نظر مشاور جدید امنیت ملی ترامپ درباره برجام-راهبرد معاصر
جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟

نظر مشاور جدید امنیت ملی ترامپ درباره برجام

مشاور جدید امنیت ملی ترامپ که جایگزین جان بولتون جنگ طلب شده است، همچون سلف خود، برجام را حماقت اوباما و توافق فاجعه بار می‌داند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 19
کد خبر: ۲۲۷۹۰

به گزارش راهبرد معاصر ، حدود یک هفته پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به حضور جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی خود در کاخ سفید پایان داد، روز چهارشنبه در یک یادداشت توئیتری اعلام کرد که "رابرت سی.او برایان" به این سمت منصوب کرده است.

 

رابرت چارلز اوبرایان یک وکیل آمریکایی است که در بخش خصوصی و دولتی ایالات متحده کار کرده است. او به عنوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده خدمت می کند و سفیر با نماینده ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده برای امور گروگان گیری و همچنین شریک شرکت حقوقی لارسون اوبرایان مستقر در لس آنجلس است که از سال ۲۰۱۶ تاسیس شد.

 

اوبرایان متولد لس آنجلس است و مدرک دکترای حقوق خود را از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرد.از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸ ، اوبرایان یک افسر حقوقی بود که با شورای امنیت سازمان ملل متحد (کمیسیون جبران خسارت) در ژنو سوئیس همکاری می کرد، جایی که او یک تیم چند ملیتی از وکلا ، ارزیاب غرامت و حسابداران مطالبات دولت را مدیریت می کرد.او همچنین مسئول بررسی دبیرخانه سازمان ملل متحد و رسیدگی به ادعای مطالبات میلیاردها دلاری ناشی از تهاجم عراق و اشغال کویت در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ بود.وی به عنوان وکیل مدافع در ارتش آمریکا خدمت می کرد و در حالی که در بخش خصوصی فعالیت داشت در دولت جورج دابلیو بوش، اوباما و ترامپ هم اشتغال داشته و دارد.

 

اوبرایان در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۰۵ توسط جورج دابلیو بوش به عنوان جایگزین نماینده ایالات متحده در شصتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، معرفی و از سوی سنای آمریکا تایید شد. وی علاوه بر وظایف هیات دیپلماتیک آمریکا، به مساله فلسطین در مجمع عمومی توجه کرد و نماینده ایالات متحده در کمیته ششم مجمع عمومی بود که کنوانسیون جامع تروریسم بین المللی را تدوین کرد.

 

اوبرایان در دسامبر ۲۰۰۷ از سوی کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت آمریکا برگزیده شد تا عنوان رئیس مشترک مشارکت بخش خصوصی-عمومی وزارت خارجه آمریکا برای اصلاح نظام قضایی افغانستان فعالیت کند.

 

در دوره اول دولت اوباما ، وی همچنان عهده دار این مسئولیت بود تا با تربیت و آموزش قضات، دادستان ها و وکلای مدافع، حاکمیت قانون در افغانستان را ارتقا دهد.او همچنین به عضویت کمیته مشاوره مالکیت فرهنگی ایالات متحده درآمد تا در مورد موضوعات مربوط به آثار باستانی و امور فرهنگی مشورت دهد.

 

در سال ۲۰۱۷ ، اوبرایان توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی آمریکا برای خدمت به عنوان وزیر مشاور نیروی دریایی در نظر گرفته شد که هیات تحریریه اورنج کانتی رجیستر، او را کاندیدای ایده آل برای اطمینان از ادامه تسلط جهانی آمریکا توصیف کردند به گونه ای که به زعم آنها هم به روحیه ملی کنونی و هم با ارزش های ملی پایدارشان متناسب است.

 

در دهم ماه مه ۲۰۱۸، ترامپ اوبرایان را به عنوان نماینده ویژه در امور گروگان ها برگزید و یکسال بعد هم درجه سفیر ارشد را به او اعطا کردند.

 

مشاور امنیت ملی فعلی ترامپ در سال ۲۰۱۴، عضو ناظر غیرنظامی برای شورای سیاست بین المللی پاسفیک در پیش محاکمه خالد شیخ محمد مغز متفکر حمله ۱۱ سپتامبر در زندان گوانتاناموی کوبا بود.وی همچنین عضو هیات اندیشکده جمهوریخواهان بین المللی برای نظارت بر انتخابات پارلمانی اوکراین در سال ۲۰۱۵ بود.اوبرایان نویسنده کتاب "هنگامی که آمریکا خفته است"، کتابی که به دنبال بازگرداندن رهبری آمریکا در جهان بحرانی است.

 

برخی از نویسندگان سیاست خارجی بر این اعتقادند که این کتاب در ادامه کتاب "جنگ واقعی" ریچارد نیکسون است و توصیه می کنند که دانشجویان سیاست خارجی باید آن را بخوانند.

 

به اعتقاد رابرت اوبرایان، "صلح از طریق قدرت حاصل می شود" هنگامی که آمریکا در همکاری با متحدان و شرکای خود است و وقتی آمریکا قویتر خواهد بود که برای دوستانش قابل اعتماد باشد.

 

سناتور تام کاتن جمهوریخواه هم پس از انتصاب اوبرایان به جایگزینی جان بولتون، گفت من رئیس جمهوری ترامپ را برای انتصاب رابرت اوبرایان به عنوان مشاور امنیت ملی خود تحسین می کنم.وی افزود من رابرت را از نقش آفرینی های گذشته او شناخته ام و مطمئن هستم او می داند که تهدیدهای فوری که کشور ما با آن مواجه است از چین و ایران است.در مقاله منتشر شده در "مادر جونز" آمده است: اوبرایان ایران را با آلمان نازی مقایسه و از توافق اوباما به شدت انتقاد کرده است که در ازای رفع تحریم ها محدودیت هایی را برای تولید هسته ای ایران ایجاد می کند.

 

مشاور امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۵ در نشنال اینترست مقاله ای با عنوان "حماقت اوباما؛توافق فاجعه بار ایران" نوشت که در آن آمده است "هیچ شواهدی برای پشتیبانی از این ایده وجود ندارد که بتوانیم به ایران انقلابی اعتماد کنیم تا از اهداف بلند مدت خود در توسعه سلاح اتمی و سیستم های حمل آن چشم پوشی کند."

 

اوبرایان ادامه می دهد: علاوه بر مشروعیت دادن به برنامه اتمی ایران که اکنون " صلح آمیز " خوانده می شود، این توافق احتمالاً منجر به مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه خواهد شد.

 

مقاله نویس مادر جونز اضافه می کند یکی از مولفه های کلیدی سرخوردگی اوبرایان از توافق هسته ای این است که به اعتقاد او " ده ها میلیارد دلار از تحریم ها برداشته شد" و ایران ایستاد تا مقامات اوباما بقیه تحریم های تنبیهی را بردارند.

 

اوبرایان همسو با اظهارات جنگ طلبانه جان بولتون گفت" این اقدام اوباما ثروت بادآورده‌ای را در اختیار ایران گذاشت تا در اختیار گروه های نیابتی ایران همچون حزب الله در لبنان، رژیم اسد در سوریه، شبه نظامیان شیعه در عراق، شورشیان حوثی در یمن و حماس در غزه قرار گیرد".

 

حال باید دید مشاور جدید امنیت ملی ترامپ در شرایطی که کاخ سفید با جنگ تعرفه ای با چین و دیگر متحدان آمریکا، تقابل با روسیه و حتی مسابقه تسلیحاتی برای مدرن ساختن سلاح های اتمی، بن بست در مذاکرات کره شمالی، خروج از برجام و افزایش تنش با ایران، شکست طرح صلح خاورمیانه، ناتوانی در ائتلاف سازی چه در قالب نشست ورشو و چه در قالب ساختار بین المللی امنیت دریایی، بن بست در برون رفت از بحران خود ساخته در ونزوئلا و آمریکای لاتین روبرو است، چگونه می تواند ترامپ را از این گرداب نجات دهد.

منبع :ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار