قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار فرمانده کل ارتش: تا آخرین نفس از خاک پاک ایران و استقلال کشور، دفاع خواهیم کرد سپاه: کشته شدن عامل تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه طلب در بوکان شهادت ۴ پاسدار ایرانی در حمله آمریکا به کربلا + اسامی نوار مرزی پیرانشهر کجاست و چرا امروز هدف حمله آمریکا قرار گرفت؟ فوری | تغییر ساعت کاری ادارات قم ابلاغ شد / دورکاری برای جبران کسری ساعت + جزئیات

رقابت ۳۸ نفر برای هر کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم

رقابت ۳۸ نفر برای هر کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم بعد از اعلام اسامی داوطلبان تأیید صلاحیت شده برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان یک‌ماه به بررسی اعتراض افراد رد صلاحیت شده می‌پردازد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۲۳ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 13
کد خبر: ۲۲۳۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، 14 دی‌ماه مهلت بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت‌های نظارت استانی به پایان رسید و وزارت کشور از 15 دی نتایج را به داوطلبان اعلام کرد.

 

در دوره‌ی ثبت‌نام‌ها حدود 24 هزار نفر برای رسیدن به کرسی نمایندگی نام‌نویسی کرده بودند که این آمار در مقایسه با ثبت‌نام مجلس یازدهم، رشد 1.5 برابری داشت. نگاهی به آمار ثبت‌نام‌ها نشان می‌دهد که افراد دارای سنین 30 تا 40 سال حدود یک‌سومِ ثبت‌نام‌کنندگان را شامل می‌شوند.

 

بعد از بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی تا 20 آبان‌ماه، بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت استانی کلید خورد. به‌گفته‌ی سخنگوی شورای نگهبان بیش از 21 هزار پرونده از واجدین شرایط در هیئت‌های نظارت استانی وجود داشت و بیش از 11000 نفر که بالغ بر 52 درصد متقاضیان‌اند، تأیید صلاحیت شدند.

 

هم‌چنین حدود 250 نفر از 275 نماینده مجلس یازدهم که ثبت‌نام کرده‌اند، از سوی هیئت نظارت استانی تأیید صلاحیت شدند.

 

بر این اساس، برای هر کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم حدود 38 نفر به رقابت خواهند پرداخت. البته با توجه به عبور از مهلت دریافت اعتراض به ردصلاحیت‌ها و بررسی آن، احتمال دارد تعداد تأییدصلاحیت‌شدگان افزایشی شود.

 

بر اساس این گزارش، در انتخابات مجلس یازدهم 7148 نفر از مجموع حدود 15000 نفر واجدین شرایط، تأیید صلاحیت شده بودند که به‌ازای هر کرسی نمایندگی، تقریباً 25 نفر به رقابت پرداختند و شاهد هستیم این‌عدد در این دوره به 38 نفر رسیده است.

 

 هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بوده 17 الی 19 دی‌ماه فرصت اعلام شکایات کسانی است که صلاحیت‌شان در هیئت‌های نظارت استان تأیید نشد.

 

طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان در پایان این مهلت اعلام کرده بود که 9497 نفر به رد صلاحیت خود اعتراض کردند و شورای نگهبان در مدت یک‌ماه این شکایات را بررسی و نتایج را اعلام خواهد کرد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار