بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

مالیات صاحب‌خانه‌ها چگونه بخشیده می‌شود؟

بخشودگی مالیاتی صاحب‎‌خانه‌هایی که قرارداد بلندمدت اجاره می‌بندند، در قالب قانون ساماندهی بازار اجاره‌بها، یکی از اقداماتی است که زمینه آرامش در بازار اجاره را مهیا کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 17
کد خبر: ۲۲۸۶۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مستاجرها هر سال 2 ماه کمتر از بقیه مردم عمر می‌کنند؛ زیرا یک ماه از سال به فکر جمع کردن اسباب و یک ماه مشغول چیدن دوباره آن هستند.» این جملات زن جوانی است که در بنگاه مشاور املاک منتظر صاحب‌خانه برای قرارداد جدید نشسته است.


مجلس شورای اسلامی در پی ترغیب صاحب‌خانه‌ها برای انعقاد قرارداد بلند مدت اجاره بوده و قرار است، مالیات بر اجاره صاحب‌خانه‌هایی که قرارداد آن‌ها با مستاجر بیشتر از 3 سال است، بخشیده شود.


سال گذشته بود که صنف مشاوران املاک گزارش داده از هر 100 قرارداد اجاره 95 قرارداد یک‌ساله هستند.


مطابق ماده 10 قانون ساماندهی بازار اجاره‌بها، صاحب‌خانه‌ها در صورت انعقاد قرارداد بلندمدت اجاره و عدم فسخ قرارداد در طول دوره، برای قرارداد دو ساله مشمول 70 درصد تخفیف و برای قرارداد 3 سال و بیشتر مشمول 100 درصد تخفیف مالیات بر اجاره می‌شوند.


در 30 سال اخیر، جمعیت مستاجران به سرعت اضافه شده اما پشتیبانی قانونی از اجاره‌نشین‌ها شکل نگرفته است.


کارشناس مسکن علی نادری با نقد عملکرد مجلس مبنی بر قانون‌گذاری برای بازار اجاره مسکن معتقد است که مجلس باید مسیر قانون‌گذاری را به سمت و سویی هدایت کند که همه صاحب مسکن ملکی شده و اجاره بی‌معنا باشد، نه اینکه وقت خود را صرف قوانین بازار اجاره مسکن کرده و این شرایط را به رسمیت بشناسد.


در مقابل، کارشناس مسکن صادق نیکی واقع‌گرایی در کنار ایده‌آل‌گرایی را لازم دانسته و می‌گوید که دولت و مجلس باید برای صاحب‌‎خانه شدن مردم برنامه‌ریزی کنند، مردم بسیاری در کشور ما مستاجر هستند و باید با پشتیبانی مناسب قانونی در زمینه قراردادهای اجاره مورد حمایت حاکمیت قرار گیرند.


بررسی وضعیت بازار اجاره در کشورهای دیگر بیانگر پشتیبانی دولت‌ها از قراردادهای بلند مدت اجاره هستند، این پشتیبانی از طریق مشوق‌ها برای صاحب‌خانه‌ها اعمال شده و در عوض مستاجران از افزایش قیمت سالانه به واسطه قراردادهای کوتاه مدت در امان می‌مانند./ فارس

ارسال نظر