چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

ایران توقیف هواپیمای باری ونزوئلا توسط آمریکا را محکوم کرد

ایران توقیف هواپیمای باری ونزوئلا توسط آمریکا را محکوم کرد سخنگوی وزارت امور خارجه امروز اقدام غیرقانونی آمریکا در توقیف و انتقال هواپیمای باری ۷۴۷ شرکت امتراسور‌ ونزوئلا را محکوم و حمایت ایران از تلاش‌های ونزوئلا برای اعاده مالکیت و دسترسی به اموالش را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۲۲۸۱۰۳

به گزارش راهبرد معاصر. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (سه‌شنبه) ۲۴ بهمن ماه اقدام غیرقانونی آمریکا در توقیف و انتقال هواپیمای باری ۷۴۷ شرکت امتراسور‌ ونزوئلا را محکوم کرد.

 

براساس اخبار منتشر شده دولت آمریکا یک فروند هواپیمای «بوئینگ-۴۷۷» متعلق به ونزوئلا را توقیف کرده است. مقام‌های آمریکایی در توجیه اقدام خود مدعی شده‌اند که فروش این هواپیما بدون مجوز دولت آمریکا انجام شده است.

 

وی این اقدام را تصاحبی ناروا و نتیجه ربایش، اقدامات قهری یکجانبه آمریکا و نقض اصول اساسی منشور سازمان ملل و حقوق بین‌المللی خواند.

 

کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران حمایت قاطع خود را از تلاش‌ها و اقدامات قانونی و دیپلماتیک ونزوئلا در جهت اعاده مالکیت و دسترسی به دارایی و اموال این کشور اعلام می‌کند.

 

«آسوشیتدپرس» در این باره گزارش داد که مقام‌های آمریکا مدعی هستند که این هواپیما که قبلا توسط یک شرکت هواپیمایی تحریم شده ایران (ماهان) به شرکت دولتی ونزوئلا فروخته شده بوده، نقض قوانین کنترل صادرات آمریکاست. وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که این هواپیما به «فلوریدا» رسیده و آن را اسقاط خواهد کرد.

 

یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ باری، حامل قطعات خودرو به همراه ۱۴ ونزوئلایی و ۵ تبعه ایرانی در تاریخ شش ژوئن (۱۶ خرداد ۱۴۰۱) از مکزیک وارد آرژانتین شد و دو روز بعد، از ورود این هواپیما به اروگوئه جلوگیری و به ناچار به آرژانتین برگشت و از آن زمان در آرژانتین توقیف شده و گذرنامه‌ خدمه پرواز نیز مصادره و از خروج آنها از آرژانتین جلوگیری شد.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ در این خصوص بیان کرد: هواپیمایی که توقیف است در مالکیت ونزوئلا است و از نظر مالکیت و تابعیت هیچ ارتباطی با ایران ندارد. این هواپیما به طرف ونزوئلایی فروخته شده و مدارک فروش و انتقال مالکیت براساس سازوکارها و قوانین بین‌المللی از جمله ایکائو به ثبت رسیده است و ادعای آمریکا مبنی بر غیرقانونی بودن این معامله ادعای بی ربطی است. مخالفت خود را با این اقدام بیان کردیم.

 

بالاخره پنج خدمه ایرانی هواپیمای ونزوئلایی توقیف شده در آرژانتین، پس از ۱۲۹ روز با تلاش دیپلماتیک و کارزار حقوقی و کنسولی مشترک ایران و ونزوئلا آزاد شدند.

 

دادگاهی در آمریکا پس از فرود این هواپیما از آرژانتین خواسته بود تا آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توقیف کند که این هواپیما در ژوئن ۲۰۲۲ توسط آرژانتین توقیف شد و مقام‌های آمریکایی چندین هفته بعد برای در اختیار گرفتن آن اقدام کردند. آرژانتین روز یکشنبه این هواپیما را به آمریکا منتقل کرده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار