انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

توسعه اقتصادی، هدف راهبردی پوتین از سفر به ترکیه

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اهداف اقتصادی سفر رئیس‌جمهور روسیه به ترکیه و کریدور ترکیه که می‌تواند بخشی از نیازهای اقتصادی روسیه را تأمین کند، گفت: خط لوله‌ای که از دریای سیاه به ترکیه کشیده شده است، به روسیه امکان می‌دهد گاز و فرآورده‌هایش را به‌دست مشتریان برساند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 09
کد خبر: ۲۲۷۱۰۳

توسعه اقتصادی، هدف راهبردی پوتین از سفر به ترکیه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه گفت، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به زودی به ترکیه سفر می‌کند. این نخستین سفر پوتین به یکی از کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از آغاز جنگ اوکراین است.

 

به گفته فیدان، دیدار پوتین با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در چارچوب این سفر بر یافتن راه جدیدی برای توافق بر سر صادرات غلات اوکراین از مسیر دریای سیاه متمرکز است.

 

ترکیه از فرصت های مختلف برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی استفاده می‌کند، زیرا به این واسطه می تواند از آمریکا امتیازاتی دریافت کند

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سفر رئیس جمهور روسیه به ترکیه به «راهبرد معاصر» گفت: سفر پوتین به ترکیه از این منظر مهم است که آنکارا در بحران اوکراین تلاش کرده است همواره روابط متوازنی با روسیه داشته باشد. در عین حال ترکیه سیاست راهبردی خود را در راستای همگرایی با ناتو و آمریکا حفظ کرده است.

 

وی افزود: ترکیه با پیوستن سوئد به پیمان ناتو به دنبال دست یافتن به خواسته هایش و تحمیل برخی موضوعات مدنظر خود به آمریکا و اتحادیه اروپا بود. این موضوع نشان می‌دهد ترک‌ها نسبت به موقعیت خود در ناتو و روابط سیاسی و اقتصادی با غرب آگاه هستند و تلاش می‌کنند فرصت‌های همکاری و همسویی با روسیه را در بحران اوکراین از دست ندهند. 

 

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: ترکیه از فرصت های مختلف برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی استفاده می‌کند، زیرا به این واسطه می تواند از آمریکا امتیازاتی دریافت کند.

 

مکی گفت: ازجمله امتیازاتی که ترکیه از آمریکا دریافت کرده است، می توان دریافت جنگنده‌های اف-۱۶ جدید را بیان کرد که نشان می‌دهد همواره دنبال فرصت طلبی و امتیازگیری از روابط با دنیای غرب بوده است.

 

کارشناس مسائل بین الملل درباره اهمیت حفظ روابط روسیه با ترکیه معتقد است: با توجه به اینکه روسیه تحت تحریم های آمریکا و اروپاست، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ترکیه برای روسیه اهمیت دارد. ترکیه، کریدوری است که می‌تواند بخشی از نیازهای اقتصادی روسیه را حفظ کند، زیرا خط لوله‌ای از دریای سیاه به ترکیه کشیده شده است که به روسیه امکان می دهد گاز و فرآورده هایش را به دست مشتریان برساند.

 

وی یادآور شد: ترک ها از این موقعیت برای حفظ بخشی از انرژی مورد نیاز خود بهره برداری می کنند، بنابراین سفر پوتین به روسیه حائز اهمیت است و عوایدش برای دو کشور روسیه و ترکیه خواهد بود.

 

مکی معتقد است: آمریکا و اروپا سفر پوتین به ترکیه را به شدت زیر ذره بین دارند، اما در این میان واضح است ترکیه و روسیه تلاش خواهند کرد روابط خود را به گونه ای تنظیم کنند که بهره برداری های قابل توجهی از گسترش همکاری ها داشته باشند. ترک ها خواهان آن هستند علاوه بر حفظ روابط با روسیه کمترین خدشه ای به روابط تجاری و اقتصادی شان با غرب وارد نشود. 

 

ارسال نظر