به گزارش راهبرد معاصر؛ ریشی سوناک روز دوشنبه در نخستین نشست پارلمان انگلیس در سال جدید میلادی (۲۰۲۴) به نمایندگان گفت: حملات به سایتهای مرتبط با حوثیها در یمن تنها پس از آن صورت گرفت که این گروه تقریباً ۳۰ حمله «غیرقابل قبول» به کشتیهای تجاری انجام داد.
وی با تکرار ادعاهای نخنما درباره نقش ایران در عملیات گروههای مقاومت منطقه، افزود: از ۱۹ نوامبر، حوثیهای مورد حمایت ایران بیش از ۲۹ حمله غیرقانونی و غیرقابل قبول را علیه کشتیهای تجاری در دریای سرخ انجام دادهاند.
نخست وزیر انگلیس مدعی شد: در ۹ ژانویه، به کشتیهای جنگی بریتانیا و آمریکا حمله شد. در واقع آنها به کشتیهای ما و ملوانهای ما شلیک کردند و این بزرگترین حمله به نیروی دریایی ما طی دهههای اخیر بود؛ بنابراین ما برای دفاع از خود و حفظ آزادی دریانوردی اقدام کردیم.
سوناک ادامه داد که انگلیس و ایالات متحده با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند به «تاسیسات نظامی» انصارالله در یمن حمله کردند. وی با بیان این ادعا که حملات صورت گرفته «محدود» بود مدعی شد: گزارشهای اولیه حاکی از آن است که تمام ۱۳ هدف برنامهریزیشده نابود شدهاند.
سوناک سپس ادعا کرد: «تاکنون هیچ مدرکی دال بر تلفات غیرنظامیان ارائه نشده، زیرا ما بسیار مراقب بودیم تا از چنین اتفاقی اجتناب کنیم».
وی با توجه به اعتراض گسترده نمایندگان مجلس درباره عدم مشورت دولت با این نهاد قانونگذار، پیش از اقدام نظامی علیه یمن، ادعا کرد: من تصمیمهای مربوط به استفاده از زور را ساده نمیگیرم، ضمن آنکه این اقدام برای تشدید تنشها نبود.
ارتش یمن در هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتیهای حامل کالا برای این رژیم را که عازم سرزمینهای اشغالی در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه بابالمندب بودند، هدف قرار داده است.
نیروهای ارتش یمنی متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهد داد.
آمریکا و انگلیس بامداد جمعه در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حملات به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند. ارتش ملی یمن هم در پاسخ به تجاوز هوایی ۲ کشور، یک هدف متعلق به ایالات متحده را در دریای سرخ هدف قرار داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدامات خودسرانه انگلیس و آمریکا را تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بین المللی دانست و خاطر نشان کرد: اظهارات غیرمسوولانه و فرافکنانه مقامات انگلیس و آمریکا، نمیتواند کمکی به نجات رژیم صهیونیستی از بحرانهای متراکم و مسئولیتهای جنایات آن علیه ملت مظلوم فلسطین کند؛ لذا جمهوری اسلامی ایران تنها راه جلوگیری از تنش بیشتر و برقراری صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا را اقدام فوری برای توقف حملات و جنایات جنگی رژیم متجاوز صهیونیستی در غزه میداند. / ایرنا