در ماه چه تعداد چک در کشور کشیده می شود؟-راهبرد معاصر

در ماه چه تعداد چک در کشور کشیده می شود؟

بنابر آمار بانک مرکزی، تنها در تیرماه حدود هفت میلیون هشتصد هزار فقره چک مبادله شده که ارزش آن به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 15
کد خبر: ۲۲۳۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ چک به معنی برگه‌ی تاریخ‌دار و دارای ارزش مالی است که معمولاً برای خرید در حال و پرداخت در آینده استفاده می‌شود. صاحب چک پس از نوشتن مبلغ ارزش آن و تاریخ موردنظر برای وصول، چک را امضا می‌کند. در تاریخ ذکر شده - تاریخ سررسید - فردی که چک را دریافت کرده‌است به بانک مراجعه می‌کند و مقدار وجه مشخص شده را از حساب جاری فرد صادرکننده دریافت می‌کند.

 

پرونده های مربوط به چک، بخش عمده ای از پرونده های قضایی کشور را تشکیل می دهد و کارشناسان و مسئولان همواره از آمار بالا و همچنین تعداد زیاد زندانیان مالی انتقاد می کنند.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی که اخیرا منتشر شده، در تیرماه سال جاری بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چک بوده که ارزش آن به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

 

چک‌های مبادله‌ای از نظر تعداد نسبت به ماه پیش از آن یعنی خردادماه سال جاری از نظر تعداد ۱۸.۵ و از نظر ارزش ۱۹.۵ درصد افزایش داشته است.

 

سهم استان تهران از چک‌های مبادله‌ای در این ماه دو میلیون و ۷۰۰ هزار فقره به ارزش حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان بوده است.

 

این در حالی است که بر اساس آمار بانک مرکزی بیش از نیمی از چک‌های مبادله‌شده در این ماه مربوط به سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است.

 

در تیرماه سال جاری در کل کشور حدود هفت میلیون چک به ارزش ۸۹ هزار میلیارد تومان وصول شده که نسبت به ماه پیش از آن ۱۸.۷ درصد از نظر تعداد و ۱۹.۵ درصد از نظر ارزش افزایش داشته است.

 

به این ترتیب بیش از ۹۰ درصد از کل چک‌های صادره و حدود ۸۹ درصد از کل چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی چهار محال بختیاری با ۹۸.۴ درصد بیشترین و سیستان و بلوچستان با ۷۱.۲ درصد کمترین میزان چک برگشتی را به خوداختصاص دادند.

 

این در حالی است که در بین استان‌های مختلف کشور، استان گیلان با ۹۳.۱ درصد، البرز با ۹۲.۲ درصد و یزد با ۹۱.۸ درصد بیشترین سهم از چک‌های وصولی نسبت به کل چک‌های صادرشده را داشته‌اند.

 

از نظر ارزش نیز این رتبه‌ها به ترتیب در اختیار کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و گیلان است.

 

همچنین در تیر ماه سال جاری در کل کشور بالغ بر ۶۸۸ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است که در واقع در کل کشور از نظر تعداد ۹۶ درصد و از نظر ارزش ۹۳.۶ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

 

در ماه مورد بررسی، در استان تهران حدود ۲۱۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۵۱۰۰ میلیارد تومان به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۴.۲ درصد و از نظر ارزش ۹۱.۹ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری با فقدان موجودی بوده است.

 

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک‌های برگشتی در استان به ترتیب به استان‌های چهار محال و بختیاری ۹۸.۴ درصد، کهگیلویه و بویر احمد و گلستان (هر کدام ۹۸.۲ درصد) و خراسان جنوبی ( ۹۸.۱ درصد) اختصاص یافته است.

 

استان های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و ایلام کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک‌های برگشتی در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار