بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه نهایی شد

با پایان یافتن دوره بررسی و اعتراض کنگره آمریکا به قرارداد فروش 40 فروند جنگنده اف-16 و 80 کیت مدرن سازی این جنگنده‌ها به ترکیه، این قرارداد نهایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 11
کد خبر: ۲۲۷۸۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه ترکیه‌ای «دیلی صباح» روز یکشنبه در گزارشی نوشت که فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه از آنجایی که روند بررسی واعتراض در کنگره آمریکا روز شنبه به پایان رسیده، نهایی شده است.

 

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز 26 ژانویه گذشته به صورت رسمی به کنگره اعلام کرد که دولت قصد دارد 40 فروند جنگنده اف-16 لاکهید مارتین و حدود 80 کیت مدرن سازی جنگنده‌های اف-16 را به ترکیه بفروشد.

 

پس از اعلام رسمی دولت، کنگره 15 روز فرصت دارد تا به آن اعتراض کند و پس از آن، موضوع نهایی در نظر گرفته می‌شود.

 

این دوره زمانی، تا آخر وقت روز شنبه به پایان رسید و هیچ مانعی برای آغاز روند مربوط به فروش این جنگنده‌ها به ترکیه وجود نخواهد داشت.

 

«جفری فلیک» سفیر آمریکا در آنکارا در خصوص تحول اخیر اعلام کرد: «تصمیم این هفته کنگره در موافقت با دستیابی ترکیه به 40 فروند جنگنده جدید و 79 کیت ارتفای جنگنده‌های اف-16، گامی بزرگ رو به جلو به شمار می‌آید».

 

فلیک اضافه کرد: «ناوگان اف-16 ترکیه برای قدرت ناتو ضروری بوده و عملیات آتی میان متحدان را تضمین می‌کند».

 

موافقت دولت آمریکا به فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه پس از آن گرفته شد که آنکارا با عضویت سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام موافقت کرد.

 

پارلمان ترکیه با ۲۸۷ رای موافق در مقابل ۵۵ رای موافق عضویت سوئد را تایید کرد. مجارستان اکنون تنها کشور عضو ناتو است که ورود سوئد به این ناتو را امضا نکرده است.

 

ترکیه به دنبال خرید آخرین نمونه از جنگنده‌های اف-16 بلاک و همچنین 79 کیت نوسازی جنگنده‌های اف-۱۶ خود است.

 

یونان و ترکیه در زمینه نظامی به شدت با هم رقابت دارند. ارتش یونان به شدت در حال توسعه و تقویت خود است و حتی سفارش خرید جنگنده‌های «اف-۳۵» را هم به آمریکا داده و در صورت دریافت آن‌ها ناوگان نیروی هوایی ترکیه به شدت از رقیب همیشگی‌ خود عقب می‌افتد./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار