نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور
سی ان ان:

با اخراج بولتون احتمال وقوع جنگ با ایران کاهش یافت

با اخراج بولتون احتمال وقوع جنگ با ایران کاهش یافت سی ان ان در گزارشی به تشریح پیامدهای اخراج جان بولتون از سمتِ مشاوری امنیت ملی آمریکا پرداخته و اذعان داشته که با خروج وی، بلافاصله قیمت جهانی بازار نفت کاهش یافته و احتمال وقوع درگیری با ایران کمتر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 12
کد خبر: ۲۲۰۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجود گذشت 48 ساعت از اخراج جان بولتون از سمتِ مشاوری امنیت ملی آمریکا، رسانه های بین المللی همچنان به تحلیل وقایع منجر به اخراج او و همچنین پیامدهای این رخداد مبادرت می ورزند.

 

به گفته ی کارشناسان بین المللی اگرچه تصمیم گیری در حیطه ی ورود به جنگ از اختیارات دونالد ترامپ بوده و همچنان شماری از اعضای کابینه از نیروهای تندرو محسوب می شوند، با این حال می توان اذعان نمود که مواضع کاخ سفید با رفتن بولتون ملایم تر خواهد شد.

 

پس از برکناری بولتون از سمت مشاور امنیت ملی، سه نفر از معاونان ارشد وی نیز روز چهارشنبه خروج خود از کاخ سفید را اعلام کردند.

 

«گرت مارکس» و «سارا تینزلی» که فعالیت‌های رسانه‌ای مشاور امنیت ملی آمریکا را به پیش می‌بردند اعلام کرده‌اند که آخرین روز فعالیت خود در کاخ سفید را سپری می‌کنند.

 

«کریستین ساموئیلیان» که معاون شخصی بولتون بوده نیز تصمیم خود برای خروج از کاخ سفید را اعلام کرده است.

 

 سی ان ان در گزارشی در همین باره نوشته است: فقط چند دقیقه پس از انتشار اخبار مبنی بر اخراج جان بولتون ، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، قیمت نفت ۲.۲٪ کاهش یافت. در یک لحظه، به نظر می‌رسید چشم‌انداز جنگ فاجعه‌آمیز در خاورمیانه به طرز چشمگیری کاهش یافت.

 

بولتون مشهورترین مردی است که همواره خواهان جنگ بوده است. او در سال ۲۰۱۵ مقاله‌ای در نیویورک‌تایمز با عنوان «برای متوقف کردن بمب‌های ایران، ایران را بمباران کنید» منتشر کرد.

 

بولتون در آخرین حضور خود در جلسه منافقین، در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: رفتار و اهداف ایران تغییر نمی‌کند و بنابراین، تنها راه حل تغییر رژیم است.

 

وی پیش از این هم از  تغییر رژیم در ونزوئلا ، عراق ، کره شمالی ، لیبی و سوریه حمایت کرده بود.

 

بولتون، یکی از مهمترین منتقدان توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ بود. وی سمت مشاور امنیت ملی را در آوریل ۲۰۱۸ به عهده گرفت و یک ماه بعد، ایالات متحده به طور یک جانبه از توافق خارج شد.

 

با رفتن بولتون، عنوان تندروترین فرد در کاخ سفید به پمپئو منتقل می‌شود اما پمپئو نشان داده است بیش از هرچیزی روابط با ترامپ برایش مهم است و معمولا تصمیم‌های او را تایید می‌کند.

 

بنابراین اخراج  بولتون ممکن است موضع ترامپ درباره ایران را تغییر دهد.

 

تنها چند ساعت پس از اخراج  بولتون، پمپئو گفت که ترامپ می‌تواند با رئیس‌جمهور ایران حسن روحانی بدون پیش شرطی دیدار کند.

 

با کنار گذاشتن بولتون، برگزاری چنین جلسه‌ای اکنون می‌تواند بدون مقاومت زیاد در کاخ سفید اجرایی شود.

 

با این حال، هنوز مشخص نیست که نتیجه نشست ترامپ و روحانی چه خواهد بود. به مثال کره شمالی نگاه کنیم، در حالی که ماهیت روابط ترامپ و کیم جونگ اون ممکن است تغییر کرده باشد، رهبران این کشورها دیگر به یکدیگر توهین نمی‌کنند و از لحن دوستانه برای صحبت در مورد یکدیگر استفاده می‌کنند اما  موضوعات اساسی مانند برنامه هسته‌ای کره شمالی، تحریم‌های بین‌المللی و ... بدون تغییر باقی مانده است. اما ایران متفاوت است بدون برداشتن تحریم‌های علیه ایران، تهران مانند رهبر کره شمالی رفتار نمی‌کند.

 

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو تلاش زیادی می‌کند که سیاست ترامپ در مورد ایران بدون تغییر باقی بماند. ترامپ تاکنون سعی کرده خواسته‌های نتانیاهو را اجرا کند. اما تغییر سیاست ترامپ در مورد ایران می‌تواند نتانیاهو را نگران کند.

 

پس از ماه‌ها سخنرانی‌های خصمانه در مورد ایران، این تابستان ترامپ شروع به تغییر لحن خود در مورد ایران کرد. او به جای اینکه بخواهد ایران را بمباران کند، ایده گفت‌وگو با تهران را مطرح کرد.

 

پس آیا ترامپ از رویارویی با ایران منصرف شده است؟ انتخابات سال ۲۰۲۰ نزدیک می‌شود و جنگ با ایران می‌تواند فاجعه‌ای را برای رئیس‌جمهور ایجاد کند.

 

در حالی که همیشه تلاش برای پیش‌بینی اقدامات ترامپ سخت است، اما اکنون یک چشم‌انداز برای بهبود روابط میان ایران و آمریکا وجود دارد.

 

وی تاکنون همدردی زیادی با کسانی که در ایران زندگی می‌کنند ابراز نکرده است. اما اکنون با اخراج بولتون احتمال جنگ با ایران را به شدت کاهش داده است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار