سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

وزیر خارجه عراق: بغداد تعیین می‌کند که آمریکایی‌ها بمانند یا بروند

وزیر خارجه عراق: بغداد تعیین می‌کند که آمریکایی‌ها بمانند یا بروند وزیر خارجه عراق فؤاد حسین امروز با تاکید بر اینکه بغداد به دنبال متشنج کردن روابطش با واشنگتن نیست، گفت که این عراق است که در باره اخراج نیروهای آمریکایی، تصمیم‌ می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 11
کد خبر: ۲۲۲۹۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر خارجه عراق فؤاد حسین امروز (پنجشنبه، ۱۱ ژانویه) در گفت‌وگو با دو شبکه «العربیه» و «الحدث» با اشاره به این‌که نیروهای ائتلاف بین‌المللی تحت هدایت آمریکا به دعوت بغداد در عراق حضور دارند، گفت: «این عراق است که نیاز به ماندن یا عدم حضور نیروهای آمریکایی را تعیین می‌کند».

 

وی افزود: «نمی‌خواهیم روابطمان با واشنگتن دچار آشفتگی شود، باید قبل از شروع مذاکرات برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق فضای داخلی آماده شود و با توجه به نتایج مذاکرات تصمیم لازم چه در خصوص عقب‌نشینی و چه زمانبندی این عقب‌نشینی اتخاذ خواهد شد».

 

وزیر خارجه عراق تصریح کرد که پیشتر نیز مذاکراتی صورت گرفته بود و چند ماه پیش یک هیأت نظامی و امنیتی به واشنگتن رفت و پس از مدتی روند مذاکرات با واشنگتن متوقف شد، اما گفت‌وگو ادامه دارد و بزودی تاریخ آغاز این مذاکرات و این‌که در چه سطح و به چه صورتی خواهد بود را اعلام خواهیم کرد.

 

به گفته فؤاد حسین، بغداد به واشنگتن اطمینان داده که «متعهد به آرامش» بوده و رویدادهای اخیر در خصوص حملات و ضد حملات را غیرقابل قبول می‌داند.

 

وی همچنین گفت حملات صورت گرفته علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا نیز باید از سوی هر دو طرف بررسی شود و نخست‌وزیر عراق همواره تلاش دارد تا با همه طرف‌ها برای برقراری آرامش در کشور ارتباط برقرار کند.

 

وزیر خارجه عراق با بیان این‌که وضعیت در منطقه بعد از جنگ غزه تغییر کرد و مسائل ملی و منطقه‌ای در هم پیچید، تصریح کرد: «تصمیم به جنگ مبتنی بر قانون اساسی و قوانین مصوب در کشور است و تصمیمی خارج از دولت نیست. ضمن این‌که تصمیم به آغاز جنگ تصمیم خطرناکی است و ما به عنوان عراق طرفدار جنگ نیستیم و به امنیت و ثبات نیاز داریم. نقض وضعیت امنیتی در عراق توسط هیچ طرفی، چه خارجی و چه داخلی، مجاز نیست».

 

حسین در ادامه افزود که بخشی از مشکلات کنونی عراق به دلیل «منازعه آمریکایی - ایرانی» است و این موضوع در صحنه عراق بازتاب دارد. بخش دیگری از این مشکلات به کشورهای همسایه مربوط می‌شود و به همین دلیل بغداد برای دستیابی به توافق امنیتی مشابه توافق با ایران، جلسات گسترده‌ای در ترکیه برگزار کرده است.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار