلب می شود. بنابراین میزان زیادی این ماده ی معدنی برای افرادی که از نارسایی قلب نیز رنج می برند توصیه نمی شود./ صد آنلاین

ارسال نظر