کیفیت هوای تهران قابل قبول شد هواشناسی: هشدار دریایی سطح نارنجی در مازندران؛ شنا ممنوع است ماجرای فرونشست خیابان نشاط اصفهان و نشت ماده عجیب + عکس جزییات رای وحدت رویه دیه راننده مقصر به نرخ روز هلاکت دو شرور مسلح در درگیری با پلیس در طبس انهدام شبکه قاچاق سوخت در یکی از پمپ بنزین‌های رودان/ ۷ نفر متهم بازداشت شدند شرکت بیش از ۶۱۰۰ داوطلب لرستانی در آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی و وزارت بهداشت تازه‌ترین نتایج نظرسنجی ایسپا پیرامون مصرف شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی و استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی در مواجهه با سناریوی خودکشی نوجوانان با پلیس تماس می‌گیرد اپ جدید گوگل برای جستجوی سریع در ویندوز ارائه می‌شود ادارات خوزستان دورکار شدند / آلودگی هوا ساعت کاری برخی شهر‌ها را تغییر داد پژوهشگران انگلیسی، سیستم هشدار سرطان ساختند آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد بازگشایی دوطرفه جاده چالوس پس از محدودیت ۴ ساعته یکطرفه شدن جاده چالوس؛ ترافیک سنگین است رونمایی از رقیب مدرن و پرادعای آیفون ۱۷ پرو مکس / شیائومی ۱۷ پرو مکس به بازار آمد؟  

رصد قدیمی‌ترین کهکشان جوانمرگ توسط جیمز وب

ستاره‌شناسان با کمک تلسکوپ جیمزوب موفق به رصد کهکشانی شدند که بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش به‌طور ناگهانی تشکیل ستاره‌های جدید را متوقف کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۴ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 08
کد خبر: ۲۳۱۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان به‌رهبری دانشگاه کمبریج، با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمزوب موفق‌شدند تا یک کهکشان مرده را در زمانی که کیهان فقط ۷۰۰ میلیون سال قدمت داشته، مشاهده کنند. از این کهکشان به‌عنوان قدیمی‌ترین کهکشانی یاد شده که تاکنون مشاهده شده است.

 به‌نظر می‌رسد که این کهکشان زندگی بسیار کوتاهی داشته و در دوران جوانی خود مرده است. به گفته دانشمندان، روند تشکیل ستاره در آن به‌سرعت اتفاق افتاده و تقریباً با همان سرعت نیز متوقف شده است. با این وجود، هنوز مشخص نیست که کهکشان به‌طور موقتی یا دائم خاموش شده و چه‌چیزی باعث توقف تشکیل ستارگان جدید آن شده است.

در نهایت، ستاره‌شناسان با استفاده از داده‌های جیمزوب به این نتیجه رسیدند که این کهکشان دوره کوتاه و فعلی از شکل‌گیری ستاره را در بین ۳۰ تا ۹۰ میلیون سال تجربه کرده است. اما فرایند تشکیل ستاره آن، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون سال قبل از زمانی که توسط وب مشاهده شد، متوقف شده است.

به عقیده اخترشناسان، عوامل مختلفی می‌تواند شکل‌گیری ستاره‌ها را متوقف یا آهسته کند. برخی عوامل داخلی، مانند یک سیاه‌چاله کلان‌جرم یا بازخورد مربوط به فرایند شکل‌گیری ستاره، می‌توانند گاز کهکشان را خارج کنند و باعث توقف سریع تشکیل ستاره شوند. پروفسور «روبرتو مایولینو»، نویسنده این پژوهش می‌گوید:

«مطمئن نیستیم که این سناریو‌ها بتواند چیزی که اکنون در وب مشاهده کرده‌ایم را توضیح دهد. تا به حال، برای درک جهان اولیه، از مدل‌هایی بر اساس جهان مدرن استفاده کرده‌ایم. اما اکنون که می‌توانیم زمان‌هایی خیلی دورتر را ببینیم و مشاهده کنیم که شکل‌گیری ستاره در این کهکشان به سرعت خاموش شده است، مدل‌های مبتنی بر جهان مدرن ممکن است نیاز به بازبینی داشته باشند.»

نتایج ارائه‌شده از این مطالعه می‌تواند در زمینه درک نحوه و دلیل توقف تشکیل ستاره‌های جدید در کهکشان‌ها و همچنین عوامل موثر بر شکل‌گیری ستاره‌ها در طول میلیارد‌ها سال، به ستاره‌شناسان کمک کند. / دیجیاتو

مطالب مرتبط
ارسال نظر