ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

آیا هویج می‌تواند به درمان دیابت نوع ۲ کمک کند؟

پژوهشگران دانمارکی می‌گویند خوردن هویج ممکن است به سلامت شما کمک کند، به خصوص اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ باشید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 11
کد خبر: ۲۶۸۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ پژوهشگران دانمارکی با استفاده از یک مدل موشی دریافتند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش دهند و بر ترکیب باکتری‌های روده تأثیر مثبت بگذارد.

نتایج اولیه، اما امیدوارکننده این بررسی در دسامبر ۲۰۲۴ در ژورنال Clinical and Translational Science منتشر شده است.

این پژوهشگران قصد داشتند دریابند که چگونه مواد مغذی موجود در سبزی‌های نشاسته‌ای مانند هویج باعث ایجاد اثرات متابولیک می‌شوند. آنها در طی ۱۶ هفته اثرات هویج را با استفاده از موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد مطالعه قرار دادند.

موش‌ها برای تقلید از یک سبک زندگی معمولی و ناسالم با یک رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر هویج خشک‌شده با روش انجمادی دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج دریافت کردند. تنها تفاوت بین این دو رژیم غذایی، ترکیب فعال زیستی موجود در هویج بود.

این پژوهشگران با استفاده از تست‌های تحمل گلوکز (قند) دریافتند که در گروه موش‌هایی که پودر هویج دریافت کرده‌اند، تنظیم قند خون بهبود یافته است.

به نظر این پژوهشگران ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج توانایی سلول‌ها را برای جذب قند افزایش می‌دهند و در نتیجه به تنظیم قند خون کمک می‌کنند.

به گفته این پژوهشگران، همچنین به نظر می‌رسد مصرف هویج باکتری‌های روده را به سمت تعادل سالم‌تری سوق می‌دهد و به نفع موش‌های مورد مطالعه مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

این پژوهشگران به میکروبیوم روده یعنی میلیارد‌ها میکروارگانیسمی که در روده زندگی می‌کنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، می‌گویند: مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می‌دهد.

اما آیا هویج می‌تواند به انسان‌های دچار دیابت هم کمک کند؟ این پژوهشگران در مورد تعمیم دادن یافته‌های خود به انسان‌ها محتاط هستند، اما امیدوارند که در آینده بتواند تحقیقاتی انجام دهند که تأثیر مشابه هویج را در انسان نشان دهد.

اگر ترکیبات موجود در هویج بتواند نتایج مشابهی را در انسان‌ها ایجاد کند، به طور بالقوه می‌تواند برای میلیون‌ها نفر در جهان که با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند مفید باشد.

این پژوهشگران خوردن هویج خام یا اندکی پخته‌شده را توصیه می‌کنند، چرا که پخت‌وپز بر مقدار مواد تقویت‌کننده سلامتی موجود در هویج تأثیر می‌گذارد، هرچند به طور کامل آنها را از بین نمی‌برد./همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر