نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست

هشدار چین به اوکراین

در پی نامگذاری 14 شرکت چینی به عنوان «حامی جنگ» توسط اوکراین، پکن به کی‌یف هشدار داد این اقدام می‌تواند بر روابط دو کشور اثر منفی بگذارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 01
کد خبر: ۲۲۶۳۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ رویترز به نقل از دو منبع ارشد اوکراینی گزارش داد چین به اوکراین هشدار داده که نامگذاری بیش از ۱۲ شرکت چینی به عنوان «حامیان بین‌المللی جنگ» ممکن است به روابط دو کشور آسیب بزند.

به نوشه رویترز به نقل از این منابع ناشناس به دلیل حساسیت موضوع، این هشدار ماه گذشته در دیدار سفیر چین در کی‌یف با مقامات ارشد دولت اوکراین منتقل شد.

اوکراین ۴۸ شرکت در سطح جهان از جمله ۱۴ شرکت چینی را به عنوان حامیان بین‌المللی جنگ فهرست کرده و می‌گوید فعالیت‌های تجاری آن‌ها غیرمستقیم به اقدامات جنگی روسیه کمک می‌کند. طبق این گزارش، این فهرست هیچ گونه پیامد حقوقی برای شرکت‌هایی که شامل می‌شود، ندارد.

یکی از منابع مورد ذکر رویترز گفت «سفیر چین (در دیدار با مقامات کی‌یف) گفت همه این‌ها (وضعیت فهرست سیاه) می‌تواند اثر منفی بر روابط ما داشته باشد». این منبع افزود چین هیچ شرایط یا چارچوب موقتی برای اوکراین تعیین نکرده اما صرفاً نظرش را درباره این فهرست بیان کرده است. منبع دوم گفت پکن می‌تواند این موضوع را به خریدهای غلات چین از اوکراین مرتبط کند.

پیش از آغاز درگیری‌های اوکراین، چین بزرگترین شریک تجاری اوکراین بود و همچنان یکی از مشتری‌های مهم غلات، روغن آفتابگردان و سنگ آهن این کشور است.

چین از آغاز درگیری‌ها در اوکراین تاکید کرده که تنها راه‌حل سیاسی می‌تواند بحران فعلی این کشور را حل کند. اسفند سال گذشته، پکن یک طرح ۱۲ ماده‌ای برای پایان جنگ اوکراین ارائه کرد و خواستار ازسرگیری گفت‌وگوها بین مسکو و کی‌یف شد و تصریح کرد که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشور‌ها باید حفظ شود.

دولت چین پیش از این تحریم‌های یکجانبه علیه مسکو را محکوم و تصریح کرده که بسط ناتو در اروپا، ریشه درگیری در اوکراین است.

ابتکار عمل چین مورد استقبال مسکو قرار گرفت و مقام‌های ارشد کرملین برای گفت‌وگوی بیشتر درباره این طرح ابراز تمایل کردند؛ با این‌حال، کی‌یف و برخی از متحدان غربی این کشور که پکن را به جانبداری از روسیه متهم می‌کنند، طرح چین را رد کردند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار