موفقیت اولیه بانک مرکزی در کاهش نرخ تورم-راهبرد معاصر
ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

موفقیت اولیه بانک مرکزی در کاهش نرخ تورم

ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه با سیاست‌های بانک مرکزی در مسیر حرکت به سمت کاهش نرخ تورم هستیم، گفت: با مهار نقدینگی می‌توان گام‌به‌گام به سمت کنترل نرخ تورم آن‌هم در قالب سیاست‌های کنترل ترازنامه‌ای حرکت کرد.
ایمان زنگنه؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 20
کد خبر: ۲۲۸۸۷۰

موفقیت اولیه بانک مرکزی در کاهش نرخ تورم

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سیداحسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت گفت، در دی‌ماه سال جاری رشد نقدینگی به ۲۵.۲ درصد رسید که کمترین مقدار از ابتدای تابستان ۹۸ تاکنون است. در دی‌ماه رشد پایه پولی نیز به ۳۱.۷درصد رسید که کمترین مقدار در ۱۷ ماه گذشته است.


وی تأکید کرد، تورم نقطه‌به‌نقطه بخش مسکن از 57.5 درصد در سال گذشته به 46.5 درصد در سال 1402 کاهش یافته است. تورم نقطه‌ به‌ نقطه بخش مسکن در پایان دی‌ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد کاهش داشته است.

در حوزه کنترل تورم آمارها نشان می دهند راهبرد رشد نقدینگی و سیاست انقباضی کنترل های مقداری و کنترل ترازنامه بانک ها در یک سال اخیر باعث کاهش رشد شتابنده نقدینگی شده است


ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره کاهش 14 درصدی نرخ تورم و ثمرات کنترل رشد نقدینگی از سوی بانک مرکزی به «راهبرد معاصر» گفت: در حوزه تورم تصمیمات بانک مرکزی در زمینه کاهش نرخ تورم با استفاده از سیاست کنترل نقدینگی نتیجه مطلوب داشته است، ضمن اینکه تداوم این سیاست منتج به اثرات خوبی می شود.

 


وی با بیان اینکه سایر دستگاه ها باید در این مسیر با بانک مرکزی همراه شوند، افزود: با توجه به اینکه هرگونه ناترازی دستگاه ها، شرکت ها و ایجاد بدهی به نظام بانکی می تواند زمینه ساز ناترازی و افزایش برداشت از شبکه بانکی و رشد نقدینگی شود، لازم است نهادهای نظارتی دقت کنند تا دستاوردهای بانک مرکزی در راستای کاهش نرخ تورم با توجه به اجرای سیاست رشد نقدینگی بی اثر نشود.


تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: در حوزه کنترل تورم آمارها نشان می دهند راهبرد رشد نقدینگی و سیاست انقباضی کنترل های مقداری و کنترل ترازنامه بانک ها در یک سال اخیر باعث کاهش رشد شتابنده نقدینگی شده و خوشبختانه به سمت کانال 20 درصد در حرکت است. شاهدیم در گام نخست، نقدینگی در کانال 25 درصد که مطلوب است، محقق شده؛ لذا با فاصله کوتاهی شاهد آثار مثبت این روند در کاهش نرخ تورم خواهیم بود، زیرا کاهش نرخ تورم اتفاقی نیست که در کوتاه مدت و به سرعت رخ دهد و به دلیل اینکه با سیاست گذاری های دشوار و پیچیده ای انجام می شود، محقق شدنی است.


زنگنه گفت: با اینکه بخشی از تبعات سیاست کنترل نقدینگی آثار خود را در تنگنای تأمین مالی بخش مولد نشان می دهد، اما برای مهار تورم چاره ای جز اتخاذ سیاست انقباضی نیست، زیرا نمی توان همزمان خواهان کاهش نرخ تورم بود و نقدینگی زیادی به جامعه تزریق کرد.


وی تصریح کرد: برای مهار نرخ تورم نمی توان تمامی درخواست های تأمین مالی بنگاه ها را اجابت کرد و همزمان انتظار داشت رشد نقدینگی مهار شود، بنابراین در وهله نخست باید به سراغ کاهش شتاب رشد نقدینگی رفت و در مراحل بعدی نرخ تورم را به میانگین بلندمدت خود که در اقتصاد ایران میان 25 تا 27 درصد بعد از انقلاب بوده است، رساند.


زنگنه بیان داشت: با سیاست های بانک مرکزی خوشبختانه در مسیر حرکت به سمتی هستیم که نرخ تورم 40 درصدی به 30 درصد برسد و در مراحل بعدی به میانگین بلندمدت خود برگردد. این اتفاق رخ نمی دهد مگر اینکه به مردم گفته شود با مهار نقدینگی گام به گام به سمت کنترل نرخ تورم، آن هم در قالب سیاست های کنترل ترازنامه ای خواهیم رفت.


تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: وقتی جلوی رشد سرسام آور نقدینگی گرفته شود و به کانال 20 درصدی برسد، با فاصله کوتاهی تورم از نرخ های دو سه سال اخیر دور می شود، زیرا تورم های بالای 40 درصد در اقتصاد ایران بعد از انقلاب بی سابقه بوده است و برخی از این رقم های نرخ تورم حاصل بحران هایی بوده که بیشتر در دورانی مانند سیاست تعدیل یا رشد متأثر از نرخ ارز به وقوع پیوسته است. بانک مرکزی مترصد است اجازه ندهد تورم در کانال 40 درصدی در اقتصاد ایران به رویه تبدیل شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار