غیبت قطعی ۶ استقلالی در اصفهان اعلام لیست تیم ملی والیبال برای حضور در لیگ ملت‌های ۲۰۲۵ ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی

آب درون بطری بخوریم یا آب لوله کشی؟

نتایج تحقیق جدید منتشرشده در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم نشان داد که آب درون بطری‌ ۱۰۰ برابر بدتر از آن چیزی است که قبلاً در مورد تعداد قطعات پلاستیکی ریز موجود در آن تصور می‌شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۲۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 11
کد خبر: ۲۲۲۹۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ دانشمندان با استفاده از روشی که اخیراً اختراع شده است، به‌طور متوسط ۲۴۰ هزار قطعه پلاستیک قابل شناسایی در هر لیتر آب را در برندهای معروف این محصولات و بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از تخمین‌های قبلی شمارش کردند که نگرانی‌های بالقوه سلامتی را افزایش داد و به مطالعه بیشتر نیاز دارد.

 

استادیار پژوهشی ژئوشیمی در دانشگاه کلمبیا و یکی از نویسندگان این مقاله به خبرگزاری فرانسه گفت: اگر مردم نگران نانوپلاستیک‌ها در آب درون بطری هستند، منطقی است که جایگزین‌هایی مانند آب لوله‌کشی را در نظر بگیرند.

 

در سال‌های اخیر توجه جهانی به میکروپلاستیک‌ها شده است که از منابع بزرگتر پلاستیک جدا می‌شوند و اکنون در همه جا از یخ‌های قطبی گرفته تا قله‌های کوه یافت می‌شوند، در اکوسیستم‌ها موج می‌زنند و به آب آشامیدنی و غذا راه پیدا می‌کنند.

 

در حالی که میکروپلاستیک‌ها کمتر از پنج میلی‌متر هستند، نانوپلاستیک‌ها به‌عنوان ذرات زیر یک میکرومتر یا یک میلیاردم متر تعریف می‌شوند و بسیار کوچک هستند که می‌توانند از دستگاه گوارش و ریه‌ها عبور کرده و مستقیماً وارد جریان خون شوند و از آنجا به اندام‌ها از جمله مغز و قلب برسند. آنها همچنین می‌توانند از جفت به بدن نوزادان متولد نشده منتقل شوند.

 

تحقیقات محدودی در مورد تأثیر آنها بر اکوسیستم و سلامت انسان وجود دارد، اگرچه برخی از مطالعات آزمایشگاهی اولیه آنها را با اثرات سمی، ازجمله ناهنجاری‌های تولید مثلی و مشکلات معده مرتبط دانسته‌اند.

 

تمام آب‌های بطری مورد آزمایش حاوی نانوپلاستیک بودند و نتایج نشان داد بین ۱۱۰ هزار تا ۳۷۰ هزار ذره در لیتر آب بطری‌ها وجود دارند که ۹۰ درصد آن نانوپلاستیک و بقیه میکروپلاستیک بودند.

 

در مرحله بعد، این گروه امیدوار است که آب لوله کشی را که حاوی میکروپلاستیک است، هر چند در سطوح بسیار پایین‌تر، بررسی کند./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار