به گزارش راهبرد معاصر؛ این ۱۰۰ زندانی آزاد شده از جمله تعداد زیادی از فلسطینیهایی بودند که در شهر خان یونس بازداشت شدند. این شهر در روزهای اخیر شاهد یورش خودروهای اشغالگران و بمبارانها بود، با وجود اینکه در ماههای اول و دوم جنگ غزه جزو مناطق «امن» به حساب میآمد.
به نقل از العربی الجدید، سربازان رژیم اشغالگر در دوره بازجویی به نیازهای بشردوستانه زندانیان اهمیتی نمیدهند و حتی روزها آنها را تشنه نگه میدارند.
عزیز حمد ۶۱ ساله یکی از فلسطینیهایی است که گفت تحت شکنجه و تحقیر قرار گرفته است. وی گفت سربازان در مقابل بچهها مردان را شکنجه و به صورت مکرر تهدید به مرگ میکردند و به سرمای شدید آن منطقه اهمیتی نمیدادند.
حمد به العربی الجدید گفت: چهار روز بدون آب و غذا ماندم و وقتی از سربازی خواستم جرعهای آب به من بدهد بطری را گرفت و جلوی من روی زمین خالی کرد تا حال روحیام بدتر شود. سینه و کمرم را با مشت زدند، چون حاضر به حرف زدن نشدم. من مسن هستم و وقتی میخواهم بلند شوم یکی باید به من کمک کند. حتی زمانی که من را آزاد کردند، برخی از بازداشت شدگان به من کمک کردند تا بلند شوم.
بازداشت شدگان آزاد شده پس از عقب نشینی نسبی اشغالگران به بیمارستانهایی مانند مجتمع پزشکی ناصر منتقل شدند و تعدادی از آنها به همراه خانوادههای خود به بیمارستان ابویوسف النجار در شهر رفح برای دریافت کمکهای اولیه رفتند. تعدادی از این افراد مبتلا به بیماریهای مزمن بودند.
آثار شکنجه بر روی اجساد زندانیان آزاد شده مشهود بود. آنها در داخل زندانهای رژیم صهیونیستی و یا در خانههای ویران شدهای که اشغالگران آن را به پادگانهای نظامی تبدیل کردهاند، شکنجه شدند.
یکی از آنها احمد ابوجراد ۵۱ ساله است که از سرطان تیروئید رنج میبرد، اما سربازان رژیم اشغالگر حرف او را باور نکردند، هرچند از آنها خواست که برای معاینه و تایید وضعیت جسمیاش دکتر بیاورند.
ابوجراد زمانی که در شهر خان یونس دستگیر شد کیف حاوی داروهایش را با خود حمل میکرد، اما سربازان رژیم اشغالگر آن را مصادره کردند و به مدت دو روز از ناحیه سر و کمر او را کتک زدند و او را تهدید به مرگ و بازداشت بقیه اعضای خانوادهاش کردند. بازپرسان در مورد منطقهای که در آن زندگی میکرد، میپرسیدند.
ابوجراد به العربی الجدید گفت: من اهل اردوگاه البریج هستم و به دلیل بیماری نتوانستم اردوگاه را ترک کنم. هفت روز بازداشت بودم و همه ما از محل بازداشت خود بی خبر بودیم. در دوره اخیر بین چند نقطه در رفت و آمد بودیم، اما ما چیزی نمیدیدیم. به نظر ما مناطقی که در آن منتقل میشدیم در داخل غزه بود چرا که همه جا ویران شده بود. سه روز را در سرما گذراندیم و بسیاری از افراد مبتلا به بیماریهای مزمن همراه ما بودند، اما از نظر سربازان همه ما دروغگو بودیم. همه تحت شکنجه قرار گرفتند و خوابمان نمیبرد و غذا و آب به دست ما نمیرسید. دستان ما را با زنجیرهای آهنی بستند و وقتی بعد از آزادی مرا پیش دکتر آوردند، به من گفت که وضعیت دستم وخیم است، زیرا سه روز خونریزی داشتم که باعث التهاب شده بود.
اشغالگران صهیونیست مردم غزه را وادار به کوچ به گذرگاههای به اصطلاح «امن» کردند، اما بسیاری از آنها را در آنجا بازداشت کردند.
بسام جوده ۲۷ ساله میگوید وی از داخل گذرگاه امن شهر خان یونس بازداشت شد و به مدت ۶ روز تحت بازجویی، تهدید و شکنجه قرار داشت.
وی گفت: بیماران، سالخوردگان و کودکان با ما بودند و با همه همان بدرفتاری را میکردند. پیر و جوان را میزدند و به سن و سال و بیماری اهمیت نمیدادند. از من میپرسیدند که از کجا آمدهام و چه کسی با من بوده و هر وقت میگفتم چیزی نمیدانم شکنجه را افزایش میدادند.
محمود النابلسی ۶۸ ساله که هفته گذشته پس از آزادی وارد شهر رفح شد، گفت نیروهای اشغالگر به خانه او در محله الأمل در شهر خان یونس یورش برده و سپس او را بازداشت کردند. با وجود اینکه کسانی که با او در خانه بودند به این نیروها گفتند که او مریض است و نمیتواند به تنهایی حرکت کند، اما این نیروها اهمیتی ندادند و در بازجویی از او در مورد تونلها و اسرای اسرائیلی پرسیدند.
وی گفت: آنها مرا به شیوهای غیرانسانی بازداشت کردند و به خانهای مخروبه منتقل کردند که مکان دقیق آن را نمیدانم. سپس مرا با بقیه سوار خودروهای نظامی کردند. هوا سرد بود و باران بر سر ما میبارید و ما تقریبا برهنه بودیم. ۱۰ روز داخل زندان ماندیم و در معرض شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفتیم. من مسن هستم و درد مفاصل دارم. اغلب از شدت درد گریه میکردم، اما شکنجه قطع نمیشد.
در این راستا دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه از شهادتهای جدیدی درباره شکنجه وحشیانه و آزار و اذیت جنسی بازداشت شدگان غزه در بازداشتگاهها و زندانهای رژیم صهیونیستی خبر داد.
در بیانیه این دیدهبان آمده است: بازداشت شدگان از جمله زنان و کودکان در معرض شکنجه بیرحمانه و شدید و بدرفتاری و آزار و اذیت و برهنه کردن و ضرب و شتم قرار گرفتند. ما شهادتهایی از زنان بازداشت شده فلسطینی درباره آزار و اذیت جنسی توسط سربازان رژیم صهیونیستی و اجبار به برهنه شدن و برداشتن حجاب خود دریافت کردیم.
در این بیانیه تأکید شده است: سربازان این زنان را تهدید به تجاوز کردند. نیروهای رژیم اشغالگر به شکنجه وحشیانه فلسطینیها از لحظه بازداشت تا لحظه آزادی ادامه میدهند. / ایسنا