واکنش پکن به احتمال تحریم‌ شرکت‌های چینی به اتهام کمک به روسیه-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

واکنش پکن به احتمال تحریم‌ شرکت‌های چینی به اتهام کمک به روسیه

پکن با رد اتهامات مبنی بر کمک برخی شرکت‌های چینی به روسیه برای فرار از تحریم‌های اتحادیه اروپا، از «تحریم غیرقانونی» این شرکت‌ها انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 14
کد خبر: ۲۲۸۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، پکن با رد «تحریم‌های غیرقانونی» احتمالی اتحادیه اروپا علیه برخی شرکت‌های چینی متهم به همکاری به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها، اعلام کرد که از منافع شرکت‌های چینی دفاع خواهد کرد.

 

فایننشال‌تایمز به‌تازگی در گزارشی مدهی شد که اتحادیه اروپا در نظر دارد تا در سیزدهمین دور تحریم‌هایش علیه روسیه به بهانه جنگ اوکراین، سه شرکت چینی و یک شرکت هندی را در فهرست تحریمی قرار دهد.

 

بروکسل مدعی است که این شرکت‌ها به ویژه از طریق تامین قطعات الکترونیکی قابل تغییر کاربری و استفاده مجدد از آنها در ساخت پهپاد و سایر تسلیحات، به روسیه در دور زدن تحریم‌های جاری کمک می‌کنند. در صورت تایید این طرح، سه شرکت مذکور که شرکای کلیدی اتحادیه اروپا محسوب می‌شوند، برای نخستین بار تحریم خواهند شد.

 

وزارت خارجه چین در واکنش به این طرح اعلام کرد: از گزارش‌های مرتبط مطلع هستیم. چین با این تحریم‌های غیرقانونی یا اعمال قانون علیه چین ورای حوزه اختیارات قضایی به بهانه همکاری پکن و مسکو، قویا مخالفت می‌کند. شرکت‌های چینی و روسی تبادلات و همکاری معمول خود را انجام داده و کشور ثالث را هدف قرار نداده‌اند و نباید هدف مداخله یا نفوذ کشور یا شخص ثالث قرار گیرند. پکن به منظور حفاظت قاطعانه از حقوق و منافع مشروع شرکت‌های چینی، اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

 

داده‌های گمرکی چین نشان می‌دهد که تجارت بین مسکو و پکن در سال گذشته، ۲۶.۶ درصد رشد داشته و به رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار رسیده است. حجم تجاری بین روسیه و هندوستان نیز در ۱۰ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ در حدود ۵۵ میلیارد دلار بوده و در مقایسه با مدت مشابه پارسال، افزایش ۴۱ درصد را نشان می‌دهد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار