به گزارش راهبرد معاصر؛ حمیدرضا باقری افزود: بهمنظور تسهیل معاملات برق در بورس انرژی و نیز استفاده از قابلیتهای بورس انرژی جهت مبادلات برق بین مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برق، اوراق گواهی سپرده کالایی برق با همکاری شرکتهای بورس انرژی، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا) و مدیریت شبکه برق ایران طراحی و مجوزهای موردنیاز برای اجرای آن اخذ شد.
وی با اشاره به مصوبه شورایعالی بورس گفت: گواهی سپرده کالایی "اوراق بهاداری است که موید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی از کالا است و پشتوانه آن قبض انبار استانداردی است که توسط انبارهای مورد تأیید بورس صادر میشود.
معاون بازار برق ایران خاطرنشان کرد: در این روش، به تولیدکنندگان برق بر اساس مقدار برق تولید شده که توسط دستگاههای سنجش و پایش (کنتور) ثبت شده است، گواهی سپرده کالایی با سررسید معین تخصیص مییابد که میتوانند نسبت به فروش این اوراق در بورس انرژی اقدام کنند.
باقری افزود: خریداران این گواهی با خرید و ارائه آن به شرکت توزیع و یا برق منطقهای مربوطه میتوانند نسبت به تسویه معادل انرژی گواهی در قبوض خود اقدام کنند.
معاون بازار برق ایران گفت: در حقیقت این گواهیها ابزار تسویه مناسبی به خریداران جهت پرداخت همه یا بخشی از بهای انرژی مصرفی خود را میدهد.
باقری ادامه داد: بهمنظور استفاده از این ابزار در صنعت برق کشور در مرحله اول با تأکید بر گواهی سپرده برق تجدیدپذیر (Renewable energy certificate (REC))، شبکه برق کشور بهعنوان انبار تعریف شد و مجوز شورای فقهی بورس برای استفاده از این ابزار در صنعت برق کشور دریافت شد.
وی با اشاره به هماهنگی صورتگرفته مابین بورس انرژی و ساتبا گفت: مقرر شده شیوهنامه صدور اوراق REC (گواهی سپرده برق تجدیدپذیر) توسط وزارت نیرو تدوین و ابلاغ شود و پیشبینی میشود از ابتدای سال آینده امکان معاملات "اوراق سپرده کالایی برق" در بورس انرژی فراهم شود./ایرنا