چالش حزب جمهوری خواه با ورود ترامپ به عرصه انتخابات-راهبرد معاصر
رهبر انصارالله یمن: جنگ مردم سوریه با اسرائیل حتمی است هشدار شدیداللحن شورای همکاری خلیج فارس؛ اسرائیل فوراً از سوریه عقب‌نشینی کند واکنش مسکو به ادعای سقوط هواپیمای آذربایجان توسط پدافند روس بقائی، ادعای دخالت ایران در سوریه را مردود دانست رئیس جدید دستگاه اطلاعات سوریه تعیین شد نماینده مجلس روسیه: توافق با ایران احتمالاً اواسط ژانویه امضا می‌شود روسیه: گروسی درباره ایران رویکرد بی‌طرفانه داشته باشد تنها کشور جهان که زوج‌ها را به خاطر طلاق به اردوگاه کار اجباری می‌فرستد جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی پیدا شد گسترش قتل و غارت در سوریه؛ هر ۱۰ دقیقه یک حمله از سوی عناصر الجولانی نامه ایران به سازمان ملل پس از اعتراف اسرائیل به ترور اسماعیل هنیه غریب‌آبادی: بازداشت محمدرضا نوری از مصادیق بازداشت خودسرانه است هاآرتص: اعتصاب غذا مقابل کنست همچنان ادامه دارد انصار الله از عربستان خواست پیام یمن را به آمریکا برساند خطوط هوایی "امریکن ایرلاینز" پرواز‌های خود را متوقف کرد
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

چالش حزب جمهوری خواه با ورود ترامپ به عرصه انتخابات

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نمی‌توان گفت انتخابات آینده آمریکا چه سرنوشتی پیدا می‌کند، گفت: ثبت‌نام ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 و اینکه وجود وی برای حزب جمهوری‌خواه دردسرساز است و باعث دعواهای داخلی درون حزب می‌شود، به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
امیرعلی ابوالفتح؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 21
کد خبر: ۱۵۹۸۳۵

آمریکا و دردسر تازه انتخاب گزینه‌ای همچون «ترامپ»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به طور رسمی نامزدی خود را برای شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۴ اعلام کرد؛ این در حالی است که نتیجه نظرسنجی جدید همزمان با ناکامی جمهوری خواهان در کسب آرای مورد انتظار و شکست «موج قرمز» نشان می دهد ۶۵ درصد از رأی دهندگان آمریکایی اکنون مخالف شرکت دوباره ترامپ در رقابت های انتخاباتی هستند.

 
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره انتخابات آمریکا و سرانجام دوقطبی های ایجاد شده با اعلام کاندیداتوری دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 به «راهبرد معاصر» گفت: پیش از پایان یافتن انتخابات در آمریکا قابل پیش بینی بود وضعیت چگونه می شود، زیرا برخی مسائل به دلایل اینکه در این کشور و میان احزاب سیاسی مرسوم است، قابلیت پیش بینی دارد.

اگر ترامپ در انتخابات مقدماتی پیروز شود و با بایدن رقابت کند، فضای متشنج سال 2020 میلادی در سطح بزرگتری بازتوزیع می شود


وی افزود: در آمریکا مرسوم است نخستین انتخابات میان دوره ای بعد از شروع به کار دولت، حزب رئیس جمهور و طرفدار دولت کرسی از دست بدهد یا متحمل شکست شود که برای جو بایدن نیز این اتفاق افتاد و یک مجلس را از دست داد.

 


این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: فضای دوقطبی که در آمریکا مانع قانونگذاری می شود در دو سال اخیر تشدید شد. با اینکه در دو سال نخست دولت بایدن هر دو شاخه کنگره مجلس نمایندگان و سنا در اختیار دموکرات ها بود، دولت (قوه مجریه) نسبت به قوه مقننه برتری داشت و برتری دموکرات ها بسیار شکننده بود، اما موضوع این است که آنها نمی توانستند قانونی را تصویب کنند مگر اینکه رضایت تعدادی از نمایندگان حزب رقیب، یعنی جمهوری خواهان را کسب کنند.


ابوالفتح گفت: در حال حاضر وضعیت دموکرات ها دشوارتر شده است، لذا از آنجایی که جمهوری خواهان با این هدف که در انتخابات ریاست جمهوری شانس رئیس جمهور مستقر برای پیروزی مجدد را کاهش دهند، مانع طرح های رأی آور دولت می شوند؛ به احتمال بسیار زیاد حزب دموکرات با مشکلاتی مواجه می شود.


وی توضیح داد: روندهای مشکل ساز در فرایند قانونگذاری اجرای امور کشور را دچار مشکلاتی می کند. علاوه بر این، ثبت نام ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آینده و اینکه وجود وی برای حزب جمهوری خواه دردسرساز است و باعث دعواهای داخلی درون حزب می شود، به چالشی بزرگ تبدیل شده است.


این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اگر ترامپ در انتخابات مقدماتی پیروز شود و با بایدن رقابت کند، فضای متشنج سال 2020 میلادی در سطح بزرگتری بازتوزیع می شود؛ به همین دلیل مشکلات بیشتری پیش رو خواهند داشت و با  وضعیت نامتعادلی مواجه می شوند. به نظر می آید آمریکایی ها که هنوز عواقب بحران کرونا را کامل رفع نکرده اند و درگیر بحران انرژی و مسائل جنگ اوکراین شده اند، با وضعیت انتخابات و دوقطبی های ایجاد شده وارد دوره رکود اقتصادی و چالش هایی از این دست خواهند شد که می تواند در آینده نامطلوب حزب دموکرات برای پییچیده کردن شرایط نقش قابل توجهی ایفا کند.


ابوالفتح بیان داشت: باید دید رقابت درون حزبی در آمریکا چه سرنوشتی خواهد داشت و اینکه هر کدام از احزاب برای شرکت در انتخابات تا چه اندازه ظرفیت دارند، هر چند در دوره دوم  ریاست جمهوری در آمریکا کمتر شاهد اختلافات حزبی هستیم؛ به طوری که سال 2020 رقیب قدرتمندی از درون حزب جمهوری خواه وارد رقابت نشد.


وی تصریح کرد: در سال 2004 میلادی جورج دبلیو بوش نیز رقیبی نداشت و به صورت تک نفر در انتخابات مقدماتی پیروز شد. از حزبی که کاخ سفید را در دست ندارد، تعداد زیادی کاندیدا ثبت نام می کنند، به طوری که در سال 2020 شاهد ثبت نام 24 نفر از دموکرات ها بودیم؛ بنابراین در حال حاضر نمی توان گفت بخت با چه کسی یار است.


ابوالفتح گفت: در همان ابتدا ممکن است فردی ورود کند که گمان رود شانس پیروزی دارد، در حالی که برخلاف پیش بینی ها به سرعت حذف می شود یا فردی مانند ترامپ که در ابتدا کسی فکر نمی کرد گزینه جدی باشد و در انتخابات، آینده روشنی داشته باشد؛ اما رئیس جمهور شد. بنابراین نمی توان گفت انتخابات آینده آمریکا چه سرنوشتی پیدا می کند، منتهی فضای دوقطبی تری در این کشور ایجاد می شود؛ به ویژه اگر ترامپ در انتخابات مقدماتی پیروز و رقیب بایدن شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار