پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک توضیحات وزیر آموزش و پرورش در خصوص رقم یک میلیونی بازمانده از تحصیل در کشور صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازسازی شد هواشناسی ایران ۲ اسفند؛ هشدار بارش سنگین برف و یخبندان در ۱۵ استان ترافیک سنگین در محور شهریار – تهران/ تردد روان در محور‌های شمالی کشور رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان درگذشت ماجرای سرقت تلفن همراه شهروندآسیب‌دیده در اهواز توضیحات آموزش و پرورش درباره جزئیات مصوبه تاثیر معدل در کنکور بارش برف و باران در ۱۷ استان میمون‌های سرگردان کرج زنده‌گیری شدند اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های مختلف کشور دستگیری باند کلاهبردار با غصب عناوین اطلاعاتی در بندرعباس خطای انسانی؛ علت ۸۰ درصد علل مرگ در جاده‌ها/ آغاز پویش «نه به تصادف» چه کسی قاتلان امیرمحمد خالقی را لو داد؟ / جزئیات دستگیری متهمان در بیمارستان و مخفیگاه تمدید وضعیت ساعت کاری ادارات تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

کشف خارق العاده ۲ سیاره فراخورشیدی توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب

تلسکوپ فضایی جیمز وب ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده که به دور ستاره‌های مرده می‌چرخند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۹ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 05
کد خبر: ۲۲۶۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ کشف جدید جیمزوب به ستاره شناسان این فرصت را داده تا ببینند یک منظومه سیاره‌ای پس از مرگ ستاره‌اش چگونه به نظر می‌رسد. این تلسکوپ ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده است که به دور ۲ ستاره مرده مختلف یا کوتوله‌های سفید می‌چرخند.

این سیارات نه تنها شباهت زیادی به غول‌های گازی منظومه شمسی مشتری و زحل دارند، بلکه کوتوله‌های سفید نیز شبیه به خورشید هستند. سیاره‌های بسیار کمی در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید کشف شده اند. چیزی که در مورد این ۲ سیاره خارق العاده است این است که آن‌ها از نظر دما، سن، جرم و جدایی مداری بیش از هر سیاره‌ای که قبلا پیدا شده بود شبیه به سیاره‌های خارج از منظومه شمسی هستند.

این سیاره‌ها به طور مستقیم توسط ابزار مادون قرمز میانی جیمزوب در حین چرخش به دور کوتوله‌های سفید WD ۱۲۰۲-۲۳۲ و WD ۲۱۰۵-۸۲ مشاهده شدند. یکی از آن‌ها در فاصله‌ای از میزبان کوتوله سفید خود قرار دارد که برابر با ۱۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است. نامزد دیگر دورتر از والد ستاره مرده خود، در فاصله‌ای حدود ۳۴.۵ برابر فاصله بین سیاره ما و خورشید قرار دارد.

جرم سیارات در حال حاضر نامشخص است و دانشمندان تخمین می‌زنند که آن‌ها بین ۱ تا ۷ برابر مشتری، پرجرم‌ترین سیاره منظومه شمسی است. / اسپیس

ارسال نظر
آخرین اخبار