معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای تنش دیپلماتیک ایران و سوئد/ عراقچی خواستار اقدام عملی علیه متعرضان شد سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد

کشف ماده شیمیایی جاذب «دی‌اکسید کربن»

دانشمندان ادعا کرده‌اند که ماده شیمیایی پروکسید وانادیوم به جذب و مهار دی اکسید کربن از جو یاری می‌رساند و می‌تواند در مبارزه با تغییرات اقلیمی نقش مهمی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 15
کد خبر: ۲۲۸۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ این یک کشف مهم و قابل توجه است؛ زیرا به ابداع و توسعه فناوری‌هایی برای از بین بردن گاز گلخانه‌ای دی‌اکسیدکربن مسئول تغییرات اقلیمی یاری می‌رساند.

در بیانیه دانشمندان دانشگاه ایالتی «اورگون» (امریکا) درباره این ماده شیمیایی بیان شده است که این ماده سطح مناسبی از واکنش را نشان می‌دهد که نه زیاد و نه کم است و موجب می‌شود این ماده گزینه نیرومندی به عنوان یک ابزار از بین بردن کربن باشد.

هدف این تحقیقات ابداع روش‌های جدیدی برای جذب مستقیم دی اکسید کربن از هوا (DAC) بوده است. جذب مستقیم دی اکسید کربن از هوا نقش مهم و حیاتی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی دارد.

بر خلاف روش‌های سنتی جذب دی اکسید کربن که بر جذب انتشارات کربنی از منابع مشخص نقطه‌ای مانند نیروگاه‌ها تمرکز دارد، روش جذب مستقیم از منابع پراکنده موجب کارایی بیشتر آن و تکمیل فناوری‌های موجود خواهد شد. اکنون مشخص شده است که مولکول‌های پروکسید وانادیوم می‌توانند بطور موثر با دی اکسید کربن واکنش نشان داده و آن را از جو جذب کرده و خارج سازند.

این روش بطور بالقوه می‌تواند به کاهش تجمع گاز‌های گلخانه‌ای کمک کرده و به تلاش‌های گسترده‌تر برای مبارزه با تغییرات اقلیمی یاری رساند.

این محققان تصریح کردند که وانادیوم علاوه بر این مزیت‌های دیگری نیز نسبت به سایر فلزات از لحاظ نوع واکنش و دمای آزادسازی دارد. وانادیوم امکان دمای نسبتا پایین ۲۰۰ درجه سلسیوس برای جذب دی اکسید کربن را فراهم می‌کند در حالی که برای فلزات دیگر دمای بسیار بالاتری مورد نیاز است. این دمای آزادسازی پایین‌تر موجب تسهیل استفاده مجدد از دی اکسید کربن جذب شده می‌شود و همچنین انرژی مورد نیاز و هزینه‌های مرتبط با فناوری‌های جذب دی اکسید کربن را کاهش می‌دهد. / ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار