دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

نخستین کاوشگر خورشیدی هند با موفقیت در مدار قرار گرفت

نخستین کاوشگر هند برای مطالعه و رصد خورشید، عصر امروز (شنبه) با موفقیت در مدار قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۶ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 06
کد خبر: ۲۲۲۱۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) اعلام کرد: امروز آدیتیا-ال۱ (Adiyta-L۱)، اولین رصدخانه هندی مستقر در فضا را برای مطالعه خورشید با موفقیت در مدار مقصد (Lagrange Point-۱) قرار داد.

قرار دادن ماهواره هالو-اوربیت (HOI) که یک رصدخانه خورشیدی است حدود ساعت چهار بعدازظهر (به وقت محلی) روز جاری انجام شد.

این مدار در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر دورتر از زمین جای دارد و به گفته مقام‌های سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO)، این ماهواره توانایی مشاهده مداوم خورشید بدون هیچ گونه اختفا یا کسوف را دارد.

سازمان تحقیقات فضایی هند در بیانیه‌ای گفت: موفقیت این عملیات نه تنها نشان دهنده قابلیت‌های فضایی هند در چنین مانور‌های مداری پیچیده است، بلکه اعتماد به نفس لازم برای انجام ماموریت‌های بین سیاره‌ای آینده را به پژوهشگران ما می‌دهد.

این کاوشگر پس از طی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر، طی پنج سال آینده خورشید را رصد خواهد کرد. این کاوشگر موقعیت خود را در نقطه‌ای حفظ می‌کند که نقطه تعادل نیرو‌های گرانشی خورشید و زمین است.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به دانشمندان این طرح تبریک گفته است.

وی نوشت: این عملیات گواهی بر فداکاری بی‌وقفه دانشمندان ما در تحقق یکی از پیچیده‌ترین و پیچیده‌ترین مأموریت‌های فضایی است. من به مردم هند می‌پیوندم تا این شاهکار شگرف را تحسین کنم. ما به دنبال مرز‌های جدید علم به نفع بشریت، به کار خود ادامه خواهیم داد.

این عملیات در حالی به موفقیت می‌رسد که دستاورد اخیر هند به عنوان اولین کشوری است که با موفقیت در قطب جنوبی ماه فرود آمد، اهمیت خود را از دست نداده است.

اکنون هند به یکی از رقبای مهم در کشفیات فضایی برای چین، آمریکا و ژاپن به شمار می‌آید که همچنان برنامه‌های بلندپروازانه‌ای دارد. / هندوستان تایمز

مطالب مرتبط
ارسال نظر