سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

کشف خارق العاده ۲ سیاره فراخورشیدی توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب

تلسکوپ فضایی جیمز وب ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده که به دور ستاره‌های مرده می‌چرخند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۹ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 05
کد خبر: ۲۲۶۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ کشف جدید جیمزوب به ستاره شناسان این فرصت را داده تا ببینند یک منظومه سیاره‌ای پس از مرگ ستاره‌اش چگونه به نظر می‌رسد. این تلسکوپ ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده است که به دور ۲ ستاره مرده مختلف یا کوتوله‌های سفید می‌چرخند.

این سیارات نه تنها شباهت زیادی به غول‌های گازی منظومه شمسی مشتری و زحل دارند، بلکه کوتوله‌های سفید نیز شبیه به خورشید هستند. سیاره‌های بسیار کمی در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید کشف شده اند. چیزی که در مورد این ۲ سیاره خارق العاده است این است که آن‌ها از نظر دما، سن، جرم و جدایی مداری بیش از هر سیاره‌ای که قبلا پیدا شده بود شبیه به سیاره‌های خارج از منظومه شمسی هستند.

این سیاره‌ها به طور مستقیم توسط ابزار مادون قرمز میانی جیمزوب در حین چرخش به دور کوتوله‌های سفید WD ۱۲۰۲-۲۳۲ و WD ۲۱۰۵-۸۲ مشاهده شدند. یکی از آن‌ها در فاصله‌ای از میزبان کوتوله سفید خود قرار دارد که برابر با ۱۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است. نامزد دیگر دورتر از والد ستاره مرده خود، در فاصله‌ای حدود ۳۴.۵ برابر فاصله بین سیاره ما و خورشید قرار دارد.

جرم سیارات در حال حاضر نامشخص است و دانشمندان تخمین می‌زنند که آن‌ها بین ۱ تا ۷ برابر مشتری، پرجرم‌ترین سیاره منظومه شمسی است. / اسپیس

ارسال نظر