چشم‌انداز آمریکای پس از انتخابات-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

چشم‌انداز آمریکای پس از انتخابات

شکل‌گیری دولتی ضعیف در آمریکا میان سال‌های 2024 تا 2028 میلادی مورد انتظار است. در چنین شرایطی خشم ناشی از تمدید حضور بایدن در کاخ سفید یا خشم ناشی از پیروزی ترامپ در انتخابات مولد بحران‌های جدید داخلی در آمریکا خواهد بود.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 14
کد خبر: ۲۲۷۸۰۲

چشم‌انداز آمریکای پس از انتخابات

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در یک سال اخیر نظرسنجی های معنی داری در آمریکا ناظر بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار شده است. در بیشتر نظرسنجی ها شهروندان آمریکایی نسبت به تکرار دوگانه بایدن-ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی ابراز تنفر کردند و از اینکه باید بار دیگر میان این دو نفر انتخاب کنند، ناراضی هستند. 

 

نارضایتی آمریکایی‌ها به حدی رسیده است که در برخی نظرسنجی ها حدود دو سوم (65 درصد) شرکت کنندگان به صراحت مخالفتشان را با حضور هر یک از این دو سیاستمدار در رأس معادلات قدرت در واشنگتن ابراز کرده اند. 

 

بسیاری از رأی دهندگان نه به دلیل عملکرد و کارنامه ترامپ و بایدن، بلکه به دلیل ترس از رقیب حاضر هستند آرای خود را به سود یا زیان جمهوری‌خواهان یا دموکرات‌ها به گردش درآورد

تکلیف جو بایدن و دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری مشخص است؛ به‌تازگی پرونده نگهداری اسناد محرمانه در خانه‌ رئیس‌جمهور آمریکا واقع‌ در ایالت دلاور پس از یک سال تحقیق پایان یافت و بازپرس ویژه بایدن را «پیرمردی با حافظه ضعیف» توصیف کرد.

 

رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز وضعیت بهتری ندارد و در رقابت‌های انتخاباتی ایالت‌های آیووا، نیوهمپشایر و نوادا گاف‌های لفظی داده که ناشی از کهولت سن وی است. ضمن اینکه اصولاً شهروندان آمریکایی از اینکه خروجی ساختار انتخاباتی این کشور تکرار دوگانه ترامپ-بایدن باشد و امکان ظهور نامزد انتخاباتی سوم و متفاوتی در این گردونه وجود ندارد، ناراضی هستند. 

 

در چنین شرایطی شاهد پررنگ تر شدن نقش آرای سلبی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهیم بود. به عبارت بهتر در انتخابات پیش رو آرای ایجابی جایگاه و نقش خود را از دست خواهند داد. بسیاری از رأی دهندگان نه به دلیل عملکرد و کارنامه ترامپ و بایدن، بلکه به دلیل ترس از رقیب حاضر هستند آرای خود را به سود یا زیان جمهوری‌خواهان یا دموکرات‌ها به گردش درآورد. 

 

در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال 2022 میلادی نیز بایدن با استناد به همین معادله، یعنی تحریک رأی دهندگان دموکرات و مستقل علیه نامزدهای طرفدار ترامپ از آن‌ها خواست برای جلوگیری از نفوذ دوباره ترامپ در صحنه سیاسی آمریکا به نامزدهای حزب دموکرات رأی دهند. 

 

اکنون رئیس جمهور ناتوان آمریکا می خواهد همان معادله (ترس از رقیب) را در انتخابات پیش رو تکرار کند. ترامپ نیز در راستای جلب آرای افراد مستقل که نقش مهمی در رقم زدن نتیجه انتخابات در ایالت‌های حساسی مانند پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین دارند، به آن‌ها هشدار داد حضور بایدن در کاخ سفید فاجعه است و صرفاً برای جلوگیری از تمدید چهار رساله ریاست جمهوری وی، به جمهوری‌خواهان رأی دهند. 

 

ثمره این روند شکل گیری دولتی ضعیف در آمریکا میان سال‌های 2024 تا 2028 میلادی خواهد بود. در این معادله اهمیتی ندارد چه کسی پیروز شود؛ دولتی که بر اساس آرای سلبی و نه ایجابی بر سر کار آید، دارای قوی ترین مخالفان سیاسی و اجتماعی داخلی خواهد بود. ضمن اینکه شرایط داخلی آمریکا پس از ظهور ترامپیسم سخت ترین بحران‌های امنیتی و داخلی را خواهد دید. 

 

در چنین شرایطی خشم ناشی از تمدید حضور بایدن در کاخ سفید یا خشم ناشی از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آتی، هر دو به یک اندازه مولد بحران‌های جدید داخلی در آمریکا خواهد بود.



ارسال نظر